Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te milyen csaladban nöttél...

Te milyen csaladban nöttél fel mire tanítottak milyen sürün mosakodj és válts ruhát, moss fogat? Milyen sürün csereltétek az ágynemüt? És ezeket a szokásokat mikor megházasodtál megtartottad?

Figyelt kérdés
2013. jan. 22. 02:11
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
53%
Látom mások írták a kézmosást is, azt lehagytam az előző válaszomból. Én nem tudnám összeszámolni, hogy egy nap hányszor mosom meg. Ha csak itthon vagyok egész nap, akkor is többször elmegyek csak úgy megmosni. Étkezések előtt, wc használat előtt és után persze egyértelmű, hogy megmosom, ez már magában 10-en felül van bőven. Ha vásárolni megyek, vagy egész napos programra, idegen helyekre, akkor a minél gyakoribb kézmosás mellett nálam a kézfertőtlenítő is előkerül egy nap rengetegszer. Nálam egy átlagos héten, mikor iskolába járok, tömegközlekedek, stb. egy kis tubus kézfertőtlenítő bőven elfogy.
2013. jan. 22. 12:28
 32/39 anonim ***** válasza:
Utolsó, pont akartam írni, hogy klotyó előtt hogy-hogy senki nem mos kezet - de jöttél Te és megcsillogtattad a reményt :)
2013. jan. 22. 22:45
 33/39 anonim ***** válasza:
Sokan nem szoktak sajnos, pedig szerintem még fontosabb, mint az utána való kézmosás. Hisz értelemszerűen nem pisiled le a kezed, viszont koszos kézzel hajtod össze a wc papírt, amivel egy csomó fertőzést "oda" törölhetsz. Illetve a férfiak a koszos kezükkel fogják meg a micsodájukat, a nők meg szintén koszos kézzel/köröm aljjal helyezik fel a tampont. Utána mindenkinek logikus a kézmosás, de hogy előtte miért nem, azt nem értem. Persze kivétel mindig van, de sajnos kevés.
2013. jan. 23. 14:40
 34/39 anonim ***** válasza:
Azért egy hét alatt elhasználni egy tubus kézfertőtlenítőt az szerintem már durva.
2013. febr. 18. 07:35
 35/39 anonim ***** válasza:
50 ml-s kézfertőtlenítőt használok, elég picike, így könnyen elfér a táskámban. Minden kézmosás után használom, ha csak napi 10 kézmosással számolunk, akkor is 70x használom egy héten, de ennél többször mosok kezet. De inkább úgy mondanám, hogy kétszer fél üveggel használok el, mert itthon egy másikat használok, ami a mosdókagyló szélére van kirakva. Szóval átlagosan két hetente fogy ki a táskámban lévő. De ha az itthonival együtt nézem, akkor egy üveg/hét. Szerintem nem durva, ha valaki ezt szokta meg, annak teljesen természetes lesz.
2013. febr. 18. 21:31
 36/39 anonim ***** válasza:

Kézmosás után még ezt is használod ?

Én a fertőtlenítőt pl. akkor szokam használni, ha elutazok nyaralni vagy városnézőbe és nem nagyon tudom napközben megoldani a kézmosást.

Ez inkább pszichés dolog sztem, nem megszokás. Nekem is volt egy olyan korszakom kistini koromban, hogy baromi soka mostam kezet minden nap, bepirosodott egy idő után, anyukám elvitt háziorvoshoz és vele beszéltek erről, hogy ez ilyen tisztaságmániaszerűség, szerencsére gyorsan leálltam róla.

2013. febr. 18. 22:36
 37/39 anonim ***** válasza:
Nekem semmi gondom nincs, pedig évek óta ez a rutinom. Sosem volt még száraz, piros, kiütéses, akármilyen a kezem. És nincs tisztaságmániám se, a lakást sem takarítom körbe naponta háromszor, van, hogy csak havonta van rá időm. Egyszerűen tényleg ezt szoktam meg, hogy a kezemnek mindig tisztának kell lenni. És igen, használom kézmosás után is, mert úgy érzem a legtisztábbnak.
2013. febr. 18. 22:58
 38/39 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy most mocskos disznó leszek, de wc előtt nem szoktam kezet mosni. Eddig még semmi bajom nem származott belőle.

Normális mértékben szoktam kezet mosni. Értelemszerűen ha koszos lesz, hazaérkezés után, wc után, mosogatás után, főzés előtt, közben és utána. Nincsenek dzsuvás hobbijaim; szerintem ha csak itt gépelek egész nap, nem kerül egy spontán vírus a kezemre. (Naponta áttörlöm a billentyűzetet és az egeret, és csak én használom.)

2013. febr. 18. 23:31
 39/39 anonim ***** válasza:

Fogmosás: napi 2

Alsónemű, póló: naponta csere

Nadrág: 2-3 naponta

Fürdés/tusolás : minden nap , akár többször is

Ágynemű: hetente csere

2017. máj. 16. 07:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!