Ebben kinek volt igaza? (albérlő-főbérlő)
Egyetemista vagyok Budapesten, és egy szobát bérelek, tehát a főbérlő is a lakásban lakik, bár neki külön szobája van.
Történt az, hogy felvittem a barátnőmet, (nem tiltotta meg, hogy felhozzak vkit, havert vagy bnőt), bementünk a szobába. Beszélgettünk.
Más nem történt. Erre berontott a főbérlő, hogy márpedig mondjuk el, hogy mit csináltunk, vagy különben kitesz az albérletből, vagy rendőrt hív.
Utána miután bnőm elment, mondta, h ide senkit ne hívjak fel.
Most kinek van igaza? Én mondtam, hogy fizetek a szobáért, de őt az nem érdekli, mert ez az ő lakása.
Most ez hogy van?
Fizetek a szobáért, de fogjam be a pofámat (elnézést) és örüljek, hogy szállást ad, vagy mi?
Egyáltalán nem szoktam hangoskodni, és nagyon ritkán jött föl valaki, és semmi cigi se ilyesmi.
Most ez hogy van?
23/ F
"reménykedett benne, hogy nem fogsz senkit felvinni"
Még ő mondta, hogy akárki feljöhet.
De miért ekkor kell szólni és így?
Nem mondta egy szóval se, hogy nem jöhet föl senki, de akkor ha ezt mondta, hogy "bárki feljöhet" közbe meg mégsem, akkor becsapott.
Pedig nem voltunk soha hangosak, és csak 2-szer jött fel hozzám eddig.
Szerintem ez nem olyan eget rengető.
Én a helyedben leülnék vele beszélni.
Először is megkérném, hogy viselkedjen velem normálisan, nem vagy te bűnöző, hogy rendőrséggel fenyeget,hisz nem tettél ellene semmit,végig tisztességes voltál.
Másodszor megkérdezném tőle, hogy mi a baja velem, hogy a kezdeti "bárki feljöhet"-hez képest, egy látogató után anyádtól kezdve, a rendőrökön át mindenkit ki akart hívni, mintha valamit megszegtél volna.
S közölném, hogy én betartottam minden szabályt vele ellentétben.
Ha ezek után is így bánik velem, elköltözöm, s azt keres helyettem, akit akar. Habár nem hinném, hogy egy egészséges, normális felfogású embert fog találni oda, aki majd remete módjára éli az életét.
Bennem is megmaradt ez eléggé.
De megfogadtam, hogy ha még1-szer belémköt, vagy történik valami, akkor szépen összepakolok, és hazaköltözök. Van pár mentő megoldás pár napra amíg nem találok albérletet.
De becsapva, meg megalázva érzem magam, barátnőm is ki volt akadva. Mondta, hogy ha én fizetek a szobáért, neki mi köze hozzá, mi van a szobában?
Egyszerűen idegeskedek már ha csak rá gondolok, mármint a főbérlőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!