Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok 20 évesen...

Mit csinálnátok 20 évesen terhesen, ha az apa nem támogat? Személyes tapasztalat?

Figyelt kérdés

Kiderült, hogy babát várok, az barátom teljesen elzárkózik a lehetőség elől, én nem tudom mit tegyek. (mindketten felelősek vagyunk, le kellett állnom a gyógyszerrel, gumival védekezünk, de párszor megszakítással csináltuk, szóval tudom,hogy hibáztam) Mindketten egyetemre járunk, a szüleink nem tudnak támogatni, ösztöndíjakból, diákmunkából élünk. Hazamehetnék, halaszthatnék, majd dolgozhatnék a gyerek mellett, valahogy biztos meg lehetne oldani. Ha a párom is benne lenne, nem vacillálnék, bevállalnám. Így viszont nem tudom. Egyáltalán milyen lehetőségeim vannak, vagy ráerőltetem a gyereket, mert elég lelkiismeretes, és vagy velem marad vagy nem, de lesz apja. Vagy hagyom, hogy élje tovább az életét, és nevelem egyedül, de akkor anyagilag sem támogat. Végül is bárhogyan is dönt, mégis csak én döntök. Nem tudom, hogy megtehetem e vele. Vagy megtehetem e ezzel a kisbabával ezt az egészet. Mi van ha rájövök, hogy máshogy kellett volna döntenem.

Ugyanakkor félek, hogy megbánom azt is, ha elvetetem. Bár legalább csak én szenvedek nem hárman.

Nagyon nem tudom mit tegyek. Beszéltem már anyukámmal, barátnőimmel, párommal, tudom hogy az én döntésem, de jó lenne olvasni személyes tapasztalatokat.

Arra jelenleg nincs szükségem, hogy bárki beszóljon, szóval ezt légyszi ne.

2013. jan. 22. 14:17
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
76%
Nehéz ezt mondani ne a legjobb döntés elveteti.Fájó dolog de nincs mese.Fiatalok vagytok ,tanultok,előttetek a karier élet, plusz valószínűleg csak egy kapcsolat vagytok egymásnak ha nem támogat.Érhető a részéről is fiatal nem akar még apa lenni.Meg ebben a világba jelenleg magyarországra felelőtlenség szülni nagyon.Egyáltalán nem biztos hogy lesz munka és nagy baj ha szülöi támogatás sincs.Exemnek ( 20 éves) most vitték el a 6 hónapos kisfiát meg a 2 éves kislányát ( nem én vagyok az apuka hála istennek)Őis megszülte nagy boldogság szeretet azt besokalt a fickója( kb 20-21 éves most akkor 18 körül volt) lelépet nembirta a rászakado felelőséget.Szülöi támogatás nemvolt.Szerencsétlen csaj probált melozni anyukája volt a kicsikkel de ottis csaj jöttek a próblémák ( hitel, megromlot az anyuka kapcsolata a férjével stb) Aztán nemvolt se lakás se kaja semmi.Elvitték a gyerekeket.És ki gondolta volna hogy megtörténik velül ( lány szülei kerestek havi 6-700 ezret , kocsi, uszomedencés ház stb mostmeg 8 an élnek 2 szobában és alig van kaja) Gondold meg.
2013. jan. 22. 14:55
 22/47 anonim ***** válasza:
98%

Most miert kell sokkolni szegenyt ilyen szavakkal, hogy gyilkossag, mikor igy is kivan?

Ha csak az anyagiak miatt vacillalsz, akkor keszits listat, hogy mi mennyibe kerul. Legyenek benne varatlan kiadasok is, esetlegesen egy kis betegseg stb. Masik oldalra pedig, hogy honnan is lenne meg a fedezet.

A baratodat akar el is felejthetjuk ebben a szakaszban. O kinyilvanitotta, hogy mit akar, kesobb meggondolhatja magat, de erre ne alapozzunk.

