Szülők! Mennyit költötök havi szinten az egyetemista vagy középsulis gyereketekre? Pl. Rezsi, kaja, albérlet, kollégium, zsebpénz stb.
ahhoz képest, h a szülőkhöz szól a kérdés, elég sok egyetemista hozzá szólt..:)
na hát nekem
koli 9000
utazás kb 14000
bkv 3850
kajára pedig olyan 10000
huh ezt még így nem számoltam össze de ez bőven 37000
mivel első éves vagyok ösztöndíjat nem kaptam, de szoctámot igen...ez 15000 volt havonta szal a különbözet kb 22000 JMF havonta ami ...hát eléggé sok
de ehhez kell Nagyi támogatása, Apa aki hétvégén is dolgozik, és az h munkaidő után szőlőnkben dolgozzunk..:D és nyáron én is dolgozni megyek...
that's how it works, here in Hungary..:)
Utolsó, valóban elég sok egyetemista hozzászólt, de ezt nem bánom :) (egyébként én is az vagyok, csak kíváncsi voltam a szülők szemszögéből)
22-es, szerencsés helyzetben vagy, nekem a rezsit is számolgatják. Mármint nem fizettetik ki, de csak azért, mert nincs annyi keresetem. :)
Az én részemről a kaja és a rezsi, ami terheli itthon a szüleimet (felesben állják), de még így is mindig az van, hogy mennyibe kerülök nekik. Ezért voltam kíváncsi, hogy mások hogy vannak vele.
Én a másik oldalról írok. Az egyetemista éveimről tudok írni inkább, akkor tudtam pontosan, mi mennyibe került.
Rezsi: átalánydíjat fizettünk, így nem nagyon osztott-szorzott akárhány plusz fő.
Kaja: olyan havi 10-15e. Néha kevesebb, attól függően, milyen gyakran ettem otthon (amit máshol vettem, azt saját pénzből álltam)
Ezenkívül bérletet, telefonszámlát (ezért cserébe igyekeztem a minimumon tartani), gyógyszereket fizettek. Zsebpénzt nem kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!