Jóazúgy korosztály? Mást is idegesít?
Miért van az,hogy 50év felettiek,egyszerűen nem akarnak semmin változtatni(tisztelet a kivételnek)még mindig a régi rendszerben élnek,majd lesz vmi, jó az úgy,minek haladni a korral stb..
A férjemmel egy kisvárosban élünk,gazdálkodunk,még mindig nagyon sok helyen úgy van,hogy logikátlanul gondolkodnak, pl:inkább etet 5-6román munkást,minthogy vegyen egy traktort vagy bármilyen más gépet(megtehetné)könnyebb lenne a munka,nem kéne a szutyok munkásokat eltűrni,meg precízebben,pontosabban lehetne dolgozni..De minek??JÓ AZ ÚGY!!nem hajlandók tudomásul venni,hogy 20ÉVE rendszerváltás volt!
Irigyellek ha az a legnagyobb porblémád hogy mások életvitelét kritizáld. Én például sosem értettem azokat az embereket akiknek az fájt hogy mások másként élik az életüket és intézik ügyeiket.
Mielőtt leszólsz másokat, nézd meg hogy te magad hogyan javulhatnál, mert általában a legnagyobb kritikusok követik el a legnagyobb hibákat.
A rendszerváltás több rosszat hozott,mint jót!Nekdd lehet,hogy nem,de az ötvenetúli korosztálynak igen.Nem biztos,hogy maradiak,csak tapasztaltabbak,mint te.Van egy magyar közmondás: A járt utat a járatlanért el ne hagyd!És ez nagyin is igaz.
Ha a szomszédaid vennének egy traktort,kellene valaki,aki vezeti és ért a javításhoz is.Mit csinálnának,ha éppen a legnagyobb munka közepén romlana el a traktor?Te odamennél gyorsan megjavítani?Ha napokig várni kellene a szerelőre,elkésnének a munkával,és sokkal nagyobb lenne a kár,mint a haszon.Azon kívül a traktor önmagában nem elég.Kellene pótkocsi,eke,borona,bálázógép sbt.Ez csak egy igen nagy gazdaságban lenne rentábilis.Nem feltétlen maradiak,csupán józanul számolnak és gondolkodnak.A fiatalok hajlamosak kritikátlanul megvenni minden új dolgot,és később jönnek rá,hogy felsleges pénzkidobás volt.íezt csak azok engedhetik meg maguknak,akik a rendszerváltás nyertesei,ezek pedig nem az 50 év felettiek.
Biztos vagyok benne,hogy náluk is van mosógép,TV,mikró,sőt mobiltelefon is.Ezek kb.60 éve léteznek csak.Tehát nem maradiak.
Pont az eggyik szomszédom példája:
kézzel kezdték el felszedni a krumplit,(munkásokkal,akiket etetni+itatni kell)mikor kezdődőtt a szezon,a felvásárlási ára Xforint volt, mire ők végeztek a krumpliszedéssel már csak az X forintnak a 1/4-ét kapták érte, ha fogadtak volna egy krumpliszedő gépet,még a szezon elején eladták volna,mert a gép 1 nap alatt felszedi,amit ők 2hétig szednek,sokkal több pénzük maradt volna
Én nem értek a gazdálkodáshoz, de ez a mondatod megfogott:
"Nekem pedig igenis kárt okoznak,mert ezzel a hozzáállásukkal nem tudnak olyan minőségű árút előállítani amilyennek lennie kellene."
Miért is ??? Ha konkurencia, akkor örülj, több jut a piacból Neked. Ha beszállítók, akkor meg ne vásárolj tőlük, hiszen nem kötelező! Tulajdonképpen miért is érdekel, Téged, hogy milyen szempontok alapján döntöttek Ők? Miért akarod megváltoztatni Őket? Az is lehet, hogy Ők úgy érzik JÓ DOLOG, ha munkát, megélhetést biztosítanak másoknak. (Lehet, hogy nincsenek is ennek tudatában, csak tudat alatt van, mert Ők még egy másik korszakban szocializálódtak.)
