Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hülyén gondolom?

Szerintetek hülyén gondolom?

Figyelt kérdés

Ha egyszer lenne gyerekem, csakis úgy vállalnám, ha lenne saját házam(gyereknek külön szoba), autóm és rendes fizetésem(külföldön fogok élni és ott nem lehetetlen)

Nyelveket tanulna kiskorától kezdve, azt sportolna amit szeretne és megkapna mindent ami kell(nem akarnám elkényeztetni,hogy kinyitja a száját és máris megkapja amit kinézett magának, de ha van pénz akkor nem kínai ruhákban járatnám, hanem márkásban és egészségesen étkezne nem a legolcsóbb tejet venném pl.)

A leendő apa is gy van vele.

Sokszor olvastam már,hogy szegénységbe is lehet szülni és ott is lehet boldog a gyerek, de én nem így látom.. vagyis lehet boldog, de ott már a szülők sem lehetnek 100%-ig kiegyensúlyozottak, ha mindig számolgatni kell,hogy épp hány 100Ft marad hó végére.

2013. febr. 12. 11:04
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
akkor tudod miről beszélek :)
2013. febr. 12. 11:20
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóan gondolkodom. Soha nem akartam a semmire szülni. Láttam a meggondolatlan tesómékat és ezt nem akarom. Nekünk már megvan a ház a kocsi, a viszonylag jó munkahely,nincs hitel de még 2-3 évig még biztos nem akarok.

Viszont a márkás ruhákkal nem feltétlen értek egyet.Arra hogy a gyerek lerúgja jó lesz az olcsóbb is.főleg amikor úgy nő mint a gomba.

Nekem még az is feltétel, hogy eljárhassak magánrendelésre az általam választott nő dokihoz, illetve szeretnék levetetni az őssejtet is.Nem úgy akarok szülni, hogy akihez kerülök alapon. Szóval mi tudatosan tervezzük a gyerekvállalást. Dolgozom, már van pár évem és így pénzt is fogok kapni nem csak 20 ezret mint sokan. Már belevágtunk egy olyan dologba is amivel akkor is jutunk pénzhez ha én nem dolgozom. Így a keresetem nem esik ki.De még nem akarok szülni.

25/N

2013. febr. 12. 11:23
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Ja és mi nem külföldön vagyunk. Nem bírnám ki kint. Mi az a tipikus itthon maradó emberek vagyunk a férjemmel.
2013. febr. 12. 11:25
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolod hülyén sztem. Lehet bármit mondani, de az ember nem lehet 100%-osan boldog teljes nélkülözésben. Max. addig, amíg kisgyerek. De utána lesznek hobbijai, amihez általában pénz kell stb., és meg fogja tapasztalni, hogy nem az a legjobb érzés a világon, ha kikapcsolják az áramot, mert nem lett befizetve. Én is inkább később szülök egy picit, de az alapvető szükségletek legyenek meg. Legyen vmi normális hely, ahol lakhatunk, legyen annyi megtakarításunk, hogy vészhelyzet esetén is kihúzzuk mindenféle nagyobb baj nélkül. Autó más kérdés, persze, jó ha van, de nekem nem létszükséglet, és a gyereket is bárhova el lehet vinni tömegközlekedéssel is.
2013. febr. 12. 11:34
 15/41 anonim ***** válasza:
84%
Nem gondolod hülyén, mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének.De!27 évesen rá kellett jönnöm, hogy lehet soha nem lesz olyan, hogy minden jó legyen.A mai világban nem számít egy munka sem örök életűnek.Bármikor kirúghatnak.Lakásom nem hiszem, hogy valaha is lesz mert vagy jól élek, vagy van lakásom de 25 évre eladósodom.Így nálunk most van úton a baba.Pedig nincs lakásunk, se autónk.De nem fog éhezni és meg lesz neki mindene.
2013. febr. 12. 11:35
 16/41 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon szép tervek, tényleg! Én is valahogy így gondolkodtam gimnazistaként, azt hittem, hogy lediplomázom, dolgozok annyit, hogy legyen gyedem, összeházasodunk, s jöhet a baba.

