Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jóazúgy korosztály? Mást is...

Jóazúgy korosztály? Mást is idegesít?

Figyelt kérdés

Miért van az,hogy 50év felettiek,egyszerűen nem akarnak semmin változtatni(tisztelet a kivételnek)még mindig a régi rendszerben élnek,majd lesz vmi, jó az úgy,minek haladni a korral stb..

A férjemmel egy kisvárosban élünk,gazdálkodunk,még mindig nagyon sok helyen úgy van,hogy logikátlanul gondolkodnak, pl:inkább etet 5-6román munkást,minthogy vegyen egy traktort vagy bármilyen más gépet(megtehetné)könnyebb lenne a munka,nem kéne a szutyok munkásokat eltűrni,meg precízebben,pontosabban lehetne dolgozni..De minek??JÓ AZ ÚGY!!nem hajlandók tudomásul venni,hogy 20ÉVE rendszerváltás volt!

2009. szept. 4. 09:39
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
89%

Az emberek többsége mindig nehezen szánja rá magát a változtatásra, még fiatalon is. Ha valaki évtizedeken keresztül hozzászokott valamihez, természetes, hogy idegenkedik minden mástól. Attól, hogy te nem érted őket, még egyáltalán nem biztos, hogy ők logikátlanul gondolkodnak, vagy egyáltalán rossz az, amit csinálnak.

De téged ez miért idegesít? Megakadályoznak valamiben talán? A rendszerváltásnak meg mi köze bármihez is? Ha nem lett volna rendszerváltás, azok az 50 év felettiek akkor is 50 év felettiek lennének. (engem az idegesít, hogy lassan már a fogkrémreklámokba is belekeverik a politikát) Hogy a román munkások kidobása "fejlődés" lenne, hát... nem is tudom. Lehet, hogy az az 50 év feletti meg téged néz logikátlannak, amiért traktorral vacakolsz (benzin, javítás, stb.) ahelyett, hogy felvennél néhány munkást, akik esetleg még a gazdálkodáshoz is értenek. Azért, mert te fiatalabb vagy, még nem biztos, hogy te gondolod jól!

2009. szept. 4. 09:54
 2/38 anonim ***** válasza:
81%

Köszönöm! Évek óta ezen rágódom én is és nem tudtam megfogalmazni. Logikátlanul gondolkodnak és tényleg amolyan "jóazúgy" stílus a jellemző.

Nem tudom mennyire vág ez ide, az én történetem kicsit más.

De a probléma ugyanaz, engem is ez visz a sírba. 20 éves vagyok, szüleim 40esek. Szerencsére már kezdenek haladni a korral és látják, hogy azért sok hasznos dolog van ami megkönnyíti az életet.

Nem kell ész nélkül eldobni mindent ami régi, de nem árt szelektálni.

Én úgy szembesülök ezzel, hogy hiába magyarázom mit vegyünk vitatkoznak. Hiába mondom, hogy ez megtérül és hogy hogyan járunk jobban.

Vagy van az, hogy nincsen szükség rá, pedig de.

De ez mindennel így van az élet minden területén. Nem tudom miért, de nehezen változnak az emberek nagyon.

Nem is az a baj, de azért nem kellene elutasítónak lenni, legalább fontolná meg a másik lehetőséget aztán vetné el!

2009. szept. 4. 10:00
 3/38 A kérdező kommentje:

Első válaszoló:azért idegesít baromira,mert:

-a román munkások naplopó szarok(nekünk is voltak,tudom miről beszélek)

-ha a cégünk olyan libanevelőhöz küld bennünket libáért aki a jóazúgyhoz tartozik,már kiráz a hideg,mert még mindig úgy csinál mindent mint 30évvel ezelőtt,és nem érti,hogy ezt már így nem lehet!!megváltoztak a gyógyszerek,az állatok igényei stb.

2009. szept. 4. 10:10
 4/38 A kérdező kommentje:
Ja, azt még hozzátenném,hogy mikor voltak ittlakó románjaink,sokszor találtam a tanya melletti erdőbe szétdobálva kenyeret,konzervet,rántotthúst!!Erről ennyit!!Én nem tartok el többet eggyet sem!
2009. szept. 4. 10:12
 5/38 anonim ***** válasza:
98%

Hát nem tudom,talán nekik tényleg jóazúgy...

Férjem szülei ilyenek egyik napról élnek a másikira és nem oldanak meg semmit...

Az én szüleim,meg folyamatosan törekednek arra hogy jobb legyen. Pl anyukám 40 évesen váltott munkahelyet és ment el ismét tanulni.

