Milyen jogai vannak az apának?
Nem voltunk házasok,csak egy háztartásban éltünk 1,5évig. Most szétköltöztünk.Van apasági nyilatkozat. A kislány még nincs 2 éves.
Elviheti az apja éjszakára is ha én nem akarom?
Nem aludt még máshol este,csak itthon.Nem akarnám megzavarni az ő kis életét.
Még nem jelentkeztünk ki a közös háztartásból.
miért ne aludhatna ott ?
én nem csinálnék belőle olyan nagy ügyet ha az apa alapban normális és gondoskodó a gyerek is biztonságban lenne mellette is
és ezzel nem zavarnád meg a gyereket
de a törvény szerint ebben az életkorban még nem viheti el de ti másban is megegyezhettek ha bízol a volt párodban
(mikor elváltam ennyi idős volt a kisebbik és mivel az apa apának jó volt simán elvihette őket teljes hétvégére is ez most is így van péntek estétől hétfő reggelig vannak nála a gyerekek)
"Megtehetem, hogy nem engedem?"
Nem, mert van apaságija, és így jogot adtál neki.
Nem tudom mi a jog, de leírom a személyes tapasztalatomat:
14 hónapos volt a kislányunk mikor szétmentünk. Nem tudtuk hogy legyen, így eleinte feljárt kétnaponta esetenként, játszottak, megfürdette, lefektettük és elment. Viszont mi továbbra sem jöttünk ki, képesek voltunk összeveszni, vagy legalábbis zavart a másik jelenléte Úgyhogy inkább úgy döntöttünk vigye el. Hiszem azért mentünk szét, mert nem akartunk folyton veszekedni. Nem volt semmi gond az ott alvással (16 hós volt majdnem mikor ott maradt) Azóta is így van, most 12 éves. Egy hetet az apjánál van, egyet nálam. Nincs belőle semmi gond.
Ha eddig is törődött a kicsivel, ő is hozzá van szokva az apja jelenlétéhez, vannak közös dolgaik, akkor hidd el nagyobb gondot okozna neki, hogy ez megszűnik, minthogy kétlaki életet él.
4
Semmi nem változik, akkor viszi el és oda ahová akarja.
Na, álljatok meg!
A gyereket nem viheti el az apja 3 éves koráig, hogy nála is aludjon. Ilyenkor reggel viszi, este hozza, vagy hétközben pár órát lehet vele.
amíg nincs meg a bírósági döntés a felügyeleti jogról addig el kell engedned akár éjszakára is mert ugyan olyan joga van hozzá mint neked
ha megvan a bírósági döntés akkor el fogják mondani a láthatás idejét és szabályait is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!