Szerintetek ez a főbérlő vagy az albérlő feladata?
Figyelt kérdés
1 éve lakunk ebben az albérletben,amikor idejöttük tél eleje volt,olyan rossz állapotban vannak az ablakok hogy rendesen fújt a szél a lakásba,akkor jeleztük a főbérlőnek hogy fáztunk egész télen.
Most 20 ezer ft-ért szakember leszigetelné az összes nyílászárót hogy most télen ne legyen gond.Szerintetek kinek kell ezt kifizetni?
Én személy szerint nem hagynám, hogy ne fizesse ki vagy legalább ne lakhassam le.. első voltam!
Az övé a lakás?
2012. okt. 3. 14:48
3/14 A kérdező kommentje:
Konkrétan erről nem szól a szerződés.
2012. okt. 3. 14:48
4/14 A kérdező kommentje:
Hogy az övé-e a lakás?A főbérlő a tulajdonos.Vagy ez költöi kérdés volt?:)
Mert logikusan az ő lakásának értékéhez tesz hozzá a nyílászárók jobbá tétele.
2012. okt. 3. 14:50
5/14 anonim válasza:
ha ti fizetitek,megeshet,hogy simán kitesz a lakásból és kiadja másnak nagyobb összegért
6/14 anonim válasza:
Egyértelmű hogy a főbérlő dolga, hiszen övé a lakás. Azt is lehet, hogy ti megcsináltatjátok, majd bemutatjátok a számlát neki. Nektek csak abban az esetben kell fizetni, ha valami kárt okoztok az ingatlanban.
7/14 anonim válasza:
Tudtommal a főbérlő feladata lenne ellenőrizni hogy a házban ne legyenek rosszak az ablakok, ajtók, stb. és ha valami rossz akkor megjavíttatni mielőtt lakókat fogad be a lakásba.
2012. okt. 3. 14:51
8/14 anonim válasza:
Igen, vannak szerződések, amik kitérnek arra, hogy mindent a bérlő a SAJÁT költségén újíthat előzetes egyeztetés alapján.
Ha ilyen nincs, az ő dolga fizetni, az ő lakásának az értékét növeli.
2012. okt. 3. 14:52
9/14 anonim válasza:
Amikor albérletben laktam, akkor azon a lakáson is nagyon sok javítani való volt. Mindig megkérdeztem a főbérlőt, hogy megcsináltathatom-e, ha igen beszámítja-e. Mindig levonta a bérleti díjból. Szerintem ez így volt korrekt.
2012. okt. 3. 14:54
10/14 anonim válasza:
A tulajdonos és a főbérlő nem szinonimák, a tulajdonos az, aki rendelkezik a lakással, a főbérlő birtokába adja, aki jogosult tovább albérletbe adni. Tehát a tulajdonosnak jeleztétek átvételkor a hibát, amely véleményem szerint elég lényeges is ahhoz, hogy a lakás rendeltetésszerű használatát akadályozhassa.. Nem olyan, mint pl. egy ajtó hiánya, de a komfortérzetet és nem utolsó sorban a gázszámlát jelentősen befolyásolja. Szerintem jelezzétek ezt ismételten a tulajnak és egyben kérjétek, hogy a tél és a fűtési szezon kezdete előtt tegyen valamit. Ha a szél befúj, akkor az eső is beeshet, elvizesedik a fal, újra kell festeni esetleg vakolni, szóval ez a költség csak nőhet...Mivel ez valóban értéknövelő beruházás, amit majd nem tudtok magatokkal vinni, és nélkülözhetetlen is -mert pl nem a fürdőkádat cserélitek ki pezsgőfürdőre- a tulajdonosnak szerintem ki kell fizetnie. De nem utólag szóljatok, mindenképpen előre beszéljétek meg vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!