Ha az egyik gyereknek születésnapja van, akkor feltétlenül kell a testvérnek is ajándékot venni? (többi lent)
Bátyámnak 7 éves a nagyobbik és 5 a kisebbik gyereke.
Anyukám már kiskoruk óta azt csinálja, hogy ha az egyiknek születésnapja van, akkor a másik is kap valamilyen ajándékot (kisebb értékben, de azért egy tábla csokinál többet).
Én 22 éves vagyok, és félre ne értsetek, nem az irigység beszél belőlem, főleg azért, mert én már nem is szorulok szülői támogatásra, de ez nekem akkor is furcsa. Bátyám és köztem 11 év van, úgyhogy nálunk ez a probléma nem merült fel, de mostanában elgondolkozok rajta, hogy ha saját gyerekem lesz, akkor én vajon hogyan csináljak bizonyos dolgokat.
Nem tudom eldönteni, hogy ez szükséges kis gyerekeknél, hogy ne legyen sértődés, vagy el lehet magyarázni nekik, hogy most csak az egyikőjüknek van születésnapja, ezért csak az egyikük kap ajándékot? Fogalmam sincs, hogy mi lenne a normális, illetve hogy másnál mi a szokás.
Minden véleményre kíváncsi vagyok!
Mi a fenét kellett azon lepontozni, hogy leírtam, hogy mi mindketten mindig kaptunk?
Ez egy tény basszus, mi ezen a nem hasznos!?!?!?
Megáll az eszem az itteni emberektől.
Jól csinálja anyukád, én is így fogom majd, persze csak amíg kicsik.
Nekem is rosszul esett kicsit mikor gyerek voltam, hogy aznap a tesómat agyonajnározzák, mikor születésnapja van, engem meg nem. Hiába mondod a másiknak, hogy majd neked is lesz születésnapod, ezt ők még nem értik meg. Illetve értik, de nem tudnak elvonatkoztatni a sok szép ajándéktól, amit a tesó kap, ők meg semmit.
Ha már nagyobbak, úgy 8-10 évesek, akkor már erre nincs szükség, de ilyen pici korban még igen.
De neked nem muszáj ajándékot venned a születésnapos tesójának, az a szülők dolga, hogy pátyolgassák a hoppon maradt lelkivilágát egy kisebb ajándékkal, ami persze lehet egy tábla csoki is.
Persze ettől még vihetsz egy kis édességet, ami közösen mindkét gyereké, úgysem illik úgy meglátogatni egy gyerekes családot, hogy nem viszel a gyerekeknek semmit.
Mi pont ma megyünk szülinapi zsurra. a kisebbik lány lesz 1 éves a nagyobbik 2,5 éves. A kicsinek vettünk ajándékot, a nagyobbik fiunak meg egy doboz kindertojást viszünk.
Ugyan így volt mikor a kisfiu 2 éves szülinapján voltunk, akkor a kislánynak egy csomag babakekszet vittünk.
Még csak egy fiam van, de ha lesz egy testvére nem fognak mindketten ajándékot kapni a szülinapokon.
Az egyik húgom 14 éves.. a szüleink elváltak, anyukánk a közös. Amikor nekem volt szülinapom vagy névnapom a tesóm mindig kiharcolta azt amit én is kaptam. A 18. születésnapomra megkaptam azt a telefont amin most is írok és kb másfél évig vártam rá. Másnap bementem előfizetést venni, közölték hogy akkor a hugica is kap egy telefont. Olyan sz@rul esett hogy csak na. És ez így megy évek óta... Ha én kaptam egy tábla kocsit meg egy szempillaspirált, ő kapott egy mp4 lejátszót.
Ellehet képzelni milyen most... Mint írtam 14 éves, Iphone 4S-el rohangál, 9 évesen kapta az első laptopját, 66 pár cipője van és még sorolhatnám..
28.
Nem lehet, hogy azért a megkülönböztetés, mert nem ugyanaz az apukátok? Gondolom gazdagabb a húgod apja, ezért van ilyen sok mindene. Ha az anyukád a jövedelmét egyenlően elosztja köztetek, akkor reklamálni max. a saját apukádhoz mehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!