Mire használható a kaució?
Köszi a választ, ezzel tisztában vagyok. De írtam, hogy a házat megveszem/megvettem, éppen folyamatban van és a következő hónaptól már én vagyok a tulaj. Akkor kinek lesz a kára? :)
Itt az a kérdés, hogy miért nem lakhatom le a kaucióból azt az egy nyamvadt hónapot?
"Ő ezt nem hajlandó megtenni, mondván, a kaució nem erre van"
Nehogy azt hidd, hogy a bérbeadó a párnacihában őrizgeti azt az összeget, amit kaucióként átadtál! Már régen elköltötte, ezért nem akarja oda adni!
Amikor az adásvételt intézitek, számold le a pénzt, majd vedd vissza belőle a kauciót!
"Kaució azaz előleg ügyvéd előtt kell odaadni, hogy legyen róla szerződés. Jelentése, hogy ha elállsz a vételtől akkor buktad. De most nem erről van szó, hiszen megvetted. Ez a pénz előlegnek számít, és beleszámít a vételárba. Azaz egy egy részét már kifizetted. Ezért is kell ügyvéd, hogy ne tudja letagadni. Ha nem mentél ügyvédhez, akkor reménykedhetsz az eladó becsületébe."
Jelen esetben a bérleti díj és a ház megvétele teljesen két dolog. Semmi nem számít semmibe, a vásárlási szándék jóval később merült fel.
Tehát itt az a kérdés, hogy mint albérlő, letettem 2 havi kauciót és én ebből az egyiket "fel szeretném használni" az utolsó hónapra, több okból kifolyólag. Többek között amiatt is, mint ahogy egy másik, lentebb kommentelő írta, azt a pénzt már rég elköltötték. És úgy gondoltam, talán ez lenne a legegyszerűbb módja a pénz "visszaszerzésének". A másik fele bőven elég lesz a rezsire és akkor azt gondolom, kvittek vagyunk.
Lehet, hogy én gondolkozom hülyén, de számomra úgy a logikus, hogy a kaució minden esetben visszajár jelem helyzetben (mivel a házat megveszem és ha bármiféle felújításra is lenne szükség, már engem terhel), tehát teljesen belefér, hogy én azt igénybe vegyem és most lelakjam... De mondom, lehet, hogy én vagyok a hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!