Te milyen csaladban nöttél fel mire tanítottak milyen sürün mosakodj és válts ruhát, moss fogat? Milyen sürün csereltétek az ágynemüt? És ezeket a szokásokat mikor megházasodtál megtartottad?
Mosakodás: nem vízzel szoktam, hanem toniccal, esténként, azokon a napokon, amikor kimozdulok itthonról (ergo szinte mindig, de, amikor valamiért itthon vagyok mondjuk hétvégén, akkor nem feltétlenül).
Kézmosás: vagy 10x naponta. (Minden WC után, amikor utcára haza/visszaérek, étkezések előtt.)
Fogmosás: reggel-este, ha pl. mákos tésztát eszem, akkor utána is, illetve ritkán szoktam enni cukros rágót, de akkor ált. utána is megmosom a fogam, ha tehetem. Egyébként meg jellemzően rengeteg cukormentes Orbitot rágok: jobb lehelet és fogak tisztítása IS a cél, meg hát szeretem is. :)
Fürdés: egy ideje rászoktam, hogy reggel-este, régebben csak este. Kihagyás: nagyon indokolt esetben, pl. múltkor egyszer annyira fáradtan érkeztem haza az éjjel közepén, hogy épp, hogy átvettem a pizsamát, és dőltem az ágyba. Ez évente egyszer kb. előfordul. (Előtte reggel természetesen fürödtem, és másnap reggel is.)
Ruhacsere: naponta, viszont nem megy minden ruha mindig azonnal a mosóba. Nadrág megy vissza a szekrénybe, pár nap múlva felveszem újra. Nincs annyi ruhám, hogy naponta mindent kimossak, de szerintem nem is indokolja ezt semmi. (Aminél igen, azt természetesen mosom is.)
Ágyneműcsere: na, hát ennél vannak szerintem elmaradásaim ahhoz képest, amit "illene", de mivel iszonyú fázós vagyok, nekem mindig 4-5 takaróm van egyszerre, nincs annyi ágyneműnk, hogy hetente-kéthetente mindet kicseréljem. Ezért először "körbemegy", hogy mi ér hozzám, és rotációban cserélem a takarókon az ágyneműt. Lepedő helyett most vastag ágytakarót használok, abból egy van, szóval... ki kell bírnia a tél hideg részét sajnos. Nyáron lepedőcsere hetente-kéthetente legalább. Párnahuzat detto, de abból is kettőn alszom, szóval ez a felsőre vonatkozik inkább.
kikkoromtol kezdve fogmosas furdes,napi ruha valtas..
ahogy szoktam:
reggel este fogmosas ( jo neha kimarad)
1-2 naponta furdes.. ( telen 2 naponta nyaron van hogy napi 3x..)
hajmosas 3 naponta
ruha csere mindig! ( polo 1-2 napig van rajtam ha nem izzadtam bele.)
bugyi zokni naponta.
melltarto 2-3 naponta csere.
agynemu telen eleg havi 1
nyaron van h naponta.
mindennap arcmosas,fesulkodes,sminkeles stb... szval adok magamra.
Gyerekkoromban:
minden nap mosakodtunk, fürödtünk..ez teljesen alap volt.
a fogmosás már nem ennyire...nem ellenőrizték, hogy megmostuk-e...és hát bizony sokszor nem is tettük.
ágyneműt szerintem havonta 1x cserélhetett anyum.
Mióta felnőttem, férjhez mentem némiképp változtak a szokásaim. Minden napi mosdás, fürdés alap... Fogmosás reggel-este alap... Ágyneműcsere meg 2 hetente van. :)
Nálunk nagyon gáz volt ez.
Heti 1 fürdés, hajmosás 1-2 hetente, úgy kellett gyerekként kikönyörögnöm, mikor már tiszta zsír volt, mert nem volt fürdőnk és nem szerették, ha én melegítek vizet a lavórba, hogy megmossam a hajam. Fogmosás reggel. Ágynemű havonta volt cserélve.
Még nem vagyok házas, de már mindent másképp csinálok, mert közben megismertem más embereket és rájöttem, hogy ez így nagyon gáz. Napi 1-2 fürdés van már, napi 2-3 fogmosás, egy hónapban 1-2 ágynemű csere van.
Szia!
Nekünk a mindennapi fürdés kiskorunk óta megvolt, erre szoktattak minket. A ruhaváltás minden nap tiszta ruha, max a kötött pulóver és farmer lehetett 2 iskolanap. A póló, bugyi, az mindig egy!
Fogmosás reggel és este, és ellenőriztek is, mert a fogunkat és a szemünket mindig féltették, nekik nem volt lehetőségük megőrizni az egészségüket, ezért nálunk erre fokozottan figyeltek!
Ágyneműcsere 2-3 hetente volt, a két öcsim nagyon izzadós, nekik gyakrabban kimosta anya az ágyneműt.
Még nem házasodtam meg, de 3. éve egy háztartásban élek a párommal. Sajnos ő ezeket a szokásokat nem hozta, így az elején kényelmetlen volt neki, hogy mindig birizgáltam, hogy a boxer egy napra jó! (Anyukája szerint a saját testétől nem lesz baja, szóval egy hétig hordható)De mióta megszokta, sokszor mondta, hogy szerencsés, hogy nem hagytam annyiban a dolgot, és nagyon szereti a friss ágynemű illatát!;) :D
Fürdés minimum napi egyszer, nyáron akár háromszor is.
Fogmosás reggel és este tuti, ha délután megyek valahova, akkor előtte is. Enélkül nem is tudok elaludni, ez sosem marad ki, a fürdés este néha igen, de akkor reggel azzal kezdek.
Ruhaváltás: fehérnemű és póló naponta, nadrág és pulcsi megy vissza a szekrénybe és kb. 3-4-szer veszem fel, utána mosom. (Évszakváltásnál mindent tisztán pakolok el.)
Ágyneműcsere így télen kéthetente, nyáron hetente, vagy gyakrabban, attól függ, mennyire van meleg. Törölközőcsere hetente.
Alapvetően Mosó Masa vagyok, nehezen viselem, ha valaminek már egy kicsit is szaga van (párom szerint vadászkutya vagyok, ő még nem is érez semmit, én már fintorgok, hogy büdös).
Most lakótársakkal élek, de ha párommal költözünk, ott is ugyanígy lesz.
25N
Akkor kezdem.
"milyen sürün mosakodj és válts ruhát"
muszáj volt többször mosakodni mert ha az iskolába büdösen mész nem szolt hozzád senki.de amúgy volt hogy havonta egyszer.ruhaváltásról meg annyit hogy hetente váltottam de csak évente mostam.
milyen sűrűn mosok fogat? -milyen fogat?
"Milyen sürün csereltétek az ágynemüt?"
na ez volt a családban a legfontosabb ugyanis azt nem mostuk soha.
még nem vagyok házas valamiért kerülnek a lányok:(
Fürdés: naponta
fogmosás: napi 1-2 a minimum, de az esti kötelező
ruha: alsónemű, felső mindennap, gatya pár nap.
ágynemű: 2-3 hetente cserélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!