Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fura dolog az, hogy 20 éves...

Fura dolog az, hogy 20 éves létemre gyereket szeretnék?

Figyelt kérdés
Tudom, ilyenkor kell kiélnem magam, de én soha nem voltam olyan bulizós típus. Ráadásul mindenki mostanában szül körülöttem. (ők mondjuk 23-25 éves kor körül vannak) De nagyon szeretnék már gyereket...Ez beteges dolog?
2009. aug. 30. 00:13
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Láttam egy nagyon tanulságos műsort és a tapasztalat is mondatja velem...

Mi a terhesség? Áldott állapot. IS. És mi még? vizsgálatok sora, feszültség: vajon egészséges-e? Terhesvitamin és új ruhák (pénz) , felkészülés a fogadására: kisruha, pelenka , babakocsi.... (pénz)

Megszületik. Aranyos. Cuki. Aztán sír , majd üvölt. Bepisil, bekakil, nem hagyja a megszokott életritmusodat folytatni, 2 hetente új ruha kell neki, felkelni hozzá éjjelente...

Félre ne értsd, nagyon szeretem a babákat és "gyakorló" anya vagyok, de általában a "jajjdecukimuki" életkép sok lemondást követel egy anyától. És igazad van, van aki megérik erre 20 évesen, vagy akár 18 évesen is, de mindent jól át kell gondolni! Először legalább valamilyen munkád legyen, illetve párod is hozzá :)

2009. aug. 30. 07:51
 12/45 anonim ***** válasza:
76%

Sziasztok!

Annak,aki azt irta,hogy nem 40évesen kell pelust cserélni,hát elmondanám,hogy jobban élveztem,mint huszonéves koromban az első gyerekemmel!

És ha összejönne még egy baba,most 43évesen is szivesen cserélgetném!Egy baba mindegy hány éves az anyuka,csak öröm,de csak annak,aki szivből akarja,hogy az legyen!:)

Semmi nincsen korhoz kötve,mindenki maga dönti el,hogy mit mikor szeretne csinálni az életében,legyen az 16 vagy akár 50éves!:)

2009. aug. 30. 08:29
 13/45 anonim ***** válasza:
90%
Hát figyelj, én 20 évesen szültem :) Bár a mai eszemmel azt mondom, hogy ez még egy 4-5 évig ráért volna, de nem bánom, hogy így lett :) "Élni" így is lehet, inkább csak arról van szó, hogy azok a spontán dolgok, amik korábban voltak a haverokkal, már nincsenek meg. De vannak helyette egész más dolgok :) Én nem akarlak arra bíztatni, hogy szülj 20 évesen, de lebeszélni se akarlak róla, te tudod, hogy mennyire vagy felnőve a feladathoz - bár szerintem ezt előre nem nagyon lehet tudni. Én csak azt mondom, hogy gyerek mellett sem áll meg az élet, csak az a biztos, hogy minden megváltozik.
2009. aug. 30. 09:43
 14/45 A kérdező kommentje:

Hűűű mennyi válasz érkezett! :)

Köszönöm őket. :)

Persze, ezzel tisztában vagyok, hogy egy gyereknek mind két szülőre szüksége van. Kell neki egy anya és egy apa is. Természetesen addig én sem vállalnék egyedül gyereket amíg nincsen komoly kapcsolatom. (Habár felmerült bennem az is, hogy azért egy bizonyos kor után, ha nem lesz párom, akkor egyedül is képes lennék-e gyereket vállalni. Több ilyen nőt is ismerek akik férfi nélkül vállaltak gyereket, 30 valahány évesen, de inkább közel a 40-hez. De ez még messze van.) :)

Ráadásul én mindig úgy képzeltem el, hogy fiatalon leszek anyuka. Szerettem volna 20-23 évesen szülni (mert ezt láttam a testvéreimnél pl.) de ők ilyenkor (20 évesen) már több éve tartó kapcsolatban éltek...Nekem pedig nincs senkim, így attól félek "ki fogok szaladni az időből."

Tudom, hülyén hangzik, hogy 20 évesen már arról beszélek, hogy ha nem találok senkit 1-2 éven belül akkor "össze omlik a világ" , nem lesz családom, de így érzem.

Félek ettől nagyon, hogy egyedül leszek...

