Mit csinálnátok 20 évesen terhesen, ha az apa nem támogat? Személyes tapasztalat?
Kiderült, hogy babát várok, az barátom teljesen elzárkózik a lehetőség elől, én nem tudom mit tegyek. (mindketten felelősek vagyunk, le kellett állnom a gyógyszerrel, gumival védekezünk, de párszor megszakítással csináltuk, szóval tudom,hogy hibáztam) Mindketten egyetemre járunk, a szüleink nem tudnak támogatni, ösztöndíjakból, diákmunkából élünk. Hazamehetnék, halaszthatnék, majd dolgozhatnék a gyerek mellett, valahogy biztos meg lehetne oldani. Ha a párom is benne lenne, nem vacillálnék, bevállalnám. Így viszont nem tudom. Egyáltalán milyen lehetőségeim vannak, vagy ráerőltetem a gyereket, mert elég lelkiismeretes, és vagy velem marad vagy nem, de lesz apja. Vagy hagyom, hogy élje tovább az életét, és nevelem egyedül, de akkor anyagilag sem támogat. Végül is bárhogyan is dönt, mégis csak én döntök. Nem tudom, hogy megtehetem e vele. Vagy megtehetem e ezzel a kisbabával ezt az egészet. Mi van ha rájövök, hogy máshogy kellett volna döntenem.
Ugyanakkor félek, hogy megbánom azt is, ha elvetetem. Bár legalább csak én szenvedek nem hárman.
Nagyon nem tudom mit tegyek. Beszéltem már anyukámmal, barátnőimmel, párommal, tudom hogy az én döntésem, de jó lenne olvasni személyes tapasztalatokat.
Arra jelenleg nincs szükségem, hogy bárki beszóljon, szóval ezt légyszi ne.
Elvetetném.
Nem, igazság szerint nem erőltetheted rá a gyereket- ahogy ő sem, hogy elvetesd; de akkor viszont vállalnod kell, hogy egyedül neveled fel a támogatása nélkül mert ő ugyan kinyilvánította, hogy nem akar apa lenni, de nincs ráhatással.
Nincs semmid, hova is mire az Istenre szülnél??
Kedves kérdező és a többi Hölgy, aki az abortuszt fontolgatja, és ajánlja a kérdezőnek!
Egy jómódban élő boldog házasságban is bármikor fordulhat a kocka, ugyanis a házasságok 40%-a válással végződik.Az esetek többségében az anya neveli tovább a gyerekeket. Miután egy anya egyedül maradt a gyerekeivel, dolgozni menni ugye nem tud, segítsége vagy van vagy nincs, tehát kész anyagi csőd. Ugyebár nagyon sok ilyen anya él ma ebben a lepukkant országban? Nekik mit kellene tenni? Leöldösni a gyerekeket, hogy el tudjanak menni dolgozni?? Mi a különbség a méhen belüli és a méhen kívüli gyerek között?? Nem csak az életkor???
A szüleim azt mondták az én döntésem akárhogy döntök ők támogatnak. Hazaköltözhetnék, ha megtartom. Ilyen szempontból jó helyzetben vagyok, nagyszerű szüleim vannak, viszont ők sem keresnek sokat, hitelük is van. Annyit éppen össze tudnék spórolni (van is már egy kis tartalékom), hogy az elején elég legyen, majd egy éves kora körül bölcsi és meló. Csak nem tudom akarom e én ezt. Feladni a terveimet.
Szóval ha egyedül maradnék ez a terv.
Eddig nem voltam abortusz ellenes, ilyen esetben pláne nem, de most hogy rólam van szó nem olyan egyszerű már így gondolkodni
Én is 20 voltam, mikor terhes lettem, még iskolába jártam (utolsó évem volt).
De a páromnak volt munkája, és velem volt, nem fordult el tőlem.
A ti helyzetetek más, de az abortusz... Én nem tudnám megtenni:-S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!