Ha az egyik gyereknek születésnapja van, akkor feltétlenül kell a testvérnek is ajándékot venni? (többi lent)
Bátyámnak 7 éves a nagyobbik és 5 a kisebbik gyereke.
Anyukám már kiskoruk óta azt csinálja, hogy ha az egyiknek születésnapja van, akkor a másik is kap valamilyen ajándékot (kisebb értékben, de azért egy tábla csokinál többet).
Én 22 éves vagyok, és félre ne értsetek, nem az irigység beszél belőlem, főleg azért, mert én már nem is szorulok szülői támogatásra, de ez nekem akkor is furcsa. Bátyám és köztem 11 év van, úgyhogy nálunk ez a probléma nem merült fel, de mostanában elgondolkozok rajta, hogy ha saját gyerekem lesz, akkor én vajon hogyan csináljak bizonyos dolgokat.
Nem tudom eldönteni, hogy ez szükséges kis gyerekeknél, hogy ne legyen sértődés, vagy el lehet magyarázni nekik, hogy most csak az egyikőjüknek van születésnapja, ezért csak az egyikük kap ajándékot? Fogalmam sincs, hogy mi lenne a normális, illetve hogy másnál mi a szokás.
Minden véleményre kíváncsi vagyok!
Pároméknál így működött, amíg kicsik voltak.
Ha nekünk lesz 2 gyerekünk nem fog így működni, szépen kialakítom, hogy ne legyen féltékeny, irigy, stb.
Én szülőként csak az ünnepeltnek fogok ajándékot venni. Nem akarok elkényeztetett akarnok gyerekeket, felnőtteket nevelni, akik nem képesek megérteni, hogy vannak alkalmak, amik nem róluk, hanem másokról szólnak. Lehet, nehéz lesz egy-két típusú gyereknek, de ezt meg kell tanulnia.
Ez mondjuk nem szülinap-téma, de nekem attól volt herótom, hogy én évekig harcoltam azért, hogy kapjak discmant, fényképezőt, erre ugyanakkor vettek öcsémnek is, hogy "ne sértődjön meg/ne legyen rossz kedve"... és az azért szar érzés, mert milyen már, hogy öcsém egy csettintésre megkapja azt, amit nekem mondjuk 2 éve kategorikusan megtiltottak. Ez meg még kiélezettebb szülinapkor, főleg, ha a szülő a kisebb gyerek lelkivilágát akarja pátyolgatni... nem elég, hogy ilyenkor a gyerekek nem tanulják meg, hogy nem minden róluk szól, és nem kapnak meg mindent, amit akarnak, de az ajándékozottnak is szörnyű érzés, hogy itt van egy nap, ami elvileg csak róla szól, mégis körbe van ugrálva a másik is.
Az meg sztem épp elég ajándék a nem ajándékozottnak is, hogy tortaest van, mert nem hiszem, hogy minden nap azt ennénk :).
Ha rokon jön-megy látogatóba, az más, ha kicsik a gyerekek, illik vmit vinni nekik, mindenkinek, akkor is, ha szülinap van, de akkor a nem ünnepeltnek elég a szokásos tábla csoki vagy színescerka-készlet stb.
Mi is hárman vagyunk testvérek.
Én 21/L,hugi 17,öcsi meg 7.Nálunk mindenki úgy csinálja,hogy a szülinapos/névnapos kapja a "normális"ajándékát,a többi meg egy tábla csokit.
Ha lesznek gyerekeim,náluk is így lesz.El lehet magyarázni,hogy most neki van a szülinapja,ő kap.De lesz neked is,akkor te kapsz és ő nem.Szerintem egyszerű.Nálunk soha nem volt ezen "sértődés".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!