Családi vállalkozásban anya miért úgy ad fizetést, mintha a fogát húznák?
ráadásul még minimálbért sem kapok
bejelentve sem vagyok
és fizu előtt lehurrogja a munkám, és úgy adja oda a pénzt
miért kell magam értéktelen sz*r munkaerőnek éreznem, aki semmire nem jó, csak "megtűrt" munkavállaló, mert a gyerek (én) nem talál munkát
miért ébreszt bennem lelkiismeretfurdalást fizetéskor???
miért nem máskor szól, ha nem tetszik valami?
most dolgozzam ingyen??
miközben a szívem-lelkem kiteszem és ráadásul hatékony is vagyok.
miért/mitől ilyen anya?
Hát ez jó kérdés,mi a baja,Tőle kérdezted már!
De szerintem is keress mielőbb munkát magadnak, és akkor bebizonyítod magadnak is és anyukádnak is hogy milyen jó munkaerő vagy!
A családot és az üzletet mindig szét kell választani.
Én imádom a családom, de betartom ezt a közhelyet, mert van benne valami.
Lépj ki a családi vállalkozásból: ez az egyetlen megoldás.
Szerintem.
Nem mindenki jó főnök. Van, aki erre egyszerűen alkalmatlan (az munkavállalók kezelése terén).
Ha nem tudsz vele beszélni erről, akkor megszoksz vagy megszöksz:(
Tudom, hogy könnyű a laptop mellől olyanokkal előhozakodni, hogy munkahelyváltás vagy ilyesmi, hisz a mai hazánkban ez igen komoly probléma:(
Szerintem azért adja olyan nehezen oda azt a pénzt, mert az ő gyereke vagy, és ezért automatikusan rád is fordítja az ő bevételének egy részét, mert valószínű még velük élsz, otthon te is ugyanúgy kajálsz, fogyasztod az áramot vizet, stb., és lehet nehezen esik neki, hogy úgy fizessen ki téged , mint egy idegent, aki nem veletek él egy háztartásban, és lehet úgy gondolja, hogy neked is be kellene szállnod a számlákba, meg hasonlók, csak ezt nem tudja neked elmondani, és ehelyett jogtalanul a munkádat kritizálja, ahelyett, hogy megbeszélnétek a dolgokat.
Persze nem tudom a részleteket, lehet, hogy te abból a pénzből beszállsz a költségekbe. Akkor viszont fogalmam sincs miért elégedetlenkedik, mert én elhiszem, hogy lelkiismeretesen végzed a munkádat.
külön élek, egyedül álló vagyok
amikor kérdezem, csak a munkámat kritizálja
csak az az egy az érdekes, hogy csak fizetéskor....
ja és eleve azért élek külön, mert volt szíves kidobni otthonról - mert lett egy pasija, és nem jött neki be, hogy otthon vagyok...
azóta kibékültünk, mert mindenhol azt olvasom, ne tartsunk haragot, pláne rokonokkal ne.
A kérdezőt csak arra tudom biztatni, hogy törekedjen ennek a lehetetlen állapotnak a megoldására.
08-15 19:05-nak.
Sajnos te is csak a közhelyeket puffogtatod. Én hosszú éveket voltam ugyanígy. Valóban otthon laktam meg ilyenek. Viszont. Én csak a fizetésem erejéig részesültem bármiből. A haszonból semennyire. Lehet a kérdezőnél is ugyanígy van. Ha én a munkámmal hozzájárulok a haszon megtermeléséhez, de a fizetésemen kívül mást nem kapok és még be sem vagyok jelentve, mint a kérdező is, ilyenkor nem egészen jogos a rezsiről meg ilyesmiről puffogni. Ott kezdődne a dolog, hogy tegye legális és normális mértékű jövedelemmé és utána lehet beszélni arról is, a költségekből meg egyebekből. Azért kissé vicces az, hogy az embert kifizetni se akarják, egy jó szót se kap és még tejeljen is a semmiből. Én a saját tapasztaltaim alapján is csak arra biztathatok bárkit, hogy ne fecsérelje el magát családi vállalkozásokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!