Ezekkel a vallasi fanatikusokkal ne foglalkozz! Nem neki kell a szatokba adni az etelt, mas f@szaval konnyu a csalant verni...

2013. jan. 22. 15:05
 23/47 anonim ***** válasza:
98%

Szia a szakunkra járt egy csaj nála 21 évesen csúszott be a baba. De ott eldöntötték a barátjával, hogy megtartják és fél évet passziváltatott a szülés miatt.

Náluk szerencsésen alakultak a dolgok, mert segítettek a nagyszülők és a barátja is rugalmasan állt a dolgokhoz. Jó volt látni, hogy vannak ilyen párok is.

Suli után a gyerek 2 éves volt és a munkahelye az a hely lett ahol gyakorlaton volt. Egy külföldi cégnél helyezkedett el és ők is vállalat, hogy rugalmasan kezelik az gyermekes munkásokat. Szóval ennek a lánynak minden összejött, amit egy nő kívánhat.

Mindenesre én nem merném bevállalni. Ha nincsenek mellettem a családom és a párom+családja, akkor nagyon nagyon nehéz lenne. Sok sok évem kimaradna és akkor még sehol sem tartok munkaügyileg. Talán ezért is akarom előbb az álmaimat és aztán a gyereket.

Meg a nagymamám is azt mondta, hogy akkor vállaljak gyereket, ha már egyedül is el tudom látni, mert férfira lapozni nem lehet. Az meg nem a 20 éves korosztály, aki megáll a saját lábán.

ui: pontozás - minden választ felpontoztam, mert itt nincs jó vagy rossz válasz. Szempontok vannak, más emberek, más élethelyzetei és ebből nyert tapasztalatok vagy elgondolások. Mindenkinek ment a zöld pacsi ;)

24/47 anonim ***** válasza:
83%

Akik azt mondják,hogy az abortusz gyilkosság és szülje meg,azok akkor legyenek kedvesek anyagilag támogatni a kis családot és segíteni felnevelni a gyereket.Mert ez önmagában csak üres szöveg.

A kérdezőnek nincs jó anyagi helyzete,ott vannak a tanulmányai amit nem kellene elvesztegetni,az apa sem áll mellette.Ez van,ez a szürke valóság.Akárhogy is nézzük felelőtlenség lenne a semmire megszülni azt a gyereket.Abba gondoljon bele mindenki,hogy szülészorvost fogadni milyen drága mulatság,a többiről nem is beszélve.Ugye már nem is annyira cukormázas a dolog?

25/47 anonim ***** válasza:
85%

mindenképpen ülj le egy A/4-es papírral, és állj neki számolgatni a szüleiddel.szüleid is meg tudják mondani, esetleg ki miről tud lemondani.( pl cigi, csoki,üdítő, autótankolás, stb) ha a párod is benne van, vele is. nézzétek meg, ha átmész most levelezőre, egy évig, amíg nem adod bölcsibe, meg tudjátok-e oldani. az elején nem olyan drága egy baba. szopik, lehet neki textil pelenkát is venni, nem muszáj a drága eldobhatót. ruhákat is lehet turkálóból, ismerősöktől szerezni, nekimég túl sok nem kell. a gyerek nem akkor nagy kiadás, amikor pici, hanem ahogy nő. igazából akkor kezd gond lenni, mikor iskolába megy.

vegyétek át a lehetőségeket. az álmaidat nem feltétlen kell feladnod, maximum több erőfeszítés kell. főiskolán is lehet passziválni, vagy ahogy írtam, levelezőre menni.

én azt mondom, mielőtt döntenél, tényleg vegyed számba a lehetőségeket.

a párodra ráelőltetni tényleg nem szabad, de az is lehet, hogy megjönnek az apai érzései, és veletek akar maradni, s átmegy ő is levelezőre, keres munkát. ez is egy eshetőség.

hogy később mi lesz, azt akkor sem tudhatod, ha most milliomos vagy. a jövő mindig lutri.

gondolj bele, a második világháború alatt is szültek nők, pedig akkor azán kilátástalan élet volt.

de akkor sem ítéllek el, ha elveteted, ez a te döntésed kell, hogy legyen. nem anyukádé, nem a párodé. ha úgy érzed, nem akarod ezt a gyereket, jobb ha az abortusz mellett döntesz.

