Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem beleszeretett egy...

Férjem beleszeretett egy másik nőbe. Mit tegyek, ha nem hagy el, nem akar semmit csinálni, de láthatóan őt szereti?

Figyelt kérdés

A férjem tavaly beleszeretett egy másik nőbe, ezt kb. 2 hónapja mondta el úgy, hogy leültünk és elmondta, hogy nem akarja, hogy másképp tudjam meg vagy netán mástól, beszélnünk kell. Nagyon fájdalmasan érintett, azt hittem, belehalok, pedig már elég régóta éreztem, hogy valami nincs rendben köztünk. Kérdeztem, hogy mit akar ettől a dologtól, lefeküdt-e vele, azt mondta, hogy nem és próbál túllépni a dolgon, mert fontos neki a családja.

Azóta, 2 hónapja élünk így. Az egyik munkatársától megtudtam, hogy ez nyílt titok volt a kollégák között, a nő egy 27 éves táncosnő. Mondhatnám, hogy nekem ez az egész nagyon megalázó, de még reménykedtem, hogy a családunk érdekében rendbe jönnek a dolgok. Itthon semmi nem változott, ő sem beszél róla, én sem kérdezem, de látom rajta, hogy szenved, ahogy én is. Már nem tudom, van-e értelme együtt maradni a gyerek miatt, vagy komolyan gondolta-e, hogy ő velünk akar maradni. Azt sem tudom, hogy tényleg nem csalt-e meg, bár az érzelmi dolog ennél is rosszabb.

Volt valaki hasonló helyzetben, ahol rendbe jöttek a dolgok? Vagy ennek ilyen körülmények között már nincs értelme?

2013. jan. 19. 18:08
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Nem tudom. Elég régóta úgy érzem, talán jogosan, hogy csak a gyerek miatt nem akar elmenni, mert a lánya a mindene. Az, hogy én hol vagyok a házasságban, már nem tudom, de ha ez megtörtént, akkor már nem vagyok benne biztos, hogy vonzódik hozzám, maximum emberileg szeret. Nem tudom, hogy mi lesz, 34 éves, ahhoz még fiatal, hogy érzelmek nélkül éljen, ezért sem tudom, hogy mit akar. Én beadnám a válókeresetet, ha kimondaná egyértelműen, hogy a másik nőt szereti és vele akar lenni, nekem erre nincs szükségem, mert már teljesen tönkrementem.

A nő szándékairól nem tudok semmit, ő azt mondta, hogy viszonozta, de a munkatárstól meg tudom, hogy nem egy kollégája volt már beleesve ott a színházban.

2013. jan. 19. 18:42
 12/31 anonim ***** válasza:
77%
A valaszaidbol nekem az jön le, hogy nem is akarod megmenteni a hazassagodat. Ha tenyleg igy van akkor ad be a valo keresetet, akarmit mond a ferjed.
2013. jan. 19. 18:44
 13/31 anonim ***** válasza:
91%
Nyilván neki az a könnyebb, ha csendben marad és várakozó álláspontra helyezkedik. Viszont Neked ez maga a lassú halál. Állítsd kész tények elé. Vagy a családja, vagy a másik nő.
2013. jan. 19. 18:46
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha el tudod fogadni, hogy a férjed érzelmileg máshoz kötődik, akkor maradjatok együtt, bár ezt kétlem....előbb utóbb valamelyikőtök lépni fog. Beszélgessetek, beszélgessetek, beszélgessetek!

És az utolsó kérdésre a válasz: nincs! sajnálom.

2013. jan. 19. 18:51
 15/31 anonim ***** válasza:
85%

Hóhó! Azért én nem adnám fel ilyen könnyen! Szerintem előfordulhat, hogy egy érzelmi krach beüt. A kérdés, hogyan kezeli a pár. Pozitív, hogy elmondta a férjed (kár, hogy nem előbb), és hogy veletek akar maradni. Teljesen természetes, hogy ez szenvedéssel jár.

Úgy vélem, a jóban-rosszban erre az esetre is áll. Ha ezen túljuttok, a kapcsolatotok megerősödhet, és hálásak lesztek, hogy sikerült megoldanotok.

Az nem jó, hogy féltek egymástól és nem beszéltek.

