Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jóazúgy korosztály? Mást is...

Jóazúgy korosztály? Mást is idegesít?

Figyelt kérdés

Miért van az,hogy 50év felettiek,egyszerűen nem akarnak semmin változtatni(tisztelet a kivételnek)még mindig a régi rendszerben élnek,majd lesz vmi, jó az úgy,minek haladni a korral stb..

A férjemmel egy kisvárosban élünk,gazdálkodunk,még mindig nagyon sok helyen úgy van,hogy logikátlanul gondolkodnak, pl:inkább etet 5-6román munkást,minthogy vegyen egy traktort vagy bármilyen más gépet(megtehetné)könnyebb lenne a munka,nem kéne a szutyok munkásokat eltűrni,meg precízebben,pontosabban lehetne dolgozni..De minek??JÓ AZ ÚGY!!nem hajlandók tudomásul venni,hogy 20ÉVE rendszerváltás volt!

2009. szept. 4. 09:39
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Így érzem jól magam!Régen, mindenkivel én voltam a kedves-aranyos-segítőkész,jól kihasznált mindenki, mióta változtattam a fontossági sorrendemen,megváltozott az életem,és sokkal jobb így,jól vagyok, boldog házasságban élek és már semmi más nem számít csak a családom...!!! Mindenkinek ezt kívánom
2009. szept. 5. 16:03
 32/38 anonim ***** válasza:
79%

Lehet , hog ymár mindent átgondoltak, és e mellett döntöttek. Csak nincs kedvük a fiatalnak - neked újra magyarázgatni. Inkább elüti ezzel a mondattal.

Ne becsüld le az ötveneseket! Tapasztaltak már, talán a miatt választják ezt. Nem hiszem, hogy a rendszerváltásra még emlékeznek.

Apám 70 elmúlt, most volt itt új traktort nézni 400km-re.

Most vettek új mosógépet, tévét, kísérleti kukoricát termelnek, esőmérő, földmintavétel, napló stb.

Hétvégente múzeumokba utaznak, meg a meleg-tüntetésre dobálni.

2009. szept. 20. 00:00
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

A traktor azért nem sok munkát tud elvégezni. Magában. Azért a román sokoldalúbban használható, és kevesebbet fogyaszt.Azonkívül beszél. Az én szüleimnél hasonló esetben az is játszana, hogy szegény embereknek lehetőséget ad eltartani a családját.

A 100/300 ft-os haszonról meg annyit: Gundel, amikor legjobban ment, eladta az éttermét (Zserbó)

Nem volt öreg! És amikor kérdezték , ezt mondta: már van annyim, hogy minden nap megehetek egy szelet bélszínt. Kettőt meg nem tudnék megenni!

Tényleg, nekik minek már háromszoros haszon? A gyerekeiket felnevelték, van házuk, megélhetésük - most már talán szánnak a kényelmükre is. Eddig mindig szipolyozták magukat, hadd dolgozzanak most már jóízűen, kedvükre. Ha 100 ft-ért akkor úgy. A +200-ból nem jönne ki a regeneráló kúra, meg a stressz-kezelés.

30 éves volt a rendszv-kor! nem hinném, hogy megszokta a régi rendszert!

Talán nekik többet ér az emberi munka, és az emberi jelenlét, mint a feltételezett pontosság.

Ez inkább amolyan ellenszenvnek tűnik nekem a részedről.

2009. szept. 20. 00:11
 34/38 anonim ***** válasza:
68%

13:12!

Nincs szemétdomb a portánkon - annál inkább nő a szemétsziget a tengerben! Erre jó a mindig új! Én is megveszem, mert rákényszerít a világ! De szívesebben javíttatnám a szép és időtálló holmimat. Ha lenne ilyen.

"Körülbelül a 135. és a 155. nyugati hosszúsági, és a 35-45. északi szélességi fokok között valósággal megreked az áramlatok által idehordott szemét, amely mára a szerény becslések szerint 700 ezer, a pesszimistábbak szerint 15 millió négyzetkilométernyi területet borít (ez a teljes Csendes-óceán 0,41-8,1 százaléka, hozzávetőleg tizenötszöröse Magyarország területének). A sziget akár több millió tonnányi hulladékból is állhat, és bizonyos vélemények szerint két egymáshoz lazán kapcsolódó rész alkotja. Mérete és sűrűsége ellenére a szennyezés nem látható a műholdfelvételeken, mivel nagy része a felszín alatt lebeg." Az idősebbek még érzik ennek az abszurditását. Amit művelünk.

2009. szept. 20. 00:16
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

" Látom jó a kérdés, tökjó,hogy ilyen sokan reagáltak rá:D csak azt sajnálom,hogy nem kértem a válaszolóktól,h milyen idős, és mit csinál? azért élvezem a válaszokat!!!!"

ezért nem adnak neked értelmes választ. Mert ezzel a mentalitással és hangsúllyal kérdezed.(pökhendi)

Tesómnak van minden féle gépe. traktor s hozzá a mi kell, vetőgép, kombájn, minden. A traktor a legolcsóbb az egészben. Az udvaron hordókban az olaj, mindig a frász kerülget, mikor robbanunk fel.

A munka a következő: két napot szerel, egy napot szánt. Vagy nappal szerel, éjjel szánt. Nincs embere, karácsony Villiáján is szántott. Akkor volt jó idő. 48 éves, nálunk ő a "gyerek" apám az "öreg"

Az anyám 70, megy ki a földre. Pl. a traktor kereke beszakadt egy régi kút helyébe. Mama meg tolta ki éjjel a gyomorfekélyével. Mert ugye a bátyám benne ült.

Évek óta könyörgök, hogy hívjon napszámost. De nem! "Elvinné a haszon felét."

Évek óta be

2009. szept. 20. 00:27
 36/38 anonim ***** válasza:
83%

46/nő

Tudod én most szutyok külföldiként dolgozok Ausztriában, hogy a fiatal generáció tanulni tudjon, és beteg férjemet normálisan ellássák a kórházban. Ha valaha ilyen kijelentéseket tenne valamelyik fiam mint te, azt hiszem magamban keresném a hibát, hogy rosszul neveltem őket.

Nem értem honnan érzed magad felhatalmazva arra, hogy így beszélj kétkezi munkásokról. Meg kellett volna tanulnod ennek a munkának a nehézségét mielőtt így beszélsz róla.

Szerinted a "szutykok" miért vannak itt? Jó kedvükből? A te és a hozzád hasonlók teszik őket lerobbant házakba komfort nélkül, és utána még le is szólják őket. Kívánom neked, hogy egyszer ismerd meg az életnek ezt az oldalát is. Tudod az nagy igazság, hogy másnak csak olyat kívánj amit magadnak is elfogadnál.

Egy szutyok külföldön dolgozó magyar.

2009. szept. 20. 20:55
 37/38 anonim válasza:
100%
Ez azért durva,hogy szutykos románok.Gondolom nem is románok hanem ERDÉLYI magyarok!Ha meg ugy érzed,hogy levan maradva a férjed költöz el és vegyél traktort(amit mosál nehogy szutykos legyen)
2009. szept. 20. 21:36
 38/38 A kérdező kommentje:
:):):):D
2009. szept. 21. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!