Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Mennyit költötök havi...

Szülők! Mennyit költötök havi szinten az egyetemista vagy középsulis gyereketekre? Pl. Rezsi, kaja, albérlet, kollégium, zsebpénz stb.

Figyelt kérdés
2013. febr. 4. 19:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
semmit se kapok, egy fityinget se. irigyellek titeket! :/
2013. febr. 6. 21:37
 22/25 anonim ***** válasza:
64%
Itthon lakok, mert a főiskolám abban a városban van, ahol a lakhelyem. Így kajára ugyanannyit kapok, mint gimiben kaptam, naponta egy ezrest, amúgy itthon eszek. Albérletet, kolit így ugye nem kell fizetni, a rám eső rezsit meg nem számolgatják, szép is lenne. A tandíjamat fizetik, mert mikor jelentkeztem már csak költségtérítéses képzés indult, állami hely nem volt egy sem. Zsebpénz havonta 30 ezer, plusz nagyszülőktől 10 ezer, másik nagyszülőktől szintén 10. Kocsival járok suliba, ebbe a benzint ők fizetik, bár több autó van és felváltva használjuk őket, így nem is lehetne megállapítani, hogy mennyit fogyasztok én, és mennyit ők. Ha tankolni kell, tankolnak és kész.
2013. febr. 6. 23:00
 23/25 anonim ***** válasza:
48%

ahhoz képest, h a szülőkhöz szól a kérdés, elég sok egyetemista hozzá szólt..:)

na hát nekem

koli 9000

utazás kb 14000

bkv 3850

kajára pedig olyan 10000

huh ezt még így nem számoltam össze de ez bőven 37000

mivel első éves vagyok ösztöndíjat nem kaptam, de szoctámot igen...ez 15000 volt havonta szal a különbözet kb 22000 JMF havonta ami ...hát eléggé sok

de ehhez kell Nagyi támogatása, Apa aki hétvégén is dolgozik, és az h munkaidő után szőlőnkben dolgozzunk..:D és nyáron én is dolgozni megyek...

that's how it works, here in Hungary..:)

2013. febr. 6. 23:52
 24/25 A kérdező kommentje:

Utolsó, valóban elég sok egyetemista hozzászólt, de ezt nem bánom :) (egyébként én is az vagyok, csak kíváncsi voltam a szülők szemszögéből)

22-es, szerencsés helyzetben vagy, nekem a rezsit is számolgatják. Mármint nem fizettetik ki, de csak azért, mert nincs annyi keresetem. :)

Az én részemről a kaja és a rezsi, ami terheli itthon a szüleimet (felesben állják), de még így is mindig az van, hogy mennyibe kerülök nekik. Ezért voltam kíváncsi, hogy mások hogy vannak vele.

2013. febr. 7. 12:21
 25/25 anonim ***** válasza:

Én a másik oldalról írok. Az egyetemista éveimről tudok írni inkább, akkor tudtam pontosan, mi mennyibe került.

Rezsi: átalánydíjat fizettünk, így nem nagyon osztott-szorzott akárhány plusz fő.

Kaja: olyan havi 10-15e. Néha kevesebb, attól függően, milyen gyakran ettem otthon (amit máshol vettem, azt saját pénzből álltam)

Ezenkívül bérletet, telefonszámlát (ezért cserébe igyekeztem a minimumon tartani), gyógyszereket fizettek. Zsebpénzt nem kaptam.

2017. nov. 20. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!