Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Mennyit költötök havi...

Szülők! Mennyit költötök havi szinten az egyetemista vagy középsulis gyereketekre? Pl. Rezsi, kaja, albérlet, kollégium, zsebpénz stb.

Figyelt kérdés
2013. febr. 4. 19:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%
Nekem havi 58 ezret utalnak a szüleim.Ebből 18 ezer a koli,20-25 ezer körül a kaja a többi utazásra,ruhákra és gyógyszerre,mikor mi kell éppen.
2013. febr. 4. 21:36
 12/25 anonim ***** válasza:
89%
Nekem 25 000 Ft az albérlet + rezsi, plusz kapok 15-öt kajára. Mikor jöttem egyetemre vagy 10-szer megkérdeztem, hogy "de biztos tudjátok állni???". Mivel a válasz mindannyiszor igen volt, és a többi testvérem is megkapta a maga lehetőségét, ezért én is "kihasználom" a nekem jutó lehetőséget. És a szüleim büszkék arra, hogy nem dobtak ki a nagy semmibe szaktudás nélkül, hanem megalapozzák a jövőmet ezzel is. Az pedig, hogy a rokonok szerint élősködök (most már) nem izgat. Pletykáljanak másról, de rólam ne!
2013. febr. 4. 21:36
 13/25 anonim ***** válasza:
92%

Fejenként: 20-25 az albérlet, 10 a vonat és a busz bérlet, ezenkívül olyan 15-20 ezer havonta elmegy.

Szóval gyerekenként 50 körül.

És én még négyet akartam, most örülök, hogy a férjemnek volt esze és csak kettőt vállaltunk.

2013. febr. 4. 21:46
 14/25 anonim ***** válasza:
54%

Egyetemista vagyok, itthon lakom. Saját ház, bérleti díj nincs. Rezsi kb havi 80.000, kaja is 80.000, de ez 4 emberre. És ezeken túl még fent kell tartani ingatlant, ingóságokat, de ezek mind akkor is lennének ha nem lennék egyetemista vagy nem is léteznék.

Én speciel olcsóbb vagyok most mint általános iskolásként, mert kapok annyi ösztöndíjat hogy nincs szükségem zsebpénzre. Jó, lehet hogy többet eszem 20 évesen mint 10, de kb ennyi.

2013. febr. 4. 22:25
 15/25 A kérdező kommentje:
Fú, akkor vannak itt költségek néhány helyen rendesen! Nálam az a helyzet, hogy itthon lakom, rezsi van és kaját eszem itthon, de az összes többit állom magamnak. Egyetem mellett dolgozom. Azért voltam kíváncsi, mert sokszor még így is "túl költséges" vagyok a szüleimnek és terhükre vagyok.
2013. febr. 4. 22:29
 16/25 anonim ***** válasza:
93%
Aki gyermeket vállal az önzetlenséget is...jobb esetben,-tehát ha a gyermekedért te vagy a felelős, és lehet tojni az egészre- mint az én szüleim tették,sem lelkileg sem anyagilag nem támogattak.Nagyon nehéz így indulni,sok alázattal jár- mi a férjemmel vért izzadunk de a gyermekünk olyan úton fog indulni,amit ha végig jár nem fog ennyit szenvedni mint mi....igen ez költséges...és büszkeséggel tölt el,hogy mi mindent megtettünk amit lehetett.
2013. febr. 4. 23:02
 17/25 anonim ***** válasza:
71%
Nekem anyáék lakbérre 28-30 ezer, attól függ, hogy éppen, hogy áll az euró, mert külföldön tanulok és emellé 40 ezer a megélhetés, plusz 10-20 ezer ha éppen jönnek számlák, vagy kifogytam a pénzből.
2013. febr. 5. 12:19
 18/25 anonim ***** válasza:
73%

nekem nagyon szerencsés dolgom volt egyetem alatt. anyám elköltözött a párjához, maradhattam a lakásban. fizette a rezsit, kaját, ami azért nem olcsó, főleg télen, mikor fűteni is kell.

zsebpénzt nem kértem, dolgoztam 4 órában, a bulira, apróságokra megvolt, néha ruhát is tudtam venni. ha bakancs, kabát kellett azt azért megvette, mert egy jobb minőségű darab elvitte volna a fizumat.

szóval legalább havi 70-80 rugóban benne voltam akkoriban. ez még a válság előtt volt, viszont a pontos árakra nem emlékszem. azt tudom, h a fizum olyan 30-40-50 körül mozgott függően a béren kívüli juttatásaimtól.

2013. febr. 5. 12:45
 19/25 anonim ***** válasza:
29%
Nem vagyok szülő, egyetemista voltam 2 éve még. A szüleim semmit sem költöttek rám, sem a tanulmányaimra ezalatt. Én dolgoztam, tartottam el magam.
2013. febr. 6. 15:51
 20/25 anonim válasza:
100%
Szia! jó kérdést tettél fel. Nos nekem a tandíjam félévente 200 ezer volt. A kolidíjam 20-as havonta, utazás 20-as. A kaja azt nem kaptunk így magamnak kellett beszereznem nem napi 3x étkezéssel számolva hanem kevesebbel heti 8ezer körül. A könyv,jegyzet stb. amit lehet kikölcsönöztem, ha muszáj volt vennem akkor havi2ezer körül.. Én éjszakánként jártam apámmal ha itthon voltam,meg szünet volt és a fizum ment a sulira így nem ők fizették a tandíjam..
2013. febr. 6. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!