Ti odaadnátok a lányotoknak a kocsitokat?
Nekem nemrég lett meg a jogsim és Apa nem akarja ideadni a kocsiját, hogy vezessek:(
Azt mondja fél, hogy meghúzom meg, hogy az a kocsi túl erős nekem. De szerintem tök ügyesen vezetek. Akkor néha megengedni, hogy vezessek mikor együtt megyünk valahova. Viszont olyan jó lenne néha elmenni egyedül is vagy a barátnőmmel kocsikázni kicsit:) Nagyon szeretek vezetni:)
Ti odaszoktátok adni a lányotoknak?
Én eleinte nem vihettem el az autót egyedül és ezt tisztázták is velem a szüleim előre. Nem azért, mert irigyek, bunkók, sajnálják tőlem, vagy egyéb, hanem a saját biztonságom érdekében és én ezt 18 éves fejjel már el is fogadtam, megértettem. Ellenben akárhova mentünk együtt mindig vezethettem én és ha bizonytalankodtam, vagy bármi, akkor odaszóltak, hogy mit hogy csináljak.
Igen, előfordul az elején bizonyos helyzetekben bizonytalanság, ami nagyon nem jó! Ha kimész az útra, akkor nem csak a saját életeddel játszol, ahogy az sem biztos, hogy te hibázol, azért kerülsz veszélyes helyzetbe, avagy azért szenvedsz balesetet. Viszont rajtad múlik, hogy tudsz-e enyhíteni a körülményeken, van-e annyi rutinod, hogy ki tudj kerülni egy-egy veszélyhelyzetet. Eleinte igen is ott van, hogy fúú átférek-e még a másik sávba, avagy elég messze van-e még a szembejövő, hogy megtudjam előzni az előttem tötyögőt, megtudom-e előzni a biciklist biztonságosan szembejövő forgalom mellett is, kérdéses útkereszteződésekben most vajon kinek is van elsőbbsége, stb. Jó ha ilyenkor van valaki tapasztalt melletted, aki azt mondja, hogy most nem, most igen, menj nyugodtan, stb.
Úgy egy év után indulhattam el egyedül, akkor is úgy, hogy elküldtek boltba és visszakérdeztem, hogy oké, ki jön velem? Közölték, hogy senki... Villámcsapás a fejembe, hogy úristen, akkor én most egyedül megyek és 1 éves jogsival óvatosabban vezettem sokkal, mint amikor ült mellettem valaki, mert be voltam sz*rva, hogy most aztán tényleg csak magamra számíthatok. Jópár hónap eltelt, mire szereztem annyi magabiztosságot, hogy már nem volt görcsben a gyomrom, amikor egyedül ültem autóba.
Most, 4 éves jogsival is, ha nem a jól megszokott autókat vezetem, akkor bennem van a para, hogy csak nehogy most történjen valami. Sok ezer km, külföldi nyaralások, családlátogatás az ország végébe, stb. van a hátam mögött ilyen relative friss jogsival is, még is tudom, hogy bőven adódhat olyan helyzet, amit képtelen lennék még mindig megfelelően lereagálni... A vezetés nem játék!
Hozzátenném, csak úgy elmenni kocsikázni a mai napig nem kapom meg a családi autót, ahhoz azért kicsit luxus ma már az autózás, hogy potyára elfurikázzak a semmiért néhány liter benzint. Ha kell, elvihetem az autót, de ehhez kellett az, hogy anno a fejembe verjék, hogy a szüleim minden liter benzinért keményen megdolgoznak (csak 22 ezer forint egy tankolás) és az, hogy ha kimegyek az útra, akkor igenis ott legyek fejben, mert vezetni jó dolog, de nem a mókáról és kacagásról/menőzésről kell hogy szóljon, mert az már régen rossz!
eleinte csak apuékkal, aztán odaadták volna, de én nem szeretek vezetni, ráadásul nem érzem hogy annyira menne.
Most vettem/vettünk saját autót 2 hónapja, hát a volán mögött még nme ültem.
9 éve van meg a jogsim (ez idő alatt 2-300km-t ha vezettem )de azt is vidéken. most Bp-en élek így nagyon félek, vidéken már vezetném...bánom, hogy nem vezettem gyakrabban amikor anyuék mondták...
Először nézze meg hogyan vezeted, akkor megnyugszik...tehát ha a család megy akárhova te vezess, egy idő után oda fogják adni... nem a kocsit féltik, az csak a duma, hanem téged
Mi vettünk egy kis suzukit, miután meg lett a jogsim, a nagy autót vezettem párszor, de én magam éreztem úgy, hogy túl nagy nekem, nem erősségre, hanem méretre, féltem vele parkolni, hogy nekimegyek valaminek. A kicsit viszont nagyon szeretem.
Én egy pár hónapig csak úgy vezettem, ha apukám is ott ült mellettem és megkértem hétvégente, hogy menjünk el gyakorolni. Aztán már mehettem egyedül is, este, mikor mentem be a városba, úgysem volt nagy forgalom. Aztán télen megint gyakoroltunk egy pár alkalmat hóban. Szóval fokozatosan kezdtem el egyedül vezetni, mikor már a szüleim is látták, hogy jól megy. Szerintem kérd meg apukádat, amikor ráér, hogy menjetek el gyakorolni, és akkor mindketten fogjátok érezni, mikortól mehetsz egyedül is.
friss jogsival 2 évig nem vezethetsz csak olyan felügyelete mellet akinek már régebbóta van jogsija
am nem adnám oda
2 ok a sok közül : kifizeti a benzint ???? és friss jogsival nem autókázunk csak úgy heccből
ha vezetni akar akkor célirányosan mikor ott vagyok mellette
spec nálunk csak nekem van jogsim még a pasimnak sincsen szép is lenne ha összetörné a családi kocsit akkor hogy járok melóba és kifizeti ki a javítást ????
ja összeszed 100-200e.- és vesz egy kocsit az pont jó arra h megtanuljon rendesen vezetni és legalább megbecsüli a sajátját
22 éve vezetek saját kocsit
mire meglett a jogsim lett egy trabim összespóroltam rá
Utolsó, ez nem igaz.
Utánfutót nem vontathatsz két évig, de azt akkor sem, ha ott ül melletted valaki. Mondjuk rendőre válogatja. Engem jogsi megszerzése után nem sokkal Apu vitt el olyan utakra, hogy az ország közepéből mentünk a Balaton mellé, és hoztunk el utánfutóval cuccokat. Állított meg rendőr, de mivel elkérte Aputól is a személyit, látta, hogy apa-fia vagyunk és ott ül mellettem, nem szívózott, egy szót sem szólt. Mondjuk nem is szabálytalankodtam, csak szimpla közúti ellenőrzés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!