Nektek heti hány óra megy el a házimunkára? Szerintem nekem nagyon sok :D
Hétvégén általában pénteken kitakarítom a házat, ez vagy 4 óra hossza biztos van. (konyha, fürdő, szobák, nappali, előszoba)
Szombaton vagy vasárnap megfőzök, általában leves, 2 féle második, 1 fél sütemény, és 1 fél kalácsféleség. Ez nagyon sok időt elvesz, ha reggel 9kor elkezdem a mosogatással és ebéddel együtt már délután 3 óra van szóval ez vagy 6 óra.
Hétköznapi takarítás kb 1,5 óra, mosogatás kb 2 óra, főzés pedig kb 4 óra, rendezkedés kb 2 óra. Tehát hétköznapokon kb 2 óra megy el a házimunkával.
Nálatok ez hogy van kb?
Köszönöm előre is ha válaszolsz :)
palotába laksz?? és minek kell 2 féle második, meg minek sütemény meg kalács ennyi?? mit mosogatsz 2 órán át?
nekem hétköznap kb fél óra a rendrakás minden nap, de ez nagyon max, hétvégén nagytakarítás is max másfél óra. hétköznapi főzés kb. 1 óra, és minden 2. nap főzök csak.
Naponta max 1 óra, párhuzamosan csinálom a dolgokat.
Beteszek egy mosást, odateszem a kaját főni (többnyire egyszerű dolgokat csinálok), közben el tudok mosogatni, utána gyorsan felseprem a szobát, addigra lejár a mosás, kiteregetek, elzárom a tűzhelyet, elpakolom a tiszta edényeket, addig hűl a kaja, felseprem a konyhát is, ennyi.
Hétvégente mondjuk plusz egy óra, agy másfél, mert bonyolultabb ebédet csinálok, felmosok mindent, fürdőt is kipucolom, havonta függönymosás, ilyenek...
Ez tényleg elég sok.
Én nem szoktam túlzásba vinni, naponta felsöprök, hetente porolok és felmosok. A fürdőt, vécét csak kistakatítással takarítom, azaz áttörlöm a mosdót, kádat, tükröt, és belül a vécét. Havonta csinálok nagytakarítást, amikor tényleg mindent rendesen lemosok, szekrények, ajtók, stb. Nyilván nincs patikatisztaság, de egy tartható állapot van így, és a heti takarítás nincs egy óra.
Főzni felváltva vagy közösen szoktunk a párommal, de csakis hétvégén. Hétköznap eszünk a menzán, esetleg vacsorára csinálok egy főzeléket, ami max. 20 perc.
Próbáld meg valahogy optimalizálni a dolgot, esetleg vonj be mást is a munkákba. És ha a mosogatás ennyi időt igénybe vesz, akkor esetleg szerezzetek be egy mosogatógépet, áldani fogod :)
Szerintem is nagyon sok. Minden hétvégén 4 órát elb*szni az életedből takarításra?? Jesszus...
Hétköznapokon 2 óra pedig még durvább.
Miért nem csinálod azt, hogy hétvégén a 2 féle második és a 2 féle süti helyett csinálsz 4 féle kaját, amik jók lesznek szinte egész következő hétre? Akkor hét közben max valami köretet kell öszedobni.
Hétköznapi takarítás? Nálunk ez ismeretlen fogalom:D Jó nyilván ha kiömlik valami, azt feltöröljük. De hülye lennék minden nap nekiállni felsöpörni, feltörölni az egészt lakást:D
Nálunk tehát a hétköznapi házimunka kb fél óra. Egy köret elkészítése, plusz némi mosogatás.
3-as, ha a férjed inkább besegítene, akkor a fele időt megnyernéd, nemcsak másfél órát..
Ez az idő rengeteg, nálunk is mindig rend van és tisztaság, de naponta kb 1 óra alatt főzéssel (ha éppen főzök) lezavarunk mindent a párommal. Hétvégén én a fürdőt és a wc-t tisztítom, a férjem felporszívózik, port töröl, rendet rak a nappaliban, hálókban. A mosást csak be kell dobni, nem idő. Főzéssel együtt kb 2 maximum 3 óra, ha süteményt is csinálunk. A konyhát az takarítja, aki aznap épp nem főzött.
Én minden nap takarítok,letörlöm a port,porszívózok. Amerikában 3 szintes házam volt ,ott 6 órát takarítottam naponta,és gőzgéppel tisztítottam a járólapot.
Nálam ez természetes. Utálom a rendetlenséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!