Engem személy szerint nem érdekelne, "mit tud jobban az a nő", lényegtelen. Kettőtökre koncentrálj.

Nem látom reménytelennek a helyzetet egyáltalán, "csak" nehéznek, fájdalmasnak.

Azzal sem értek egyet, aki szerint az szeret, aki körömszakadtáig tagad. Micsoda baromság!

Próbáld meglátni a jót, a biztatót, akár írd is föl. Köszönd meg a férjednek, hogy elmondta, értékeld (magadban), hogy mellettetek döntött. Ugyanakkor ha van olyan, amiről érzed, másképpen kellene/kellett volna, ne halogasd. Valamiért téged választott egyszer, és kétlem, csak a lányodért lenne veletek. Ennél becsüld többre magadat.

És még valami: legyen az életedben valami ezen kívül is. Csinálj valamit, ami jó neked. Ne hagyd, hogy a dolog teljesen "behúzzon".

2013. jan. 19. 18:59
 16/31 A kérdező kommentje:

8 éve vagyunk együtt. Ápolt, vékony nő vagyok, a munkám miatt rendszeresen oda kell figyelnem a ruhámra, külsőmre. Azt elismerem, hogy már nem vagyok olyan, mint 20 évesen, átlagos 30-as dolgozó nő vagyok, de sosem voltam hivalkodó, mikor megismerkedtünk 8 éve, akkor is visszafogott, de kedves nő voltam. Ezt tudta, mégis akkor még így kellettem neki. De már látom, hogy talán valami az egész házasságunkban pont emiatt nem működött valami és most már egyre jobban kiütközik, hogy neki más igényei vannak.

Hogyne akarnám megmenteni, de mint írtam, én nem tudom, hogy ő komolyan gondolja-e, hogy velünk marad, vagy titokban még mindig a másikért sóvárog.

2013. jan. 19. 19:22
 17/31 anonim ***** válasza:
97%

Azért az elég nevetséges a 21. században, hogy egyes nők még mindig nem fogták fel, hogy pont a gyerek miatt nem érdemes benne maradni egy boldogtalan rossz házasságban, mert ez a gyerek egész életére még rosszabbul kihat, mint ha elválnának a szülők.

Az a gyerek nem lesz örökre gyerek és felfogja majd, hogy mi miért történt.

A válás nem egy mocskos dolog, csak némelyik nő azzá teszi a gyereket felhasználva, hogy a kicsi romlott lelke boldog legyen.

2013. jan. 19. 19:46
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltam ilyen helyzetben.De igyekszem elképzelni,biztos egy világ omlana össze bennem ha a férjem azt mondaná,mást szeret. De én igy már nem tudnék vele élni,csak magamat tenném tönkre,és csak egy élete van mindenkinek,akkor menjen,eleve nem szabadott volna odáig jutnia a férjednek,hogy bele szeresen a nőbe,ha az ember távolságot tart szerintem nem fordulhat elő. 3 lépés távolságot betartotta volna ....de ő közel engedte,a szerelem egy folyamat,nem csak úgy jön mikor meglátsz valakit.
2013. jan. 19. 19:58
 19/31 anonim ***** válasza:

Az a legrosszabb mentség a működésképtelen kapcsolat további fenntartására, hogy a gyerekre hivatkoztok.

Ha a férjednek egy táncosnő kell, aki ki tudja, milyen ember és milyen dolgokba keveredhet bele, hát menjen. A kényelmet ott is megkaphatja, de mert nem akar kimászni a keleti kényelemből, tovább szívja a véredet.

2013. jan. 19. 21:21
 20/31 anonim ***** válasza:
59%
Mindannyian változunk. Ő is. Lehet, hogy most egy kicsit másra van igénye mint eddig. Nem kell magadból kivetkőzni, de elgondolkodhatnál, van-e olyasmi, amit eddig nem csináltál, talán mert kicsit féltél tőle, de a szíved mélyén szeretnéd. És itt nem (feltétlenül) a szexre gondolok. Elfoglaltság, bármi. Akár közösen, vele. És ne őrá várj, hanem cselekedj. A legjobb pedig az volna, ha elkezdenétek beszélgetni egymással. Menjetek el együtt valahová, hosszabb időre. Azalatt kiderül, ki mit milyen komolyan gondolt.
2013. jan. 19. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!