2009. aug. 30. 09:56
 15/45 anonim ***** válasza:
47%
Nem. De gondold végig, hogy felelősséggel fel tudod-e nevelni. Ne a segély miatt szűljél, hanem azért, mert tényleg szeretnél gyereket.
2009. aug. 30. 10:41
 16/45 anonim ***** válasza:
85%
Igen, ismerős... én is azt hittem 23-24 évesen, hogy most kellene szülnöm , de senki nem volt a környezetemben ,akivel vállalhattam volna babát; fogtam a fejem, hogy sehol egy felelősségteljes pasi ?!Na, aztán továbbtanultam és rámtalált a szerelem. Mostmár babánk is van; úgyhogy Fel a fejjel!!! / 28 vagyok és már írtam :)/
2009. aug. 30. 10:51
 17/45 anonim ***** válasza:
86%

Szia!Még jó,hogy ezt a kérdést nem a gyermekvállalás-nevelés kategóriába írtad!Én is így vagyok ezzel a dologgal és ott egyszer egy ilyen kérdés után leordították a fejemet,hogy én hogy gondolom,hogy képes vagyok rá,mert lehetetlen 20 évesen!Én azt mondom,hogy mindenki máskor érik meg erre a feladatra,van aki soha!Ha én úgy érzem,hogy fel tudnám nevelni ne okítson senki,hogy ez nem így van!Én hamarabb értem,elég volt 1 fél év bulizni!Most van párom,jövő nyáron lesz az esküvőnk és már alig várjuk,hogy meg legyen a kellő körülmény!Mindketten készek vagyunk rá!Én 20 vagyok ő 21!

Mindenki hülyének néz,mikor mondom,hogy nem riaszt el tőle a ok kaki és pisi,a sok rá költött pénz,a sírás és ordítás,az éjjeli felkelések!Az igaz,hogy nem tudom nekem milyen lesz,bár azért benne vagyok már 5 éve a gyermeknevelésben,mert a nővérem lányát(munka miatt)szinte én neveltem!Rengeteget vigyáztam rá,a kaki is büdös volt és volt,hogy nem aludtam,DE...mindig volt türelmem felkelni hozzá!Én ezekben és a szülés fájdalmában is meglátom a szépet!Nem szeretnék fájdcsill-al szülni!Ha fájni kell hát fájjon!Ezért néznek bugyutának,mert nem félek ezektől a kevésbé szép dolgoktól a babánál és később a gyermeknevelésnél!!!

Közben sok mindenki kérdezgeti,hogy mikor lesz és ez nagyon fáj,mert én már teljesen kivagyok tőle,mert sajnos kell még 4-5 év mire lesz albérlet és állandó munka stb.!

Fel a fejjel!Ezt nagyon nehéz kibírni,de muszály!

2009. aug. 30. 12:24
 18/45 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem fontos, hogy ne gyereket akarj, hanem családot.

Egész más magát a gyereket akarni, meg más annyira szeretni egy férfit, és látni, hogy milyen szép közös családi életetek lehetne, hogy szülni akarsz. Neki személy szerint.

Szóval ne ess abba a hibába, hogy a gyerek által akarsz kiteljesedni. Amikor felnő, nagyon magadra maradsz. 2-5 év alatt lehet szakmát szerezni, amivel stabil háttered és maximális önbecsülésed is lesz. 25-6 évesen szülni abszolút nem késő. Egyébként 30 vagy 36 évesen sem.

De a vágyad abszolúte nem beteges, hiszen ez egy ősi ösztön!

2009. aug. 30. 12:58
 19/45 anonim ***** válasza:
81%
Miért lettem lepontozva? :( Mert azt támogatom,hogy egy nö az anyja és ne a nagyanyja legyen a gyereknek? Azt aláirom,hogy tényleg rengeteg pénz,de nem muszály minden gyereket halálra kényesztetni! A gyereknek elsösorban szeretet kell,amit szerintem a kérdező megtudna neki adni.Akik meg azt irják,hogy az anyagi biztonságot megkell teremteni,arra csak egy pl.-t tudok felhozni:egyik ismim (nö) 50 éves koráig teremtette a biztonságot,de gyerek az nincs.Miért lett ilyen elfogadott,hogy a nö késön szüljön?Ha nem lenne fogamzásgátlás+abortusz mindenki szépen megszülné és akkor,amikor jön.Megint lehet lepontozni :(
2009. aug. 30. 13:17
 20/45 anonim ***** válasza:
60%

"Miért lett ilyen elfogadott,hogy a nö késön szüljön?"

Miért lett mosógép, mikor moshatnánk a patakban is? Miért vannak gyógyszerek meg orvostudomány, mikor megdögölhetnénk egy vírustól?

A világ fejlődik, a nők sokkal tovább élnek, mert már nem strapálják le a szervezetük napi 12 óra kapálással, és képesek sok mindenre, amire régen nem!

Ha nem tetszik, el lehet menni ruandába élni a törzsi berendezkedésbe, ahol 14 meg 16 évesen szülnek a lányok, mert a "dolgozó hímek" megerőszakolják őket, viszont se villany, se gyógyszer.

Húgom első gyerekként született az akkor 41 éves mostohaanyámtól. Semmi baja. Viszont be tudják íratni lovagolni, angolra, balettre, szuper bringája van, és hiperkiegyensúlyozott gyerek, minden nap ehet gyümölcsöt is, mi a bajod ezzel?

2009. aug. 30. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!