Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám benyújtotta a számlát,...

Anyám benyújtotta a számlát, kifizessem neki?

Figyelt kérdés

Múlt héten volt a szalag avatóm,ahova eljött pár olyan rokon akik a ballagáson nem tudnak részt venni,így mst kaptam tőlük pénzt/ajándékot. Volt nálunk egy kisebb vacsora is utána.

Ma anyám oda adta a számlát h mennyi pénzel tartozok. 20.000Ft,a kosztümöm, 30 ezer ft a kaja a vendégeknek,10.000Ft a nővérem ruhája a szalagavatómra,6000Ft az ő cipője-a szalagavatóra vette,és még egy 10es a a nővérem és az fodrásza.

Én nem kértem h tartsunk ugymond bulit a szalagavató után,anyám találta ki,mert tudta h a ballagásomra azok a rokonok akik most ott voltak nem tudnak majd jönni.

A nővéremmel ezt annak idején nem játszotta el,h ki kellett fizetni a kosztümjét vagy a ballagási ebédjét.

Azt mondta ha nem fizetem neki ki akkor az életben ne várjak tőle semmit.

2013. jan. 19. 15:50
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
88%
Dehogy adnám oda neki. És mi az, hogy ne várj semmit tőle az életben? Mit is várhatnál ezek után...? A szememben elvágta volna magát, mint anya, de a pénzemet is elfelejtheti.
2013. jan. 19. 16:03
 12/65 anonim ***** válasza:
82%

De egy sz@rrágó anyád van hallod! A nővéred meg anyád dolgait nehogy kifizesd! 76 rugót elkérni egy 18 éves csajtól akinek nincs keresete? Az eszem megáll anyádon!

Szerintem is add vissza a rokonoknak a pénzt de meséld el mellé hogy azért adod vissza mert anyád el akarja szedni tőled hogy fedezze a költségeit. Jól leírják majd anyádat de meg is érdemli!!!

2013. jan. 19. 16:04
 13/65 anonim ***** válasza:
77%

Ez komoly?? Le vagyok döbbenve,

A fiam szalagavatóján én is egy kisebb vagyont fizettem (mi étteremben ebédeltünk a vendégekkel) de eszembe sem jutott volna ekkora bunkósság..

Amúgy ha velem tették volna, akkor én tudod mit csináltam volna?

Csináltam volna én is egy számlát.

- 20.000Ft,a kosztümöm

- 20.000Ft, a kaja a vendégeknek (a szülőket, testvért nem venném bele) Ezt kifizetném, de a többit nem. Simám megmondanám hogy nem kértem hogy menjenek fodrászhoz vagy vegyenek maguknak új cipőt. Téged nem zavar volna ha anyád papucsban megy vagy a nővéred csak felgumizza a haját. A nővéred akár melegítőbe is mehetett volna téged az sem érdekelt volna.

Ha anyád erre is elkezd kiabálni hogy többé nem segít akkor köszönd meg az eddigi segítséget, és semmit ne fizess..Mond hogy túl fogod élni a támogatása nélkül is.

Vagy mond azt hogy mindent kifizetsz de csak akkor ha nővéred is kifizeti utólag az összes tartozását ami a szalagavatója került.

14/65 anonim ***** válasza:
81%

Eszem megáll!

Add vissza tényleg a rokonoknak, de úgy hogy megmondod azért, mert édesanyád kifizettetné veled az egész haccacárét, amit nem is te akartál. De amúgy tekintsük úgy, hogy ők is vendégek voltak, gondolom a többi rokon se fizettetné veled ki a fodrászát meg a ruháját. Azt ő magának vette, mehetett volna régi ruhákban, felcsatolt hajjal. Fú de felhúzott ez.

15/65 A kérdező kommentje:

Annyira nem állunk jól anyagilag. Az ajándékba kapott pénzt kéne oda adnom.

Azt mondja h azért,mert nem kellett volna fodrász,meg ruha meg stb.. ha nincs szalagavatóm. Azért rendezte a "zabálást" hogy fojjon be némi pénz... ahogy ő mondja...

De tavaly mikor tesóm ballagása volt,akokr se álltunk jól anyagilag,és tőle még se kérte h kifizessen bármit is...

Nekem is jól jönne az a a pénz amit kaptam

2013. jan. 19. 16:05
 16/65 anonim ***** válasza:
81%
Aha, tehát a rokonok pénze jó volna, de ahhoz nincs gerince, hogy eléjük álljon segítséget kérni. Én is visszadnám nekik a helyedben, anyámnak meg megmondanám, hogyha annyira kell neki az a pénz, akkor kérje el tőlük.
2013. jan. 19. 16:10
 17/65 A kérdező kommentje:
azt is mondja hogy az arany karkötöt és láncot adjam be zaciba,ha nekem kell pénz valamire,de a pénzt amit kaptam azt adjam oda,mert nem semiért gürcölt ő...
2013. jan. 19. 16:11
 18/65 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy nem értek a női fodrászokhoz, de mi kerül azon egy tizesbe?
2013. jan. 19. 16:12
 19/65 anonim ***** válasza:
86%

Az a te pénzed, nem az övé! :S

Ha szarul áll anyagilag oldja meg, ő a felnőtt, te a diák vagy!

Nem vagy köteles őt finanszírozni!

2013. jan. 19. 16:12
 20/65 anonim ***** válasza:
78%

jesszus! hát nagyon kiakadtam.

ha ki is fizeted neki,előtte mondd meg neki te is a magadét! vagy még jobb volna ha az itteni válaszokat olvasatnád el vele.

2013. jan. 19. 16:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!