A 2012 szoc pol. Törvény életbelépése után, a 2011-ben született lányunkra tudunk támogatást fölvenni? Mi 2008-2009-ben építkeztünk és új lakásépítési hitelünk van, esetleg abból letudnánk így egy kicsit faragni? Ha valaki tud segítsen?
Kiderült az igazság.
Csak azért írom le, hogy ha van még hozzánk hasonló tájékozatlan szédelgő bárány, akkor induljon el a helyes úton.
Ha még a nagy szocpol-stop előtt intézted első lakásod építése/vásárlása okábol hiteled, és szocpolt vettél igénybe, akkor azóta is jogosúlt vagy további szocpol igénybevételére, ha menet közben az a boldogság ért, hogy gyermeked született.
Esetünkben, egész tavalyi évben elintézhettük volna a 3. gyermekre, mert tavaly januárban született. Mindez most derült ki számunkra a végtörlesztési hajszában, mert az OTP-ben felhomályosítottak erről. Első gyermek: 900.000, második: 1.500.000, harmadik: 1.400.000Ft.
Ne feledd, hogy deviza alapú hitelednél, a jóváírás átváltva történik, esetünkben 260Ft/CHF. Ez szívás, de még mindíg potyapéz, természetesen meg fogod fizetni ezt az államnak még busásan a gyarló életed alatt.
A nagy 60 napos végtörlesztés kamu, január 31 a zárás, a bankok csukják a kaput, nem vállalnak már be.
Az újra élesztett szocpolosoknak üzenem, hogy az OTP-ben arról is felhomályosítottak, hogy 2012 február 18-án kapnak hivatalos tájékoztatót az eljárásról, addig mindenki csak ötletelget.
Ne haragudj, de én most találtam meg a kérdésedet!
Sikerült azóta elintéznetek a 3. gyermekre a szocpolt? Mert engem is érintene, viszont én nem tudtam róla, hogy utólag is a 3. gyermekre fel lehet még venni.
2008-ban építkeztünk, CHF alapú lakáshitelt és 2 gyermekre megelőlegező kölcsönt vettünk fel az MKB-tól, a gyermekek 2008-ban és 2010-ben meg is születtek. A megelőlegező kölcsönt átalakítottuk utána Szocpollá.
Viszont a hitelünket kiváltottuk a végtörlesztés idején Fundamenta által folyósított hitellel. Így a hitelünk megvan még, csak más banknál.
Mi is igénybe tudnánk venni a 3. gyermekre is a szocpolt még a régi feltétellekkel?
Köszönöm a választ előre is!
Bocsánat, de nem olvastam az utolsó kommentet eddig.
Igen sikerült elintézni a 3. szocpolt, remélem nektek is azóta, mert jogosultak vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!