Igen ám, de minden kapcsolatom véget ért, kb. 1 év után. 23 évesen teljesen kibuktam, mert azt hittem, hogy ilyenkor már lesz állásom, férjem. Nem lett... Takarítani jártam és vasaltam, hogy ne a szüleimtől kelljen pénzt kérnem, és beiratkoztam egy okj-s tanfolyamra, hogy ne csavarodjak be. Ebben az időszakban ismertem meg a férjemet, ő is munkanélküli volt, mert hazajött külföldről, hogy megírja a diplomamunkáját. Eredetileg vissza akart menni, ha megszerzi a diplomáját, de az anyukája beteg lett és összejött velem, így inkább itt keresett állást. Másfél év után talált is.

Jelenleg ott tartunk, hogy miután lett állásom, rá pár évre összeköltözünk a szüleinkhez, összeházasodtunk, majd elkezdtünk próbálkozni a babával, aki nem akart jönni. Jöttek a lombikok, a harmadik sikerült is, így van egy fél éves kisfiunk. És most szeretnék kiköltözni külföldre. Persze van megtakarításunk, de egyrészt a gyerek fél pillanat alatt kinövi a ruháit, ezért nagyon is jó az olcsó, éjszaka egy csomószor fel kell hozzá kelni, így egyelőre teljesen felesleges másik szobába tenni, stb. Nem mondom, hogy szegények vagyunk, de egyből azok lennénk, ha hitelre vennénk egy házat.

Szóval klassz, hogy vannak terveid, de ne keseredj el, ha valami nem úgy lesz, ahogy most szeretnéd. 29N

2013. febr. 12. 11:36
 17/41 anonim ***** válasza:
Igen. sokan így gondolkodnak, főleg, amikor úgy érzi az ember, hogy megtett mindent ezért. De ez vajmi kevés. Sok szerencse, hátszél, stb kell, közben meg sürget az idő. Xar is így én tudom....
2013. febr. 12. 11:43
 18/41 anonim ***** válasza:
Én is így voltam vele, nincs is gyerekem :) Igaz nem bántam meg. Örülünk, hogy legalább mi nem nélkülözünk, viszonylag normálisan élünk, egy gyerek mellett már nem menne.
2013. febr. 12. 11:50
 19/41 anonim ***** válasza:
66%

Nem írtad mennyi idős vagy.. Gondolom tizenéves.. 14-16 éves. A gondolatod nem rossz hiszen mindenki azt szeretné ha lesz családja, gyermeke az a lehető legjobb életkörülmények között nőhessen fel. Csak hát erre mondják hogy "ember tervez, isten végez"

Nem mindig és minden fog úgy alakulni ahogy megálmodja az ember.

Fiatalságodnak tudom be hogy így gondolkodol, és azt hiszen külföldön csakis külföldön valósíthatod meg az álmaidat. Nem ítéllek el érte, jómagam is így tervezgettem 14-16 évesen. Én is azt mondtam hogy az én gyerekem mindent megkap, nem lesz szegény mint én voltam, sosem fogok inni, sosem fog részegnek látni a gyerek mint én az anyámat. Nem is lesz csak 1 gyerekem stb..

Végül is 20 évesen úgy szültem egy fiút hogy se lakásom, se autóm semmim nem volt. Mégis kicsiként mindent megkapott, nem nélkülözött, mert megtanultam magam lemondani dolgokról hogy a fiamnak több jusson. Ami terveztem abból kettő vált be. Sosem látott részegnek, és nem lett testvére.

Én nem terveztem külföldi életet, mégis úgy alakult hogy ma külföldön élünk. Kint nem tudsz lakást, házat venni hacsak nem milliomos vagy. Igaz autónk van, a fiam itt kint tanul egyetemen, nincsenek filléres gondjaink, de nem vagyok gazdag. Hiába dolgozunk kint és keresünk jól, mégis megnézzük mire költünk..

Kedves kérdező. Sosem tudhatod mit hoz a jövő. Ha ragaszkodsz az álmaidhoz, és nem vagy hajlandó szülni, családot alapítani csak akkor ha megfelel a kitűzött célodnak akkor nagyon valószínű hogy magányos emberként fogsz megöregedni.

Terveket lehet gyermek mellett is véghezvinni..

Mint írtam ember tervez, isten végez..

40/N

2013. febr. 12. 11:50
 20/41 anonim ***** válasza:
bocsánat, elírtam nem azt hiszem hogy külföldön valósíthatod meg az álmaidat hanem kár hogy azt hiszed csak külföldön lehet így élni..
2013. febr. 12. 11:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!