26/47 anonim ***** válasza:
83%

26-os.

Jol mondod, demokracia van. Igy szerencsere mindenki maga donti el, hogy kivanja alakitani az eletet!

Ki vagy te, hogy itelkezz masokon, mi?

2013. jan. 22. 15:11
 27/47 anonim ***** válasza:
90%

25ös vagyok. az is kérdés, szüleid hogy dolgoznak, hogy lehet a gyerek felügyeletét megoldani, mert akár előbb is el tudsz menni dolgozni, ha más nem ilyen kisegítés vagy takarítás jellegűre.

egyébként nem mondtam, de szívből sajnállak, hogy ilyen helyzetben vagy, de hidd el, előbb-utóbb kisüt a nap. megszakad a szívem érted, mert nagyon bele tudom élni magam a helyzetedbe. nehéz egy gyermekről lemondani, de vállalni ilyen nehéz heylzetben a felelősséget is szörnyen nehéz. azt kell eldönteni, neked melyik nehezebb.kívánom, hogy úgy dönts, amit nem bánsz meg soha, akárhogy is döntesz.

2013. jan. 22. 15:12
 28/47 anonim ***** válasza:
77%
A véleményed oké, de nem kell sugalmazóan írni, hogy mekkora rohadt szemét, önző senki, aki megöl egy embert!
2013. jan. 22. 15:19
 29/47 anonim ***** válasza:
86%
Nem itelkezel ember? Kapjal mar a fejedhez! Itt egy 20 eves lany, meg van remulve, segitseget ker, te meg gyilkossagozol? Menj inkabb vissza a vallas rovatba...
2013. jan. 22. 15:19
 30/47 anonim ***** válasza:
98%

megint 25-ös vagyok.bocs, muszáj még annyit hozzáfűznöm, főleg annak a versenyzőnek szól, aki undorító módon reagált az abortuszra, hogy ez nem fair.

senki nem támogatja az abortuszt!

személy szerint amondó vagyok, ha van rá lehetőség és mód, hogy az illet fel tudja azt a gyermeket nevelni, és képes gyűlölet nélkül a szívében ránézni, anélkül, hogy azt a gyermeket hibáztatná, akkor tartsa meg, és nevelje fel, mert szomorú, amikor egy magzatot megölnek.

de kérdem én: az nem szomoró, mikor a kukába dobják? mikor az anya felköti magát mert nem bírja a nyomást? mikor az utcára kényszerül a csecsemővel és elveszik tőle? amikor árvaházban és mindenféle agresszív nevelőszülőkkel kell felnőnie egy gyereknek, akit nem vetettek el mert az csúnya dolog? amikor az anyáknak nincs türelmük a gyerekhez és a gyerekre vetíti ki a sikertelenségét, és a gyereket hibáztatja, ezért cibálja, rángatja, veri és türelmetlen vele? amikor alkoholista anyuci, akihez minden nap másik pasi jár, az nem szomorú?

ne haragudjatok, én azt gondolom, ezeknél az eseteknél kisebb sokk egy magzatnak egy abortusz, mint 4 generációt tönkretenni és sokezer adófizetőt leterhelni és sok életet tönkretenni.

mondom mindezt úgy, hogy boldog kismama vagyok. szóval még elfogult is. de vannak esetek, amikor kíméletesebb megoldás.

és valaki nagyon jól írta. aki ilyen ordenáré módon beszél a kérdezővel az abortusz miatt, az legyen szíves havonta pénzt küldeni neki, és segítse a gyerekét felnevelni. sokan könnyen vetnek másokra követ. de azt nem kívánom, hogy legyetek a helyében, mert nem alacsonyodom le a szintetekre...

2013. jan. 22. 15:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!