Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan és hová menjek el...

Hogyan és hová menjek el titokban abortuszra, a családom tudta nélkül?

Figyelt kérdés
Teherbe estem, de nem tudom megtartani. Anyukám a helyi kórházban orvos. Mit tegyek? Pénzem van rá, itt az érettségi nem sokára, iskolába járok, tehát kellene igazolás. Hová tűnjek el? A szüleim nagyon konzervatív emberek és nem engednék, hogy abortuszra menjek. Hogyan tehetném meg ezt titokban?
2013. febr. 6. 22:58
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
72%
Szlovákia/Ausztria? Papírmunka sincs... De hány éves vagy? Attól is függ, hogy nélkülük megcsináltathatod-e, meg hogy mit lehet kitalálni, hova mégy..
2013. febr. 7. 00:07
 12/42 anonim ***** válasza:
79%
Ausztriában tényleg nincs dokumentáció, papírozás. Itthon el kell menni a területileg illetékes családvédelmi központba, kétszer is. Ha teheted és jól beszélsz angolul vagy németül, akkor menj Ausztriába. Én is oda mentem volna, ha van rá 200-300 euróm. Ha ez nem járható út neked, akkor egyszerűen menj egy másik kórházba. Én sem a lakhelyemhez tartozó kórházban voltam, hanem átkértem magam egy másikba (én amiatt, mert orvos ismerős nem ajánlotta, hogy abban a bizonyos területileg kijelölt kórházba menjek...). Viszont az fontos, hogy kísérő legyen veled, aki lehetőleg autóval haza tud vinni a műtét után, mert kába és gyenge leszel. A szüleid pedig szégyelljék magukat, hogy a krízishelyzetben lévő gyerekük arra kényszerül, hogy titkolózzon. Nekem az első dolgom volt, hogy anyukámhoz forduljak, pedig én már bőven elmúltam akkor 18.
2013. febr. 7. 00:48
 13/42 anonim ***** válasza:
18%
Jaj,hagyjátok már a nyomorultat! Őt biztos az ólba ellette az anyja... Kérdező! Elmúltál 18? Ha igen,másik város magán nőgyógyász,ő majd elmondja a többit!
2013. febr. 7. 06:48
 14/42 anonim ***** válasza:
41%

Lehet, jobb lenne megmondanád anyukádnak.

Minden titok kiderül. Nem dicsér meg, de biztosan melletted áll. A nők tudják, védekezés, bármilyen óvatosság mellett bizony előfordulhat a nem kívánt terhesség. Nem fogja leharapni a fejedet, hidd el, az ő segítségével tudod legkönnyebben átvészelni a dolgokat. Mert bizony ez nem csak fizikai, lelki megrázkódtatás is. Egy ANYA mindig a gyereke mellett áll, bármit tesz is.

Segítene, ne valami kontár orvos kezére kerülj, mert bizony nem áll minden orvos a szakma, etika csúcsán.

Anya vagyok, két felnőtt lánnyal.

Nem volt ilyen megoldandónk, de ha lett volna, teljes mellszélességgel segítem a lányomat, és soha nem vágtam volna a fejéhez. Lehetnek komplikációk is. Nem akarlak ijesztgetni, távol álljon tőlem! De egy orvos anyával

ezt is könnyebb lenne megoldani.

2013. febr. 7. 08:15
 15/42 anonim ***** válasza:
7%

Ausztria, de előbb nézd meg ezeket,

[link]

[link]

és inkább kérj segítséget az örökbe adáshoz, és hidd el szüleid is sokkal inkább melletted lesznek, ha őszinte leszel, az is lehet, hogy segítenének a babát ellátni. Ő ott Benned egy emberi élet. Még akkor is, ha a feministák azt sulykolják, hogy nem, Neked meg "Jogod van a tested felett rendelkezni.". Nézd meg ezeket, és hidd el, teljesen igaza van szüleidnek. Ez nem "konzervatívizmus", hanem alapvető emberi érték!

2013. febr. 7. 11:31
 16/42 anonim ***** válasza:
6%
Ja, előző vagyok. Aki gyakorlati tanácsokat adott neki, segíteni akarja az abortuszban, meg sem próbálja lebeszélni, mert "Joga van hozzá, és az ő dolga." azokat természetesen lepontoztam. És nem érdekel, hogy az abortuszpártiak is ezt teszik-e az én kommentemmel.
2013. febr. 7. 11:33
 17/42 anonim ***** válasza:
5%
Ja, és még valami. Én osztályfőnökként az abortuszt nem tekinteném igazolt hiányzásnak, vagy ha igen, akkor csak a "Szülői igazolásként." kivehető három nap terhére. Az én gimim házirendje BETEGSÉG esetén történő hiányzásról rendelkezett, Te pedig teljesen egészséges vagy.
2013. febr. 7. 11:36
 18/42 anonim ***** válasza:
59%
Ha nagykorú vagy akkor elmész egy mások kórházba elmondod hogy mi van és megcsinálják a műtétet. De előtte járnod kell úgy tudom tanácsadásra, meg ilyenek. Mondd azt hogy más dolgod van, találj ki valamit. Bár szerintem el kellene mondanod az igazat, nem jó ilyen titokkal élni és ha nagykorú vagy akkor nem kényszeríthetnek semmire. Biztos meg fogják érteni a helyzetedet.
2013. febr. 7. 12:01
 19/42 anonim ***** válasza:
91%
Tanár létedre elég korlátolt vagy. Biztos imád az osztályod. Nehogy te döntsd már el mi számít betegségnek. Ha egyszer elütnek, majd akkor is menj be dolgozni, mert az sem számít betegségnek...
2013. febr. 7. 12:35
 20/42 anonim ***** válasza:
83%

Ha elmúltál 18, akkor esetleg másik város kórháza, magánklinika, ahogy már írták.

Ha nem múltál el 18, akkor törvényes képviselő nélkül nem csinálják meg sehol.

Készülj fel, hogy amúgy is bent kell egy éjszakát maradni, mivel még nem szültél és gondolom első abortusz.

2013. febr. 7. 13:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!