Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnánk elmagyarázni a...

Hogyan tudnánk elmagyarázni a párom kisfiának, hogy nem miattam mentek szét a szülei?

Figyelt kérdés
Az a legfőbb baj, hogy válás után kényszerűségből még együtt laktak 2 évig a párom és a volt felesége. A kisfiút az anyának ítélték. Most, hogy sikerült eladniuk a lakást külön tudtak költözni, de az anya új barátja még nem érzi magát késznek a gyereknevelésre, ezért a kisfiú végül a páromhoz került. Most szegénykém csak annyit lát az egészből, hogy az anyja eltűnt, én megjelentem a képben, ráadásul mivel az anyja nem akarja magát rossz színben feltüntetni, azt is mondta neki, hogy miattam váltak el. Ezek után mégis hogyan tudnék jó kapcsolatot kialakítani a kisfiúval?
2013. jan. 18. 07:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy 9 éves gyermek már nem hülye,szerintem valamit már sejt a dolgokból.A korától pedig el kell vonatkoztatni ugyanis egy gyereknek sokszor több esze van mint egy felnőttnek,ők sokkal tisztábban,sallangok nélkül látják a dolgokat.

Próbáljátok úgy elmagyarázni a helyzetet,hogy az anyját nem szidjátok,és legyetek vele nagyon türelmesek és kedvesek.Engem és öcsémet az apánk eldobott magától,anyukám mégsem nevelt ellene,idővel magunktól is rájöttünk,hogy miféle ember.A gyermekelhelyezést pedig sürgősen kezdjétek el,hiszen egyértelmű,hogy az anyja nem alkalmas a nevelésre főleg ha egy férfi miatt lemondott a fiáról.Mondd meg neki őszintén,hogy az apuka nem miattad vált el,hidd el meg fogja érteni és le fogja vonni a maga következtetését.Sok sikert és kitartást!

2013. jan. 18. 09:06
 12/12 anonim válasza:
Szerintem is az apjának kéne a gyereknek elmagyarázni, hogy mi is történt valójában. Meg a helyébe a gyerek anyjával is elbeszélgetnék, hogy ne hazudjon a gyerekének, ettől csak rosszabb lesz. Az ilyen nőket nem tudom megérteni. Egyáltalán az ilyen,hogy képes anyának nevezni magát. Ha neki is lett más akkor ne a másik félt hibáztassa, meg ha az új barátom nem fogadja el hogy van gyerekem vagy nincs rá felkészülve, akkor el is mehet úgy ahogy jött. Egy anyának a gyerekét kéne védeni, nem pedig egy pasiér eldobni, ez undorító, de sajnos sok ilyen nő van. Ezt meg csak a gyerek szenvedi meg.
2013. jan. 18. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!