Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amikor beteg a párotok vele...

Amikor beteg a párotok vele aludtok?

Figyelt kérdés
Pl influenzás

2013. jan. 22. 20:39
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
94%
Persze, hogy vele alszom! Sőt, volt már, hogy nem tudtam kimenni a mosdóba, ezért az ágy melletti lavórba hánytam, miközben simogatta a hátam és tartotta a hajam. Meg lenne a lehetősége, hogy a kanapén aludjon, de sosem él vele, ahogy én sem. Ilyenkor még inkább szükségünk van egymás jelenlétére.
2013. jan. 22. 20:57
 22/37 anonim ***** válasza:
95%
Igen, bár volt, hogy elkaptuk egymástól :) Az a durva, hogy még decemberben megbetegedett, én a betegsége 4. napján kaptam el, és hamarabb gyógyultam meg mint ő :) és mivel mindenből baráti versenyt csinálunk kijelenthetem, hogy nyert az immunrendszerem :D
2013. jan. 22. 20:58
 23/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, várom még persze, csak őt féltem értelemszerűen emiatt.
2013. jan. 22. 20:59
 24/37 A kérdező kommentje:
22:bár lehet hogy már előtte elkaptam és csak akkor jött elő, ha csak nem letüsszögött:)
2013. jan. 22. 21:00
 25/37 anonim ***** válasza:
42%
Persze vele alszok, de szájra puszit nem kap, mert én nem érek rá beteg lenni :)
2013. jan. 22. 21:02
 26/37 anonim ***** válasza:
49%

Ha hörög-szörcsög, akkor nem, mert egyébként mosott kaka leszek másnap. Akkor kivonulok a nappaliba.

De amikor én voltam beteg és igényeltem a sok alvást, néha ő költözött ki, mivel horkol és állandóan felébredtem rá.

Mondjuk azzal mindketten úgy vagyunk, hogy ha alszunk, úgysem tudunk magunkról, így teljesen mindegy, hogy együtt vagy külön.

A fertőzésveszély magában nem zavar, nagyon ritkán betegszem meg, általában sorban dőlnek ki mellőlem az emberek, nekem meg akkor se jön össze egy betegség, amikor jól esne egy hét pihi otthon.

Az elmúlt tíz évben kétszer volt olyan, hogy náthánál komolyabb állapotban voltam: egy vesegyulladás, akkor napokig aludtam, illetve a kórházba jártam be ellenőrzésre, valamint egy műtét utáni lábadozás.

Lelki pátyolgatást nem igényeltem egyiknél sem. A vesegyulladásnál annyit kértem, hogy menjen le boltba és hozzon sok folyadékot, illetve vigyen be a kórházba a vizsgálatokra. Amúgy aludtam nagyrészt, attól nem gyógyultam volna gyorsabban, ha az ágyam szélén sajnálkozik. Ja, meg ő szólt, hogy vegyem be a gyógyszereket, mert azt rendre elfelejtettem.

Műtét után szintén - orvoshoz kontrollra hurcolás, illetve át kellett vennie tőlem elég sok mindent, mert átmenetileg mozgáskorlátozott voltam (izmot is szabdaltak). Első napokban az ágyban kellett segítség a felüléshez (kvázi feltolni ülő helyzetbe), illetve mosakodásnál segíteni.

De nagyrészt akkor is aludtam, így kb három-négy óránként kellett egy percre bejönni, hogy kiszedjen az ágyból és ki tudjak menni a mosdóba.

Neki nem is emlékszem nagyon komoly betegségre, mióta ismerem. Légúti fertőzéseket kapott el, de nem akart meghalni tőle, illetve ízületi gyulladása volt, meg szemgyulladása, bőrsebészeti ambuláns műtét. Neki is annyi igénye volt, hogy segítsek bekötözni a szemét vagy az aktuális sebeket.

2013. jan. 22. 21:03
 27/37 anonim ***** válasza:
61%

Mi csak akkor alszunk külön mikor éjszakás a párom vagy összevesztünk.

Betegség miatt nem alszunk külön. Egy fürdő, Wc, konyha, nappali van. Nem tartom karanténba, hogy a közelembe se jöjjön, akik ilyenkor külön alszanak külön használnak minden légteret? Ha nem akkor a konyhába is elkaphatod a párodtól egy tüsszögéstől.

Akik pedig házasok pedig kimondták: "Jóban, rosszban"...

Páromat műtötték, nem bírt felkelni. Teljesen elláttam és még egy két éves gyereket is. Éjjel szörnyen aludt, ez miatt én is, de kitartottam mellette, mert SZERETEM.

2013. jan. 22. 21:12
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

persze hogy együtt alszunk. Mivel nekünk két külön takarónk van de nem éppen a legvastagabbak olyankor mindig ráteszem az enyémet is és akkor pokróccal takarózok be. Azért van vékony takarónk mert utáljuk ha izzadtan kelünk fel, vagy álmunkba ledobjuk magunkról és azt vesszük észre hogy fázunk.

Persze ilyenkor mindig ráteszem a két takarót, és figyelek hogy legalább az egyik rajta legyen. Ha úgy van akkor a fűtést is igyekszem figyelni (fatüzelés) és ha felkelek éjjel akkor mindig kimegyek a kamrába rakni rá, hogy legalább minimálisan menjen a fűtés.

Ha esetleg rosszul van és felébred közben akkor mindig igyekszem hogy segítsek rajta, megfázásnál ki van készítve a tea meg minden csak annyi a dolgom hogy vizet be a mikróba aztán már kész is a forró tea. Gyógyszerek olyankor kéznél vannak. Ha pedig én vagyok beteg akkor ugyan ez van csak fordított sorrendbe.

Amikor hányásos, hasmenéses vírus járványnál esetleg ha hányásról van szó akkor odafigyelek arra hogy akadálymentesen kijusson a wc-re meg biztonságkedvéért bevan akkor készítve egy lavór is ha hirtelen rájönne is már nem lenne ideje kijutni oda, na meg a tisztítószerek is kéznél vannak akkor.

Bármilyen vírusos betegségről van szó, mindig mellette alszok kivéve akkor ha már az orvos is mondja hogy komoly a baj és esetleg be kell feküdnie kórházba akkor az persze más de ilyen szerencsére még nem volt.

2013. jan. 22. 21:18
 29/37 anonim ***** válasza:
0%

Ha én vagyok a beteg a páromat nem érdekli.. Ugyanúgy kapok szájra puszit és velem alszik.

Iszonyú nagy szerencsémre, ő 2 évente beteg és akkor is kb 2-3 napos dologról van szó. Ha komolyabb lenne és ha lenne kanapénk, szerintem kiköltöznék mert kicsit hipochonder vagyok és (lehet hogy emiatt) de rettentő beteges.

2013. jan. 22. 21:18
 30/37 anonim ***** válasza:
65%
Általában igen, de egyszer összeszedett egy hányós-hasmenéses vírust és mindkettőnk érdeke az volt, hogy én ne dőljek ki, úgyhogy kiköltöztem az előszobába. Vagy, ha pl. beteg lenne és zavarná, hogy ott vagyok, mert pl. forgolódik, szenved, akkor is kiköltöznék, ha megkérne rá. (Nincs túl nagy ágyunk.) Vagy, ha pl. terhes lennék és ő influenzás, vagy himlős, szintén nem aludnék vele együtt. Sokmindentől függ, de egy sima megfázás, amit lábon kihord az ember, nem igazán ejtene gondolkodóba. 26N
2013. jan. 22. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!