Igaza van apának? Normális, hogy ezért utálja a páromat?
Azt még az elején leírom, hogy apám imád csicskáztatni mindenkit, lusta bemenni a 3 méterrel arrébb lévő szobába a telefonért, inkább kihozatja mással.
1,5 éve vagyok együtt a párommal, minden hétvégén itt van nálunk.
Nyáron az a baja apának, hogy nem nyírja le a füvet, most télen, hogy nem hord be fát, nem lapátolja el a havat.. De még SOSEM kérte meg rá! Múltkor is azt mondta, hogy "jól esett volna, ha ellapátolod a havat".
De most komolyan, heti 2, max 3 napot vagyunk együtt, és akkor is nyírjon füvet (legalább 1,5 óra), meg lapátoljon havat?
Bezzeg azt sosem hozza fel, hogy felkeltünk hétvégén korán, hogy behordja a párom a fát, és végül SEMMIT sem kellett segítenie... Ez valahogy elfelejtődött...
Szóval utálja a páromat emiatt. Normális ez így? Ráadásul a párom nem tudja, hogy apa épp milyen fát akar behordani, tehát vele kéne mennie, de ha apa nem szól, a páromnak figyelnie kéne, hogy apa mikor megy ki fáért?!?! Ez nevetséges szerintem!
Nem tiltja az összeköltözést, szóval szerintem belenyugodott már. (mondjuk akkor is mennék, ha tiltaná) Amúgy még nem látta a párom lakását, ahova költözök majd.
Anya is hiába beszélt vele, bár abból is üvöltözés lett. Meg persze a szokásos "akkor csináljanak amit akarna, engem nem érdekel" duma.
Akkor legközelebb emlékeztetni kell rá, hogy ő mondta, hogy nem érdekli. :)
Egy fiatalnak, még ha a legdolgosabb, legillemtudóbb is, nehéz beilleszkednie a választottja családjába, nem ismeri még az ottani rendszert, szokásokat, és sok minden más, mint amit otthon megszokott, ami nem az ő hibája, és amúgy is általában zavarban vannak a megfelelési vágytól, a leendő apóstól, anyóstól, épp ezért nem szép dolog ezt még tetézni azzal, hogy az idősebb visszaél a pozíciójával, és szivatja.
Apukád tipikusan sunyi (mint a legtöbb ember sajnos).
Nálunk sosem volt szokás, hogy ha valamit szeretnénk, akkor utalgatunk rá, hanem mindig nyílt lapokkal játszottunk egymás előtt.
Apu, ha segíteni kell neki valamit, simán megkéri a barátomat és közben beszélgetnek meg röhögcsélnek is.
Szóval szerintem nem, nem normális.
"Ne viccelj már. A fűnyírás max. fél óra lehet."
LOL. Nekem pl. 3 óra mire lenyírom a füvet, mivel elég nagy udvarunk van.
Egyébként azzal a válaszolóval értek egyet, aki szerint a vendéget nem ugráltatjuk. Jól is néznénk ki, ha apám nekiállna dolgoztatni a barátomat. Szerintem ez már nevetséges szintje annak, amikor az após a "felsőbbrendűségét" fitogtatja...
Jó, oké, segítsen fát behordani, ez pár perc. Na de fűnyírás az már túlzás szerintem. Jó hogy nem kell levágnia a sövényt, virágot ültetnie és a többi..
Tudom, hogy a párom kicsit mulya és figyelmetlen, de attól még nem kéne megalázni. Én szeretem ezeket a tulajdonságait is.. Mondjuk csak a szüleim előtt ilyen, lehet, hogy parázik. Erről sosem beszéltünk még.. Szégyellem, hogy apám így viselkedik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!