Ti odaadnátok a lányotoknak a kocsitokat?
Nekem nemrég lett meg a jogsim és Apa nem akarja ideadni a kocsiját, hogy vezessek:(
Azt mondja fél, hogy meghúzom meg, hogy az a kocsi túl erős nekem. De szerintem tök ügyesen vezetek. Akkor néha megengedni, hogy vezessek mikor együtt megyünk valahova. Viszont olyan jó lenne néha elmenni egyedül is vagy a barátnőmmel kocsikázni kicsit:) Nagyon szeretek vezetni:)
Ti odaszoktátok adni a lányotoknak?
Sose ertettem, hogy valaki minek csinaltatja meg a jogsit a gyereknek higyha nem vezethet... Kettes, mivel nem rég lett meg, gondolom nincs sok tapasztalata, eppen ezert kene odaadni neki, hogy szerezzen, max beul melle valaki olyan aki mar regebb ota vezet. Tesommal is igy csinaltak a szuleim. Tul messzire nem engedtek vele elwinte de addig is gyakorolt.
Nekem meg nincs jogsim de amint elerem azt a kort akkor megyek is. Apam persze hogy ide adna, anyam kicsit jobban fel az ilyen dolgoktol de apa megengedi.
saját tapasztalatból mondom, h amint odaadná a kocsit, h egyedül menj vele, összekaksiznád magad. már ha tisztában vagy azzal, h apád mennyit gürizett azért a pár milkás verdáért. illetve tiszteled őt ezért.
amikor meglett a jogsim, mi is sokat mentünk a párommal ketten kocsikázni, engedte, h vezessek, és már a jogsiszerzés előtt is tanítgatott.
eljött a nagy kiruccanás napja a barátnőkkel, és én olyan befosás határán voltam mikor egyedül beültem a kocsiba, h ihaj.
szóval most nagy a mellényed, de éles helyzetben másképp fogod látni a dolgokat.
Mikor nekem lett meg a jogsim, akkor eleinte csak úgy vezethettem, hogy mellettem ült apa, vagy anya, vagy a nővéreim(akiknek már szintén régóta volt jogsijuk). Így vezettem kb. 2-3 hónapig, aztán pedig már elengedtek egyedül is. Akármennyire is szerettem vezetni, meg úgy éreztem jól is tudok, attól még semmi tapasztalatom nem volt. Na meg tél volt, nem is igazán akartam volna egyedül vezetni. Már 3 éve megvan, vezettem már több száz kilómétert, illetve külföldön is voltam már baráti társasággal úgy, hogy én vezettem, de most legutóbb majdnem nem volt szerencsém.
Otthon voltam és egy gyökér kihajtott a garázsából az útra, körül se nézett, csak padlógázzal kifordult. Előttem még volt egy kocsi, aki úgy kapta félre a kormányt a szembejövő sávba, még jó, hogy nem jött senki szembe. Megmondom őszintén, eléggé meglepődtem, lehet hogy nem lettem volna ennyire gyors... Aztán aznap még volt egy hasonló, szerencsére több időm volt reagálni a helyzetre és nem is lett belőle gond.
Szóval lehet hogy tudsz vezetni, de rutinod semmi. Légy türelmes, majd idővel odaadják neked a kocsit.
Vezetni nagyon nem egyszerű. Attól, hogy van egy jogsid, még messze nincs meg a rutinod. Most így tíz év távlatából visszatekintve, én sem tudtam rendesen vezetni akkor (pedig elsőre meglett mindenem, és direkt extra órákat is vettem).
Ha majd egyszer, ha gyerekem lesz, én sem fogom odaadni a kocsit már a legelején neki, hogy egyedül vezesse. Viszont minden adandó lehetőségnél ő fog vezetni, hogy gyakoroljon. De akkor én ott leszek mellette, és majd amikor látom, hogy valóban felelősségteljesen és magabiztosan vezet, akkor már elviheti egyedül is. Az autó nem egy olcsó játék...
És azoknak, akik azt mondják, hogy egy régóta vezető ember (azaz egy "öreg motoros") is kerülhet balesetbe, meghúzhatja a kocsiját, stb... igen, valóban, de kisebb eséllyel, mint mondjuk egy friss jogsis, mert nincs meg a rutin, nem ismeri a forgalmat, a város menetét, nem tudja, hogy mire számíthat mondjuk egy 6 sávos úton a többi autóstól, nem fordult meg ki elé bicajos, nem előzte meg jobbról motoros, stb... Ezek mind olyan tapasztalatok, amiket legtöbb esetben nem tanulnak meg a jogsi megszerzése alatt.
Mondjuk a statisztikák alapján a "legveszélyesebbek" a 2-3 éve vezetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!