Akár így van, akár nem, nem a Te dolgod. Ennyi. És ezt sokan jól látják itt fentebb. Ne akadj ki rajta, mert az viszont egészségtelen, ha sokat idegeskedsz ezen, és a saját egészséged viszont már a Te dolgod, senki másé!
(Na most csapdába estem. Az enyém se, így már be is fogtam, úgy élsz, ahogy akarsz!) ;)
Kedves Fiatalabb korosztály!
Nem értem a hozzáállásotokat. Engem rohadtul idegesít, hogy örökké b@szogattok minket. Addig jók vagyunk, amíg kimosunk a sz@rból, eltartunk, etetünk, iskoláztatunk titeket, aztán amikor kinyílik a csipátok, már az összes felnőttet hülye maradinak tituláltok. Az én időmben nem volt divat a tetoválás, de ha a gyerekemnek tetszik, akkor, ám legyen, majd megbánja. Az én időmben a fiúk nem hordtak hosszú hajat, és látjátok már a kopasz a f@sza csávó. Lila, kék zöld a hajatok, mert ez a menő. Kitépték a szüleitek, mert nekik nem tetszik? Na ugye! Én nem vagyok kopasz sehol sem, mert "az én időmben" ez nem volt divat, de a tiétek hogyan fog fejlődni ezután? Megint bozontosak lesztek, de színesek? Lila punci, zöld f@sz, rózsaszín hónaljszőrzet? Régen nem mutatta meg a lány, 100 fiúnak, hogy milye van, most összefekszetek mindenkivel, mert így szép az élet. Sorra fertőzitek egymást, mert a gyors haladás miatt mosdásra sem marad időtök, de ha baj van ide írkáltok, és nem az elmaradott hülye f@sz szülőket kérdezitek. Kilóg a csöcsötök a ruhából, és a fiúk már azt sem várják meg, hogy levetkőzzetek. Bagóztok, isztok, mint állat, füveztek, mert az olyan f@szául feldob, csak vigyázzatok, mert szép lassan, de nagyon pofára fogtok esni.
Na, most már elég az ocsmány szövegelésből, mert engem nagyon zavar, de rendszeres olvasóként úgy gondolom, hogy ílyen ocsmány szöveggel vagyok menő.
Én maradok olyannak, amilyen vagyok. Azért vagyok ember, mert van akararom, elképzelésem az életről, tanulok, ha akarok, szóval ne változtasson meg engem senki, ha én nem tartok rá igényt.
Ja! a babgulyást úgy fogom főzni ezután is, ahogy az anyámtól tanultam.
Tök igazad van! Inkább vegyünk trakit, tankoljuk 300 Ft-os diesellel, vegyünk ekét, boronát, kultivátort és társait, szennyezzük a kipufogófüsttel a szép vidéki tájat, tartsuk fenn és lássuk el a jármű tulajdonosi kötelességünk! Dobjunk ki x munkást az utcára, keressenek másik munkát, kit érdekel a családjuk. Téged pl. nem. Nem gond ez, van ilyen.
Igaz, dolgoztak anno TSZ-ben, pöfögtek Zetorral, MTZ-vel, biztos most is meg tudnának szerelni egy fullos J. Deert, ha meg nem, van mobil, van trakiszerelő, kihívják.
Lehet, hogy drágább, de legyünk modernek, hiszen 2009-et írunk! Nagyobb haszon és persze tök barom volt, aki kitalálta, hogy aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Én nem is értem.
Persze azt sem értem, hogy miért nem akarnak zajos gépekkel, veszélyesebb eszközökkel dolgozni.
Egyként, kedves kérdező, irigyellek, hogy ennyi mindet végig gondoltál, belelátsz a szomszéd pénztárcájába, átérzed egy 50-60 éves érzéseid, gondolatait, és van erre mind időd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!