Mit csinálnátok 20 évesen terhesen, ha az apa nem támogat? Személyes tapasztalat?
Kiderült, hogy babát várok, az barátom teljesen elzárkózik a lehetőség elől, én nem tudom mit tegyek. (mindketten felelősek vagyunk, le kellett állnom a gyógyszerrel, gumival védekezünk, de párszor megszakítással csináltuk, szóval tudom,hogy hibáztam) Mindketten egyetemre járunk, a szüleink nem tudnak támogatni, ösztöndíjakból, diákmunkából élünk. Hazamehetnék, halaszthatnék, majd dolgozhatnék a gyerek mellett, valahogy biztos meg lehetne oldani. Ha a párom is benne lenne, nem vacillálnék, bevállalnám. Így viszont nem tudom. Egyáltalán milyen lehetőségeim vannak, vagy ráerőltetem a gyereket, mert elég lelkiismeretes, és vagy velem marad vagy nem, de lesz apja. Vagy hagyom, hogy élje tovább az életét, és nevelem egyedül, de akkor anyagilag sem támogat. Végül is bárhogyan is dönt, mégis csak én döntök. Nem tudom, hogy megtehetem e vele. Vagy megtehetem e ezzel a kisbabával ezt az egészet. Mi van ha rájövök, hogy máshogy kellett volna döntenem.
Ugyanakkor félek, hogy megbánom azt is, ha elvetetem. Bár legalább csak én szenvedek nem hárman.
Nagyon nem tudom mit tegyek. Beszéltem már anyukámmal, barátnőimmel, párommal, tudom hogy az én döntésem, de jó lenne olvasni személyes tapasztalatokat.
Arra jelenleg nincs szükségem, hogy bárki beszóljon, szóval ezt légyszi ne.
19 évesen suli mellet terhes lettem
pedig szedtem rendesen a gyógyszert
a párom is tanult
szal esélyünk sem volt rendesen felnevelni se lakás se pénz se semmi
elvetettem
most 38 évesen van 3 szép gyerekem lakás munka stb....
szal én akkor így döntöttem és nem bántam meg, nincs lelkiismeret furdalásom stb....
DE az a te életed neked kell tudnod h mit akarsz a jövőben hogyan akarod folytatni az életedet
túlkép ez is egy döntés amit meg kell hoznod, lesz még jó pár, a lényeg h soha ne bánd meg a döntésedet
Előző!
Még jó, hogy tudsz szöveget értelmezni.
"Az örökbeadáshoz azt hiszem túl önző lennék. Nem áltatom magam azzal, hogy ha megszülném oda tudnám adni. Nincs ekkora akaraterőm."
Emberek!ti felfogjátok milyen nyomoruságos élet van magyarországon??
gyerekek,felnőtt emberek éheznek utcára kerülnek!
És ti azt tanácsoljátok egy 20éves tanuló lánynak hogy szüljön gyereket,szinte minden segítség nélkül?
És az hogy az abortusz meddőséget az okoz,az csak is a magyar egészségügynek köszönhető,hogy még mindig olyan elavult müszerekkel dolgoznak,hogy vakon csak némi hang segítségével tudják tisztitani a méhet!
Igaz nekem vetélés miatt volt 2hónapja mütétem,nem magyarországon élek!
De még igy is elég alaposan utánna jártam hogy milyen következményei lehetnek egy abortusznak(mindegy hogy vetélés miatt vagy saját szándékú)
Az orvosomtól is rengetteget kérdeztem!
A válasz csak annyi volt hogy ebben az országban már annyira fejlettek a müszerek,hogy mindent láttnak hogy mit csinálnak,így szinte nulla az esély hogy meddőséget okoz!
Persze ha valami állat dokihoz mész akkor természetesen lehetséges.
Nekem már minden vágyam egy pici baba,közel a 30hoz,de ha semmi hátterem nem lenne biztos hogy nem tartanám meg!
és mikorra kell amúgy döntened? hány hetes vagy most? egyébként hogy állsz a mérlegeléssel, most, hogy elolvastad a válaszainkat? megtudhatjuk esetleg hogy döntöttél, vagy merre hajlasz?
ha nem akarsz róla beszélni, persze megértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!