Apeh-nál hogy lehet feljelentést tenni, ha a főbérlő papír nélkül kért pénzt a lakáshasználatért? Megteheti a főbérlő, aki kihasználta az albérlőt, hogy azt mondja, ha nem fizet, akkor nem pakolhat el? Létezik ilyen?
Hát be lehet jelenteni Apehnál hogy adózatlan jövedelme lehet ebből a főbérlőnek, szerződést írtak apósodék?
A szerződésből el lehetne indulni polgári peres eljárásra is, ha van értelme. Ha a szerződésben foglaltaknak eleget tett az apósod, akkor nem tarthatják vissza a bútorokat. Amennyiben rendezetlen tartozása van, amit a szerződés alapján bizonyítani lehet, akkor jogosan tartják vissza a bútorokat, tárgyakat.
Utolsó válaszolónak nem adok igazat. Itt ugyanis semmilyen hivatalos bérleti díj nincs! A szó pedig elszáll...
A főbérlő nem tarthatja vissza másnak a dolgait, pont azért, mert nem Ő a végrehajtó. Ha ezt teszi, akkor az rendőrségi ügy. Én nem fizettem volna neki még 17 ezret sem. Mi a biztosíték arra, hogy ha fizetek, utána mehetek. Semmi. Ez totális zsarolás.
Én ilyen szituációban - a családdal teljesen összefogva, minél többen vagytok, annál jobb - szó nélkül, egyszerűen csak kiköltöztetném az apósomat. Hidd el, hogy a főbérlő nem hívna rendőrt, hiszen ő is tudja, hogy nem neki van igaza. Azt pedig, hogy elmaradása lenne az apósodnak, semmivel sem tudja bizonyítani. Pont azért, mert nincs írott szerződés.
Igazat adok utolsónak!
Oda kell menni akár többen is 5-6an, és ki kell költöztetni apósodat.
Illetve lehet indítani polgári pert, mert ha nem volt szerződés, ami a bérleti díjat tartalmazná, és kimondaná hogy az apósodnak fizetnie kell, akkor a főbérlőnek nincs ehhez joga.
A gond az,hogy apósom bár próbál kiállni magáért,de mégsem tud... A család pedig jelenleg belőlem és a lányaimból áll,mert a Párom csak Húsvétra jön haza,így sajnos kilőve az összefogás. Holnap költözik Apósom,akkor fogják kérni a többi pénzt is... Az is gond,hogy senkit nem ismerek,aki vigyázna a lányokra,akkor én magam is kimennék,és mondanám amit kell,mert hát Apósomnak hiába mondta a dolgokat,Ő kevés ehhez... Annyira bosszant,hogy vannak emberek,akik ennyit megengednek maguknak!!
Köszönöm a válaszokat!!
A tulaj adja csak vissza a 17 ezret, különben feljelentitek az apeh-nál, mert:
- felvette alkalmazottnak, és nem jelentette be apósodat, és még a munkabérét sem fizette ki neki!
-A megállapodás szerint a járandóságának része volt az ottlakás is, és most, hogy kiderült, hogy fekete alkalmazott volt a papa.
- A munkaszerződést sem készítette el a munkáltató, semmiféle írásos megállapodás nem született, a papa hiába kérte tőle hónapok óta.
Ez miatt el akar onnét jönni, a "munkáltató" vissza akarja tartani az ingóságait, amiért viszont a bíróságon fogjátok feljelenteni.
Úgyhogy a 17 ezret adja csak vissza szépen, ti elköltöztök, és akkor nem tesztek feljelentést!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!