Hogyan és hová menjek el titokban abortuszra, a családom
tudta nélkül?
Figyelt kérdés
Teherbe estem, de nem tudom megtartani. Anyukám a helyi kórházban orvos. Mit tegyek? Pénzem van rá, itt az érettségi nem sokára, iskolába járok, tehát kellene igazolás. Hová tűnjek el? A szüleim nagyon konzervatív emberek és nem engednék, hogy abortuszra menjek. Hogyan tehetném meg ezt titokban?
Ha anyukád nem dolgozik a szülészeti részlegen, akkor oda is mehetsz. Az orvosok titoktartásra vannak kötelezve, a nővérek meg nem hinném, hogy arcról felismernek.
2013. febr. 6. 23:00
2/42 anonim válasza:
Legközelebbi nagyváros klinikája?
A szüleidnek meg azt mondod, kiruccantok a barátnőiddel (múzeumba, erdőbe, akármi).
2013. febr. 6. 23:06
3/42 anonim válasza:
Ha elmúltál 18 éves, akkor keresel egy olyan magán szülész-nőgyógyászt aki egyébként másik kórházban praktizál.
Az orvosi titoktartásról pedig annyit, hogy amikor én ilyen helyzetbe kerültem és abortuszra mentem, az apám két napon belül szerzett tudomást róla. (Elváltak a szüleim, nem ő nevelt) Sajnos pont egy ismerős kezei közé kerültem. Jó nagy botrány lett belőle.
Vagy titokban elmégy egy másik kórházba nőgyógyászatra, vagy töredelmesen bevallod anyukádnak, mi van, és hidd el, segíteni fog, és ez neked is sokkal megnyugtatóbb lenne. Biztosan nem fogja megsimogatni a fejedet, de ha túl vagy az első családi robbanáson, utána biztosan számíthatsz édesanyádra,és közösen járjátok végig ennek a menetét, hogy rendben legyen minden. Én ezt tanácsolnám jó szívvel.
2013. febr. 6. 23:17
6/42 anonim válasza:
Ha abba a kórházba megy,megtudja az anyukája! Nincs olyan titok,ami ki ne derülne.Elég ha a saját betegét utalja át kivizsgálásra a nőgyógyászatra és a gépen keresgeti a betege eredményét.
2013. febr. 6. 23:22
7/42 anonim válasza:
4. azért a 2 eset nem ugyanaz, a másik kérdésnél az alany már leellett 4 gyereket, családja van meg biztos anyagi háttere, a kérdező meg még érettségi előtt áll és nem kellene elb.sznia az életét egy gyerekkel.
Annyiban bonyolult a dolog, hogy elmúltál már 18? mert abortusz előtt elküldenek a családvédelmihez, ott adnak papírt és csak utána mehetsz abortuszra, viszont 18 alatt csak szülővel mehetsz és a műtét is csak szülői beleegyezéssel hajtható végre.
Ha elmúltál 18, én is másik kórházat javaslok, mert akármekkora is a helyi kórház anyukád 1 órán belül tudni fogja hogy ott vagy
2013. febr. 6. 23:37
8/42 anonim válasza:
nem "ellett", hanem szült négy gyermeket, feltételezem, nem a te anyádról van szó... a többiben egyetértek.
ha határközeli vagy, kérdező, kimehetsz Ausztriába is, ott a tablettás módszerrel is lehet, kevésbé ártalmas.
2013. febr. 6. 23:50
9/42 anonim válasza:
7-es! Elleni az állatok szoktak. Meg te. Mindenki más gyermeket szül. Te lehet, hogy a kölköddel terhes voltál, de mindenki más másállapotúnak, édes tehernek éli meg a magzata fejlődését. Van ahol szívesen várják, és van ahol undorral eldobják. Ízlések és pofonok között különbség van.
2013. febr. 6. 23:51
10/42 anonim válasza:
10-es! Hülye vagy, és már látom, az is maradsz. Te dolgod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!