Mi pontosan családon belül a közös meg a külön kassza? Nem igazán tiszta.
a közös kassza, az olyan, mint nálunk.
apám és anyám fizetése egy közös számlára megy és onnan fizetik a rezsit, a kaját, mindent, megegyezés szerint. szóval megbeszélik, ki mikor mennyit költ és mire, a kötelezőkön kívül.
A férjem dolgozik én Gyesen vagyok (de amikor dolgoztam akkor is ugyan ez volt),mindkettőnk külön számlára kapja a pénzt. Amit általában le is veszünk én befizetem a számlákat megveszem ami kell a gyereknek magunknak,és én osztom be (persze megbeszéljük)szóval nálam van a pénz. A férjem szól ha vesz el belőle,vagy kér nincs belőle probléma!:)
Akkor ez most közös vagy külön?
A tiétek, kérdező, inkább közös. Mi sem szüntettük meg a külön bankszámlát, mikor összeházasodtunk, de a pénzt közösen használtuk, mindig arról vettünk le, amelyiken volt, vagy amelyikünkére hamarabb jött a fizetés és nem kezeltük úgy a pénzt, hogy ennyi a páromé, ennyi meg az enyém.
Viszont ahogy elvesztettem a munkám megszüntettem a bankszámlámat is és amint sikerül elhelyezkednem, már közöset nyitunk.
Szerintem közös kassza szempontjából nem az számít, hogy hány számlára megy, hanem hogy közösként, vagy külön kezelitek.
Mi is úgy vagyunk mint ti kedves utolsó!:) Már gondolkodtam én is azon hogy megszüntetem a saját számlám és átmegyek a férjeméhez,csak mindig lusta vagyok elintézni.
Jobban megérné a közös bankszámla?
Ez mondjuk nekem nem okoz problémát,az anyagiak nem mindegy. Mert gondolom nem vonnak annyi pénzt 1kártyáról mint 2-ről!
Néha csak pislogok mikor azt sem tudom mire vontak le már megint nem is keveset!:(
Azért nem kell feltétlenül két bankszámla, mert ma már magas a különféle banki költség. Akkor is számítanak fel valamit, ha nincs rajta pénz vagy forgalom.
Egy számla, de mindkettőtöknek legyen hozzáférése és kártyája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!