Mi pontosan családon belül a közös meg a külön kassza? Nem igazán tiszta.
Mi is éppen úgy állunk, mint a 13as
De nem tudom, hogy közösnek vagy külön kasszának számít. Hisz ha külön kassza lenne, akkor elvileg nekem is be kellene szállnom a közös dolgok. Inkább mégis a közös felé húz, csak éppen külön kezeljük, de ha összeraknánk a pénzünket is így osztoznánk kb rajta, csak egyben lenne a megtakarításunk, most pedig külön van.
Köszönöm a válaszokat!:)
A párommal első perctől hogy összeköltöztünk így van nálunk,és még gyerek sem volt! Így alakult nem beszéltük meg,és ő mindig ideadta a fizuját pedig nem kértem! Mindig van nála valamennyi pénz,ha meg kell neki valami kér vagy elvesz. Én sem költekezem túl megbízunk egymásban,és ez már évek óta működik!:)
Már csak azt nem értem ahol külön kassza van és van közös gyerek ott hogy működik?
Szerintem az, ha a nő csak a saját dolgait fizeti a saját pénzéből és a férfi a közöseket meg a sajátját is, az nem külön kassza és nem is közös.
Az kitartottság.
Persze fordítva is így lenne (ha a nő tartaná ki a férfit).
Ha szerinted csak a feleség dolga a főzés-mosás-takarítás és a férfi nem csinál soha semmit, akkor szerintem neked vannak beteges elképzeléseid.
Szerinted normális az, hogy a férfi fizet mindent és a nő meg a saját kondi bérletén kívül semmit?
17
Szerintem meg nem vagyok kitartott. El tudnám magamat is tartani. Úgy alakult, hogy egy nálam többet kereső férfival hozott össze az élet.
Nem arról van szó, hogy nem dolgozok, otthon ülök, lenne lehetőségem dolgozni de nem teszem,közben költöm a pénzét. Bár így is élnek többen jó működő, 10-20 éves házasságban a környezetemben és nincs belőle gond. Én szeretek dolgozni, szeretem a munkám, ha nem is keresek annyit vele, mint a párom :) Szóval én mindig fogok dolgozni, ha gyerekeink lesznek is, de megértem azt is, ha valaki nem megy be mondjuk 70ezerért dolgozni 8 órában, 3 gyerek mellett, ha a férje keres félmilliót.
De visszakanyarodva az eredeti témához szerintem mindenki csinálja úgy ahogy neki jól esik. Illetve ahogy ketten határoztak, elfogadták. Igen megtehetném, fizetésemet a rezsibe adnám, plusz kajára, szükséges dolgokra költeném, és nézném a napot. Ezalatt a párom egyedül járna mindenhova, mert neki még lenne pénze. Tök jó kapcsolat lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!