Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg a szüleimmel...

Hogy értessem meg a szüleimmel, hogy nem szeretnénk velük élni?

Figyelt kérdés
Jelenleg a fővárosban panelban élünk a férjemmel és a majdnem egy éves gyermekünkkel. Utáljuk a panelt és gondolkodunk azon, hogy nyáron a szülővárosomba költözünk vidékre, ahol egy kertes házat bérelnénk, a szüleim közelében. Szüleim imádják az unokát, biztos örülnének. Egy gond van, egyszerűen nem értik meg, hogy nem akarunk velük élni. Ez már azóta vesszőparipájuk, amióta férjhez mentem, hogy miért dobáljuk ki a pénzt albérletre, mikor nekik ott a nagy ház. Én nagyon szeretem őket, de apámmal képtelen lennék együtt élni. Nagyon nehéz ember, néha agresszív is, nekem sincs könnyű természetem és ugye két dudás egy csárdában nem fér meg... El sem tudják képzelni, hogy milyen egy gyerekkel 24 órában, mert az amikor ők neveltek harminc éve volt, azóta bogarasodtak mindketten, megvannak a szokásaik stb. Apám pl, üvölteti a tévét, nem áll szándékomban vele veszekedni, hogy aludna a gyerek stb... Szép is lenne, hogy a saját házában én mondanám meg, hogy mit csináljon. Én már próbáltam szépen és kevésbé szépen elmagyarázni neki, hogy miért nem akarok velük élni. Jöttem azzal, hogy ők miért nem laknak a szüleikkel? Miért akartak annak idején építkezni, külön menni, stb? Jöttem azzal, hogy folyamatos konfliktus forrás a két generáció. Semmi nem hat, semmi nem ér. Anyám csak sír, hogy neki le fog sülni a bőr a képéről, ha mi odaköltözünk albérletbe. El vagyok keseredve, hogy ennyire nem lehet tiszteletben tartani, vagy megérteni, hogy nem jókedvemből fizetek albérletet és azt, hogy külön család vagyunk. Az a normális, hogy külön élünk. Az idegeim két nap alatt kikészülnének otthon. Van valakinek ötlete, hogy lehetne velük ezt elfogadtatni?
2013. febr. 3. 14:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerűen csak béreljetek ki valamit, költözzetek oda, és közöljétek a tényt velük. Lehet, nem örülnek majd, de minden csoda 3 napig tart... Utána rohannak majd unokázni :)
2013. febr. 3. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy ide leírtad.

Elmondhatod még, hogy nektek szükségetek van arra, hogy saját egyedül vezetett háztartásotok legyen, képtelenek lennétek az együttéléshez szükséges kompromisszumokra (nem kell, hogy ez teljesen igaz legen, de muszáj felnagyítani ezeket a dolgokat), fontos, hogy ne őket nevezd meg hibásnak (nme tudnák elviselni 24 órában a gyereket) mert akkor állítanák, hogy megváltoznak.

EL kell mondani nekik, hogy szeretnétek a további jó viszonyt fenntartani, de ehhez szükség van ekkora távolságra, 3 generáció nem fér meg 1 háztartásban...stb.

Mindenképpen megköszönni az ajánlatot.

egy másik, hogy ne a település lakóinak akarjon édesanyád megfelelni, hanem nektek és saját magának!

A lényeg, hogy el kell mondani nyugodtan az álláspontot, és nem engedni, előbb utóbb lenyugszanak a kedélyek

2013. febr. 3. 14:35
 3/5 anonim ***** válasza:
31%
szerintem igenis költözzetek oda. egy hét gyereksírás után a szüleid fognak könyörögni, hogy költözzetek el onnan.
2013. febr. 3. 14:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan úgy, ahogy ide leírtad. A "jobb távolról szeretni, mint közelről utálni" elv alapján. Nyugodtan mondd meg, hogy nektek is megvannak már a saját életetekhez kapcsolódó rigolyáitok. Megszoktátok, hogy hárman vagytok egy család, és ha magatokra zárjátok az ajtót, azt csináltok amit akartok.

Amúgy ez az egész nem VITATÉMA, mert nincs olyan alternatíva, ami mindkettőtöknek megfelelne. Ez egy helyzet, amiben ti már elhatároztatok valamit. Véleményük lehet, de döntési jogotok kizárólag nektek van. Tehát nincs min idegeskedni, vagy megsértődni, veszekedni meg még úgy sem.

2013. febr. 3. 15:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek: egyszerüen oda költöztök, ahová akartok, ha nekik nem tetszik, az az ö bajuk.

EZen nem kell sokat magyarázni, elég annyi, hogy ti külön család vagytok, külön életetek van, és ezért külön lakástban is akartok élni.

Ezt VAGY felfogják, VAGY nem. Ha nem, akkor legfeljebb megsértönek, valameddig duzzognak, és utána megbékülnek.

2013. febr. 3. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!