Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan és hová menjek el...

Hogyan és hová menjek el titokban abortuszra, a családom tudta nélkül?

Figyelt kérdés
Teherbe estem, de nem tudom megtartani. Anyukám a helyi kórházban orvos. Mit tegyek? Pénzem van rá, itt az érettségi nem sokára, iskolába járok, tehát kellene igazolás. Hová tűnjek el? A szüleim nagyon konzervatív emberek és nem engednék, hogy abortuszra menjek. Hogyan tehetném meg ezt titokban?
2013. febr. 6. 22:58
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
93%
Hat en nem reklamoznam a helyedben, hogy tanar vagyok, kedves korlatolt hozzaszolo.
2013. febr. 7. 14:03
 22/42 anonim ***** válasza:
91%
Kedves Kolléga, pályatársként hadd "gratuláljak" ahhoz az elfogult, beszűkült, mindenféle empátiát nélkülöző attitűdhöz, amit pedagógusként képvisel. Gyakorló kistanárként igen tanulságos olvasnom az ilyesmit arra vonatkozóan, hogyan NEM szabad majd nekem is ilyenné válnom... Üdvözletem.
2013. febr. 7. 14:10
 23/42 anonim ***** válasza:
79%
Bár én nem a családom elől akartam eltűnni, hanem inkább mindenki más elől, én egy fővárosi kórházba mentem. Először a saját nőgyógyászommal beszéltem, és mondtam neki, hogy intézze el, hogy fent műtsenek meg, mert itthon nem akarok összetalálkozni senkivel a kórházban. Nem szégyellem a dolgot, de nem hiányzott, hogy ezen csámcsogjon mindenki, volt elég bajom enélkül is. Annak a válaszolónak pedig aki írta, hogy az apja megtudta a dolgot az orvosától: azonnal pereltem volna, és meg sem álltam volna addig, míg vissza nem veszik a diplomáját.
2013. febr. 7. 19:21
 24/42 anonim ***** válasza:
91%
A besavanyodott tanárnak: gondolom, ha a szüleinek nem mondja el a dolgot, akkor az osztályfőnöke elé sem áll majd oda, hogy bocs, tanárnő, kikapartattam magam, azért nem voltam itt. Mekkora barom vagy te. Igazolást visz majd, és kész. Amúgy meg péntek délután is megcsinálhatják a műtétet, szombat-vasárnap pihen, hétfőn pedig megy iskolába. Igazolás sem kell. És az sem minden esetben igaz, hogy egy éjszakát bent kell maradni. Én sem szültem még, mikor nekem volt abortuszom, reggel 8-ra mentem, 2 órás tágításom volt, 15 perces műtét, délután 3-ra ki voltak állítva a papírjaim és indulhattam haza. 2 napig véreztem utána kb. olyan erősséggel, mint egy múló menstruáció, szóval csak tisztasági betétet használtam. Ugyanúgy éltem utána az életem, mint előtte. Egy ilyen műtét lelkileg megterhelőbb, mint testinek. Egyáltalán nem jár fizikai fájdalommal.
2013. febr. 7. 19:26
 25/42 anonim ***** válasza:
67%

"Ja, és még valami. Én osztályfőnökként az abortuszt nem tekinteném igazolt hiányzásnak, vagy ha igen, akkor csak a "Szülői igazolásként." kivehető három nap terhére. Az én gimim házirendje BETEGSÉG esetén történő hiányzásról rendelkezett, Te pedig teljesen egészséges vagy."

csak kíváncsiságból: ha egy fiú diákod ejt teherbe valakit, a fiút hány nap igazolatlannal bünteted?

2013. febr. 8. 03:53
 26/42 anonim ***** válasza:
5%

A tanár vagyok.

Igen, képzeljétek el, hogy nagyon szeret az osztályom, és ismerik az értékrendem, és egyetértenek vele, pedig még csak nem is egyházi iskoláról van szó. Múltkor megnéztük osztályfőnök órán ezt a filmet, Kérdezőnek is ajánlom szeretettel.:

http://www.youtube.com/watch?v=-Ox1aewxM7c

és nagyon tetszett az osztálynak.

Ami az igazolást illeti: Szerintem a várandósságot elég nehéz betegségnek nevezni, ellentétben a baleset következtében törött végtagokkal. De tudjátok mit? Vannak, akik a témazáró napján mennek valami rejtélyes okból vért adni, és azt el szoktam fogadni, és igen, önkényesen, értékrendbeli okból. Olyan igazolással még nem találkoztam, amiből kiderült, hogy abortuszról volt szó. De ha találkoznék vele, nem fogadnám el, max. ha utána még bent marad a kórházban megfigyelésre, de magának a műtétnek az időpontját nem, megmondanám, hogy vigye az igazgatóhoz, és írassa vele alá, ha az igazgató elfogadja, de én mosom kezeimet. (Ahogy ismerem J*** nénénket, ő sem fogadná el...)

Nem gondolom, hogy nem lennék empatikus, először is Ti nem vagytok empatikusak, A BABÁVAL, másrészt meg a csaj nagyon meg fogja bánni, találkoztam már ilyen esettel. Lehet, hogy most azt gondolja, én vagyok a szemét, Ti meg rendesek vagytok, hogy válaszoltatok, de majd mikor rosszul lesz a villamoson, egy az övéhez hasonló korú gyerek látványától, azt fogja gondolni, bárcsak elgondolkodott volna azon, amit írtam...

A fiú diákot pedig ugyanúgy igazolatlannal büntetném, ha a barátnőjét abortuszban támogatja, elkíséri, stb..., ha viszont azért hiányzott, mert megtartják a babát, és terhesgondozásra kíséri el a barátnőjét, akkor még példás magatartásjegyet is kapna év végén, sőt még két jegy között még fel is kerekíteném. Ahogy a terhesgondozás, és a szülés természetesen a csaj esetében is igazolt.

Elég durva, hogy még én vagyok a "korlátolt", normális országokban(Írország például.) a törvény is nagyjából így áll hozzá.

ui: Nem, nem vagyok katolikus, mielőtt megkérdeznétek, de ebben a kérdésben igazuk van.

2013. febr. 8. 12:42
 27/42 anonim ***** válasza:
6%
Sőt, a fiúra visszatérve: Ha abortusz lesz az esetből, de nem hiányzik, de valahogy megtudom, hogy teherbe ejtette, aztán elküldte abortuszra, akkor is érettségi szóbelin olyan sz*patást kapna, amilyet érdemel...
2013. febr. 8. 12:46
 28/42 anonim ***** válasza:
96%
Te nem vagy normális!
2013. febr. 8. 12:49
 29/42 anonim ***** válasza:
95%

Téged el kéne tiltani az oktatástól. "Remélem" legalább biosz tanár vagy és egész órán abortusz ellen kampány filmeket néztek.

Amúgy megsúgom a diákok mindig egyet értenek a tanárral, de csak amíg ő is ott van...

2013. febr. 8. 12:56
 30/42 anonim ***** válasza:
0%

Miért is? Mert szerintem nem oké ártatlan életeket elvenni?

Megnézted ezt?

[link]

Ezek babák, nem szövetcsomók!!!

Azért nem vagyok normális, mert feltétlen védendőnek tartom az emberi életet, és úgy gondolom, hogy egy emberélet kioltására SEMMI nem lehet indok?

2013. febr. 8. 12:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!