Tényleg kifizessem a számlát? Jogász segítsen!
Hát, ha egy joghallgató még belefér
akkor szerintem ne!
Egyrészt, mert a követelésnek semmilyen írásban, vagy szóban rögzített, összegszerű alapja nincs.
Másrészt azért, mert ilyen esetben kártérítéssel tartozol. Magyarán annyival, amennyibe nekik az oltások kerültek. Egy forinttal sem többel.
Harmadrészt, mert perrel fenyegetőzni mindenki tud, de ahhoz, hogy európai fizetési meghagyást adjanak be, vagy nemzetközi perbe vágják a fejszéjüket, a legtöbb cég már balfék.
Utalj át nekik annyit, amennyibe az oltások kerültek. Ha nem tudod, mennyit számláztak nekik, akkor annyit, amennyibe általában ott kerülhetett.
Ezen felül nem fognak tudni olyan követelést támasztani, ami megállná a helyét perben.
Ha pedig tudod, hogy túlszámláztak, akkor annyit, amennyibe egy normális cégnél a legtöbb lehet az oltás.
A jóval a fölötti ár tisztességtelen feltétel, azzal sem érdemes perbe menniük.
A lényeg, hogy nem lesz érdemes perelniük, ha azokat az oltásokat a normál áron, vagy kicsivel a fölött kifizeted nekik, mert nem lesz semmi jogalapjuk.
Bíróság előtt 2 perc alatt kiderülne, hogy egy ilyen oltás kb. mindenhol 20 ezer forint, ezt az ügyvédjük is tudja.
Csak az a lényeg, hogy ezt legalább tényleg fizesd ki, hogy te ne legyél rosszhiszemű.
Itt kártérítésről van szó, ami normális forgalmi értéket feltételez.
Ha totálkárosra töröd a trabantomat, ami egy szakértő becslése szerint 38 000 Ft értékű, akkor ez a kár.
Ha én igazolom, hogy ezt a Trabantot két hete vettem 1 millió 800 ezer Forintért, akkor attól még nem ugrik a kár 1,8 millióra, csak annyi derül ki, hogy vagy rosszhiszemű vagyok, vagy nagyon hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!