Anyósnak 53 éves ( Most 58) korában felmondtak passzívtáppénz, rokkant nyugdíj és a szöveg, hogy ő már dolgozott eleget. A a lakásuk úgy néz ki mint egy jobb turkáló és hajléktalan szálló keveréke. Borzalom.

Teszem hozzá anyukám most már 54 éves és munkát keres a mostani mellett és megint tanulna, csak hogy tudjanak mit félre tenni elsősorban az unokáknak ( mi meg azt mondjuk a húgommal,hogy gondoljanak magukra is). Ez szerintem a gondolkodáson múlik.

El sem tudják képzelni,hogy az ember munkahelye nem egy életre szól...

2009. szept. 4. 10:14
 6/38 A kérdező kommentje:
10:14 köszönöm, pont erre gondoltam,mikor azt mondtam,hogy 20éve volt a rendszerváltás,hogy el se tudják képzelni,hogy a munkahely nem egy életre szól!!
2009. szept. 4. 10:25
 7/38 anonim ***** válasza:
82%

Kedves kérdező!

Nem jut eszedbe, hogy a máshogy' gazdákodóknak talán nem telik traktorra, és csak így tudja elvégezni a munkáját? Miért nevezed szutyok munkásoknak azokat az embereket -legyen az román,cigány,vagy magyar-, akik a családjuk eltartása érdekében munkát vállalnak? Már így sincs értéke a munkának?

Az első válaszlónak igazat adok, amikor azt kérdezi, hogy ez téged miért zavar?

A második válaszolótól meg megkérdezném kb. 20 év múlva, hogy miért nem fogadja meg a gyerekei tanácsát. Ez a helyzet mindíg így lesz, nagyon gyorsan változik a világ, és mindannyian úgy gondoljuk, hogy az a helyes, amit mi teszünk. Berögzött szokások, kicsit más világnézet, de ez egy körforgás marad. Gondoljunk csak bele, hogy 40 évvel ezelőtt hol volt a mobil, számítógép, miniszoknya, tetoválás.....sorolhatnám. Ami nekem jó, az már rég idejét múlt, próbálok haladni a korral, megbeszélni dolgokat a gyerekemmel, elfogadom a magyarázatát, ha olyan a téma, amihez én nem konyítok. Tanulom tőle kezelni a modern eszközöket.....tehát próbálkozom. De: ti is szép lassan öregszetek majd, és 10-05 év múlva már történelem lesz az addigi életetek. Nektek sem lesz kellemes érzés, ha hülye, maradinak titulálnak majd a fiatalok.

2009. szept. 4. 10:30
 8/38 anonim ***** válasza:
85%
De kérdező, miért nem írtad bele a kérdésbe, hogy CSAK EGYETÉRTŐ válaszokat vársz? Akkor nem fárasztottam volna magam a véleményem leírásával, azt hittem, te a mások nézőpontjára vagy kíváncsi... Indíts egy saját oldalt ilyen hozzáállással, ott ki is törölheted a neked nem tetsző válaszokat (első voltam)
2009. szept. 4. 10:30
 9/38 anonim ***** válasza:
76%

10:30 vok

Első válaszoló király!!

2009. szept. 4. 10:58
 10/38 anonim ***** válasza:
90%

Én is az elsőnek és a 10.30-nak adok igazat,ezért nem is ismétlek.Csak annyit,hogy amikor én voltam fiatal ,én sem értettem,hogy az idősek miért nem haladnak a korral hisz változik a világ,és úgy jó ahogy egy fiatal gondolja..Ma igaz nem érzem maradinak magam,de néha égnek áll a hajam 1-2 fiataltól,és vannak dolgok amiket nehezen tudok elfogadni..és nem tudom mit várhatok majd ha betöltöm az 50-60 évemet..Már most tudom,hogy lesznek olyan dolgok amin és sem akarok majd változtatni...kérdező! te sem leszel másképp,ha majd a fiatalok fognak téged maradinak tartani,és akkor a fiatalok viselkedését nem fogod tudni elfogadni,hogy:"miért nem jó nekik úgy ahogy volt??"

Ne akarjunk már mindenkit a saját elképzelésünk szerint megváltoztatni..Ha nekem valaki nem okoz kárt,vagy gondot,akkor teljesen mindegy,hogy az illető hogy boldogul a saját életével..Tudod ilyenkor szokták mondogatni,hogy a saját házad táján söprögess...

2009. szept. 4. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!