Nektek heti hány óra megy el a házimunkára? Szerintem nekem nagyon sok :D
Hétvégén általában pénteken kitakarítom a házat, ez vagy 4 óra hossza biztos van. (konyha, fürdő, szobák, nappali, előszoba)
Szombaton vagy vasárnap megfőzök, általában leves, 2 féle második, 1 fél sütemény, és 1 fél kalácsféleség. Ez nagyon sok időt elvesz, ha reggel 9kor elkezdem a mosogatással és ebéddel együtt már délután 3 óra van szóval ez vagy 6 óra.
Hétköznapi takarítás kb 1,5 óra, mosogatás kb 2 óra, főzés pedig kb 4 óra, rendezkedés kb 2 óra. Tehát hétköznapokon kb 2 óra megy el a házimunkával.
Nálatok ez hogy van kb?
Köszönöm előre is ha válaszolsz :)
Valamokka ez hatalmas volt :D:D:
Kérdező:
csatlakozom az előttem szólókhoz: palotában laksz? 10 fős családra főzöl/szolgálsz?
Ha nem, akkor nem vagy éppen eszednél. Kb. 80m2-es lakás heti rendbentartása napi fél-1 órát vesz igénybe. HÉtköznap 2 naponta van főtt étel, másnap ugye maradék. Amíg az fő, elmosogatunk, rendet rakunk.
Hétvégén porszívózás, felmosás, portörlés, mosás, teregetés, wc, fürdő max. 2 óra közösen, de általában még annyi sem. Munkamegosztás...
2 féle második??? 1 féle sütemény meg 1 kalács? ki a rák eszik meg annyit, eric cartman? ne röhögtess már. Egyébként sem 4 óra mindezt megcsinálni. Kalácstésztát meggyúrni 15 perc, aztán megy a kenyérsütőbe. Amíg a leves fő fél-1 órát, addig elkészül a második is. Mialatt a második másodikat készíted, elkészül a süti. Így max 2, 2 és fél óra alatt készen lehet vele lenni. Más kérdés, hogy ennyit a kutya sem eszik meg, ezért felesleges...
Kb. 100 nm lakás, 2 felnőtt + 2 ovis gyerek.
Hétköznap napi 1 óra, de ha esetleg főzök, akkor több.
Hétvégén kb. 3 óra takarítás, 2 óra főzés.
Ez kb. 10 óra hetente. Nekem ez is sok, így meló és a gyerekek mellett :)
Hétvégén egy fél nap nekem is elmegy takarításra, ha igazán nagytakarítást csinálok, akkor egy teljes nap is kell, néha kettő. (120 négyzetméteres családi ház)
Hétköznap én nem nagyon csinálok semmit, legfeljebb elmosogatok, néha főzök valamit, kimosok. Itthon vagyok a babával, de azóta nagyon meguntam a háziasszony szerepet. A hétvégi főzés is csak néhány órát vesz el a délelőttből, a mosogatást már a mosogatógépre bízom. A vasalás egy óra kb.
Hétköznap felesleges takarítani. Szívesebben töltöm valami érdekesebbel az időmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!