Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Apeh-nál hogy lehet feljelenté...

Apeh-nál hogy lehet feljelentést tenni, ha a főbérlő papír nélkül kért pénzt a lakáshasználatért? Megteheti a főbérlő, aki kihasználta az albérlőt, hogy azt mondja, ha nem fizet, akkor nem pakolhat el? Létezik ilyen?

Figyelt kérdés
Apósom egy tanyán talált albérletet. Nyugdíjas ember. Nem kellett,csak a villanyt fizetnie (arra is hasraütésre mondta összeget!)- más nincs is bevezetve. Reggeltől estig dolgozott a főbérlő állatait gondozta (rengeteg birka, sok tehén,pár ló), ha kellett ment velük,segített amit kellett. Apósom kezei megfagytak,pihentetni kellett,kenegetni,váltó fürdőztetni,stb. Miután nem tudott dolgozni náluk,mondták ezt is,mondták azt is,végül azt mondták,hogy 25 rugót kérnek,és örüljön,hogy nem kérnek kaukciót! Apósom azonnal másik albérlet után nézett,most talált. A főbérlőék pedig úgy követelik a 25 ezret,hogy ha nem adja,akkor nem pakolhat el- egyenlőre 17 ezret tudott apósom oda adni,a többit költözésnél kell fizetnie,de erről semmi papír nincs. Joga van ehhez a főbérlőnek? Apósom mit tehet? Nagyon igazságtalannak tartom ezt!
2012. márc. 13. 16:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Óvatosan az adóhatósági feljelentéssel, kedves előttem szóló. Nem egy havi foglalkoztatásról beszélünk, a munkaviszony pedig írásos alakisághoz kötött, vagyis itt az após társtettesi minőségben van jelen az adócsalásban és adóeltitkolásban, hogyha munkáltatói-munkavállalói minőséget nézünk.

A bérleti szerződés is írásos alakisághoz kötött, tehát jelen helyzetben bérleti jogviszonyról sem beszélhetünk.

2012. márc. 15. 12:08
 12/18 anonim ***** válasza:

Kedves 12,08-as!

Nagyon is tisztában vagyok azzal, amit írtál. Én sem azt írtam, hogy tegye is meg a feljelentéseket, hanem hogy mondja ezt a tulajnak.

Sajnos nagyon sok helyen van az a gyakorlatban, hogy megállapodnak a foglalkoztatásban, a dolgozó munkábaáll, és a munkáltató meg hülyíti, hogy a papirokat pedig ekkor és ekkor hozza.

Mivel a tulaj semm irattal sem tudja ebben az esetben bizonyítani, hogy a kérdező papája esetleg nem mond igazat, sakkban tartani lehet, és a (véleményem szerint) jogtalanul kizsarolt 17 ezret is vissza lehet szerezni, ha apeh-kal fegyegetőzik.

2012. márc. 15. 13:27
 13/18 anonim válasza:

Tisztelt Kérdező!

Teljes mértékben megértem a felháborodását. A NAV-nál(jogutód APEH) mindenféleképpen tegyen feljelentést. A főbérlőnek kötelessége személyi jövedelemadó bevallást készítenie. Sőt a rezsi után is adóznia kell.

Azt, hogy az apósát a munkáltatója aki egyben a főbérlője is volt a területileg illetékes Adóhivatal Igazgatási Osztályán, vagy Közérdekű Bejelentések Főosztályán tudja feljelenteni.

Feljelentése után kap egy értesítést az Adóhatóságtól, hogy a bejelentése átkerült a Kockázatelemzési és Kiválasztási Osztályra. A kockázatelemzés után az Operatív Ellenőrzési Főosztálynak szokták átadni a keletkezett íratokat és az Ön bejelentését tartalmazó Jegyzőkönyvet is.

A feljelentett személynek ezt követően az Operatív Ellenőrzési Főosztályról a Revizorok Megbízólevelet küldenek melyben szerepel az ellenőrzést végző adóellenőrők neve, a megbízólevél száma, az ügyintézés helye. A megbízólevélben az Adóhatóság feltünteti továbbá, hogy milyen adónemekben vizsgálódik az apósa munkáltatójánál.

Elmondom Önnek, hogy ilyen esetben az Adóhatóság személyi jövedelemadó bevallások utólagos viszgálatát szokta elrendelni. Nagyon kivételes esetben a megbízólevél kézbesítését nem postán küldik ki, hanem személyesen az illegális üzletszerű tevékenységet folytató személynek jegyzőkönyv felvétele mellett adják oda az adóellenőrők.

Feljelentését személyesen vagy levélben teheti meg vagy a www.nav.hu kapcsolatok- közérdekű bejelentések, panaszokra klikkelve az űrlap kitöltése esetén is kivizsgálják a feljelentését.

Ne féljen feljelenteni az apósa szállásadóját és munkáltatóját, mert bejelentését közérdekűnek minősítik és harmadik fél nem jut hozzá az Ön személyes adataihoz.

Nagyon remélem, hogy elég információval tudtam szolgálni Önnek az apósát illetően?.

Ha bármi kérdése van nyugodtan kérdezzen mindennap internet előtt vagyok.

