Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen jogai vannak annak az "apának", akinek a nevén van a gyerek, de gyerektartást nem fizet?
szia!
szerintem az ilyen apának semmilyen joga nincs. (nyugodtan le lehet pontozni) Ráadásul 3 éves koráig nem is viheti el tőled, csak a jelenlétedben láthatja, főleg ha még szopizik is. (különben sincs bírósági gyerekelhelyezési határozat)Egyáltalán nem is látogatta eddig, akkor meg most mit akar.
Nagy tévedés. A gyerektartás nem fizetésével -akármilyen igazságtalannak tűnik- nem csökkennek az apa jogai.
Amiért nem viheti el, annak egészen más okai vannak. Mégpedig:
-túlságosan kicsi még, legfeljebb az anya (látható távolságon belüli) jelenlétében látogathatja,
-nem látogatta, emiatt nem ismeri őt jól a gyerek, ha elvinné, megzavarná vele pszichésen.
Javaslom:
- a további viták elkerülése végett hivatalosan rendezzétek el a láthatás rendjét,
-ne tiltsd az apjától, mert akármilyen is, akkor is ő az apja, szüksége lehet/lesz rá.
Szóval adott a szitu, ahol egy szerencsétlen lány egy olyantól lesz terhes, akitől semmit nem akar. A pénzt elvárná, de az apának a gyereket oda nem adja. Én sem adnék egy fillért sem ha nem láthatnám. Én biztosan arra kérném jöjjön többször, mert a gyerek két szerelmes emberből lesz, férfiből és nőből, akikből apa és anya válik.
Ha pedig nem volt gyermekelhelyezés ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint neked.
Szia!
Sajnos ugyan ebbe a cipőbe járok mind Te.Annyi,hogy a kisfiú édesapjának van egy ügyvédje.Sajnos igen mivel nincs bírósági végzésetek , így az Édesapának joga van a gyermeket látni.És hivatalos levélbe felhívta az ügyvéd a figyelmemet amennyiben a láthatását a gyermeknek megtagadom az édes????apjával szemben,akkor jogi uton érvényesítik az apa szülői jogait.Mert önkényesen tiltottam ezt meg.És még Én járnák rosszul.Minél előbb menj bíróságra és rendezzétek a dolgot.Addig ne csináld,hogy nem engeded el.Mert ezeknek a trógereknek sajnos bármilyenek vannak szülői jogaik.
Csak a kötelezettségüket nem tudják!!!
Ha jól értem ő egy nem tervezett gyerek, akire az apja eddig egyáltalán nem volt kíváncsi. Botránkozzon meg, aki akar, de én tutira nem engedném. A gyerek nevelésében nem vesz részt, nem segít anyagilag, de apai jogait meg gyakorolni akarja? Én biztosan bíróság elé vinném az ügyet, ha máshogy nem lehet megegyezni, és utána ha ő tartja magát a határozathoz, akkor én is.
Egy néha-néha felbukkanó apa sokkal rosszabb a gyereknek, mintha egyáltalán nem lenne neki..
Szerintem pedig ti vagytok fogalomzavarban. Azt hiszitek csak kötelezettségei vannak, jogai nem.
A gyerek láthatása nem a pénztől függ. Elég szomorú, ha valaki a gyerekét egy kiló paprikához hasonlítja, csak akkor kapja meg, ha fizet. Alapból a gyereknek árt, ha nincs az apjával. Ráadásul írja, hogy ne vessük meg a helyzetéért. Nem egy boldog családba érkezett a baba. Ha már így alakult legalább törekednének rá, hogy hasonló legyen és örüljenek, hogy apa próbál lenni. Aki ezt akadályozza, az a gyermekének árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!