Anyák, ti mondanátok ilyeneket a gyereketeknek? Ilyenkor mit tehetek? Már nagyon nem bírom.
Anyám állandóan üvölt velem,mindig a fejemhez vágja hogy a gyerek nem azért van hogy boldog legyen hanem azért hogy segítsen a háztartásban és kiszolgálja a szülőt.Már rengetegszer próbáltam beszélni vele de mindig ordít hogy nem érdekli a véleményem,nem arra vagyok hogy gondolkodjak és ameddig itt élek nincsenek jogaim.
19 vagyok úgyhogy zavaró a dolog és már nagyon nem bírom hogy állandóan bezár,ha esetleg megpróbálok barátkozni az a baja,máskor meg üvölt hogy azért nincsenek barátaim mert senki sem képes szeretni.
Nővéremet már kidobta itthonról,nekem majdnem ráment a kapcsolatom,pedig a párom az egyetlen kis szigetem ebben a világban.
Egy szülő hogy mondhat ilyet a gyerekének?Jó,elismerem hogy nem vagyok jó tanuló,de csak mert nem bírom már a feszültséget és teljesen kivagyok készülve,úgy meg nem megy a tanulás.
9 éves korom óta vezetem a háztartást,14éves korom óta legtöbbször a főzés is az én dolgom.Sajnos apum meghalt úgyhogy még rá sem számíthatok.
Rossz hirem van.
Ha anyád elveszi a jogaidat, más is elfogja.
Javaslat: fogd fel tanulásnak. Gyakorlásnak. Próbáld meg visszaszerezzni a jogaidat anyádtól. Ha ez sikerül az életben is menni fog késöbb.
Inkább ehhez adjanak az utánam jövők tanácsot.
Illetve van mégvalami.
Mégegy lehetőség hogy anyádat helyre rakd.
Old meg hogy saját lábra állsz.
hagyd ott s végezze ő a házimunkákat nélküled. Egyből rádöbbene mennyit érsz. Persze ez hónapokba is telhet igy nem javaslom hogy blöffölj.
Neki kényelmes ez az élet most hogy mindent megcsinálsz s cserébe beléd törölheti a lábát.
Rá kell döbbenteni hogy ez nem tart örökké s a társaságodhoz meg kell változznia mert máskép végleg elveszit.
Old meg az életedet nélküle s süteménnyel fog hazacsalogatni hétvégenként.
Egyetértek H7th7t válaszával.
Hasonló problémával küzdök én is, már lassan 6 éve. Nagyon sokáig nem javult a helyzet, de most már idősebbek lettek az öcséim, így rájuk hárítom a munka egy részét, illetve megtanultam (tanulom) kezelni a helyzetet. Nekem (hiába) van apukám, nagyszüleim (akik a közelben laknak) mindenki úgy gondolja, hogy nekem kellene a háztartást vezetnem. A beszélgetés nálunk nem segített, sem az, ha egyáltalán nem segítettem. Azt hiszem ennek akkor lesz vége, ha elköltözök, és neked is ez lenne a legjobb. Ha megteheted, akkor menj.
20N
Az a baj h egyszer lesz egy párod akivel ugyanebbe beleeshetsz. Jobb lenne ha az első irásomat vinnéd végbe sikerrel s annélkül szereznél érvényt a jogaidnak hogy otthagyd anyádat.
Mert késöbb két gyerekkel már nem fog ez menni olyan könnyen ha a férjed is a fejedre telepszik mert látja hogy hagyod.
Tehát ha rájössz esetleg itenni tanácsokkal vagy valahogy megtanulod hogy költözés helyett hogy érvényesitsd a jogaidat akkor késöbb már nem kell mással mert fel se merül a probléma.
Amugy ebben pont én nem tudok tanácsot adni. Engem is mindig akkor kezdenek el tisztelni mikor már rajuk boritom az asztalt s otthagyom őket pedig nem lenne szabad hagyni idáig elfajukni a dolgokat.
És nem is azért kéne valakit tisztelni mert máskép ezt meglépi. A kölcsönös tiszteletnek valahogy alapnak kellene lennie. Nem szabadna ennyire egyirányunak lennie.
KÖltözz! Minél hamarabb!
Ha egy anya szerint a gyerek arra vasló, hogy kiszolgálja, akkor felesleges bármiféle csatát vívni a függetlenségedért.
a szoba bezárás nem jó megoldás,az ajtó már így is belet törve:/
a költözésre gondoltam de csak úgy ha találok munkát mert előtte pénz is kéne,vidéken viszont nehéz munkát találni
nővérem a párjával él a srác szüleinél,így is elégé sokan vannak,megmondták hogy oda nem mehetek
páromhoz is csak akkor mennék ha lenne munkám mert még ő is diák,egyediül neveli a nyugdíjas anyukája,a rendőrséghez meg félek fordulni ha erőszakos mert nem tudom hogy mi lenne a vége,de az biztos hogy nem hagyná annyiban a dolgot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!