Üdvözlettel: egy volt Titkársági és igazgatási ügyintéző

2012. júl. 19. 18:41
 14/18 anonim ***** válasza:

Ekkora ökörséget hogy írhat valaki: "Ne féljen feljelenteni az apósa szállásadóját és munkáltatóját, mert bejelentését közérdekűnek minősítik és harmadik fél nem jut hozzá az Ön személyes adataihoz."

Persze, én megverlek az utcán, majd nem jövök rá, ha valaki névtelenül feljelent testi sértésért, hogy ki is volt a feljelentő :)

Látszik, hogy tipikus APEH-dolgozó vagy...

És mit ért el ezzel a feljelentéssel ami SZÁMÁRA hasznos?

2012. júl. 19. 19:18
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm,a válaszok igen hasznosnak voltak,de mivel Apósom lépni nem fog soha,így én lennék a gonosz boszorka,ha bele avatkoznék az ő dolgába...Összeveszni Vele nem akarok,nagyon rendes ember,nagyon szeretem!

Áprilisban egy ebédnél a volt főbérlő(asszony) váratlanul berontott a házunkba,és elkezdett velem kiabálni,Apósomat mindennek lehordva... Kidobtam a házból,úgy ahogy kellett,"cserébe" kaptam egy pofont,amit egy hátba veréssel és egy hátsón rúgással viszonoztam. Pár óra múlva a volt főbérlő(ember) is megjelent,Ő nem jött be,csak a kapun kívülről mondta a magáét,felhívta rá a figyelmem,hogy minden nap jönni fog,amíg apósom oda nem adja nekik azt,amivel "tartozik". (látta rajtam,hogy nem félek,baromi nagy szám volt!) Továbbá óva intett attól,hogy az utcán össze fussam vele. Ekkor megjelent Apósom,akinek elmondta,hogy minden nap jönni fog hozzám,amíg meg nem kapja amit akar,illetve akkor már a Párom 75 vagy 76 éves Nagymamáját (Apósom anyósa)is bele keverte ebbe az egészbe,hogy hozzá is menni fog minden nap! A fenyegetést nem váltotta be- napokig telefonnal a zsebembe járkáltam a házba,és kimenni is csak úgy mentem,hogy nálam volt a telefon,ha meg merné tenni,hogy tényleg jön és zaklat,akkor azonnal hívjam a rendőrséget. Apósom nem nálunk lakik,nem értem,miért engem kellett megkeresniük! Fenyegették Apósomat azzal,hogy bíróságra viszik az ügyet,de ebből semmi nem lett,azóta találtak új balekot a tanyájukra.

2012. júl. 20. 11:21
 16/18 anonim válasza:
Maradjunk annyiban a Nemzeti Adó - és Vámhivatalnál(NAV), hogy bárkit aki nem ad nyugtát szolgáltatás igénybevétele esetén a legegyszerűbben a www.nav.hu oldalon a "kapcsolatok" menűponton belül az "adatlap" kitöltése után teljes diszkrécióval fel tudunk jelenteni. Természetesen miután minden adatunkat meg kell adni közérdekűnek veszik a feljelentést ami azt jelenti, hogy harmadik félnek nem hozzák a tudomására. Ha rajtam múlna itt a Dél-alföldi Régióban már minden főbérlő adna számlát, nyugtát, és számviteli bizonylatot az albérlőknek. Ez alapból is kötelező lenne ezért nem kell azon kapunk magunkat ha főbérlők vagyunk - és nem adózunk amikor megbizólevelet hoz a postás az Adóhivatataltól és én nem is sajnálom az ingatlanjukat bérbe adókat vagyis a főbérlőket, mert nem egynek több ingatlanja is van és mind kivan adva bérbe. Mindegyiket fel kell jelenteni ez állampolgári kötelességnek irnám elő.
2012. aug. 4. 22:10
 17/18 anonim válasza:

Előttem szóló.

Revizor vagy? Látszik, hogy te kajak azt hiszed, hogy te vagy a jó, a rohadt adócsaló főbérlő meg a rossz, aki miatt tart itt az ország ahol tart. De te jössz mint egy VÉDELMEZŐ ADÓMANÓ, és csak szórod a csekket, bírságot, mint bolond pap a szentelt vizet.

Ez a rohadt kormány már így is elég pénzt lehúz az emberekről, és még az albérletből is akar.

Dolgozom és a munkával pénzt keresek.------- megadóztatják

berakom a bankba a megtakarított pénzem-----megadóztatják

nagy nehezen meg tudom venni a lakást------megadóztatják

kiadom a kőkemény munkával megkeresett pénzemből vett lakást, hogy végre valami pénzt lásson az ember belőle.

MEGADÓZTATJÁKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Mit tett hozzá ez a rohadt kormány a munkámhoz????????

Mit kapok az adómért, meg levonásokért?????

közbiztonságot?? :)

c mentes jó környéket? :)

jó szolgáltatásokat? :)

vicc az egész.

EZ A K*RV* KIB*SZO*T KORMÁNY MINDENT MEGADÓZTAT, DE SZ*RT SEM KAPUNK ÉRTE.

2012. aug. 14. 09:10
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi a f....t hiszik azt az emberek hogy attól megy előre az ország, hogy ezek a r...t, sz....t, adócsaló g....k viszike előre a társadalmunkat?
2015. júl. 18. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!