A férjem elég nagy kocka. Ha lesz babánk, reménykedhetek benne, hogy nem fog ennyit a gép előtt ülni?
A kérdés elég egyértelmű. Van a férjem, aki mindig is sz.gép mániás volt. Engem mindig is zavart, de úgy vagyok vele, hogy más férfiaknak meg más hibájuk van, senki sem tökéletes. Amúgy remek ember, hűséges, türelmes (elég hisztis vagy morcos tudok lenni, és ezeket jól kezeli), nagyon szeret engem, nem iszik, nem haverozik. Annyi, hogy imád sz.gépes játékokkal játszani. Most pl. szabin van itthon már 5 napja. Ma még el sem mosogatott, gondolom, egész nap ment a játék meg az alvás.
A kérdesem az, hogy szerintetek megváltozhat, ha lesz kisbabánk? Van itt olyan, aki hasonló párral él családban? Megváltozott? Vagy minden maradt a régiben?
Nem fog megváltozni. A gyerek borzasztó unalmas, mármint úgy értem a számítógépes játékhoz képest.
És őszintén, szerinted hány férfi mondaná, hogy: "Nem, szívem, nem fogok a gyerekkel törődni, egyedül fogsz csinálni mindent, én meg vígan elleszek a gép előtt."?
Na látod kérdező, magadnak csináltad. Egy hisztin nő vagy, aki féltékeny a számítógépre. A nők nagy része ilyen. Hisztiztál azért, mert online játszott? Most meg azért, mert offline? Lehet ezért kockul be, mert járatod a szád feleslegesen.
Nekem mindenem a sport (bicaj, foci) és bizony le nem mondanék róla. Nem is fogok. Vagy elfogad így vagy mehet a p*csába.
Komolyan, elkeserít egyik-másik válasz. Lazán kijelentik egyesek, hogy "ne szülj gyereket egy ilyennek!". 27 vagyok, 6 éve ismerem a férjem, szeretem, ő is szeret engem, türelmes, odaadó, mint írtam, nem iszik, nem játékgépezik, nem nőzik, nem haverozik, nem szórja a pénzt, dolgozik. Ez az egy hibája van, hogy szeret a gép előtt ülni és játszani, de ezt is lehet kontrollálni, mert ha kérem, feláll onnan. Nem függő, ezt szeretném leszögezni. Ismerek nála nagyobb kockákat, de még őket sem nevezném függőnek. Azt hiszem, tudom, milyen a szgép függő, és ő nem az a kategória. Szimplán a szabadidejét erre fordítja.
És akkor azt tanácsoljátok, hogy hagyjam el, váljak el, és eszembe se jusson gyereket szülni neki. Persze, dobjak el mindent, hagyjak el egy jó embert, hiszen ilyen gond van vele. De kivel nincs semmi gond?!
Nem fogom azzal tölteni az életemet, hogy keresem a tökéletes férfit (aki amúgy nem létezik), és hagyom azt, akivel úgy kiegészítjük egymást, mint a kulcs meg a zár (hiszen ő lustább - én nógatom, én hisztis vagyok - ő lenyugtat, én stresszelek - ő a nyugodtságával visszahúz, ő ráérne - én pörgök), mert van egy kis hibája. Inkább igyekszem majd segíteni neki legyűrni ezt a hibát, mellette leszek, és én is próbálok majd a legtürelmesebb lenni vele, amikor noszogatni kell. De addig meg igenis bízom benne, hogy talán nem is lesz erre szükség, mert ha meglesz a kicsi, magától fog jönni segíteni. Ismerem őt, felelősségteljes, sosem venné fél vállról a gyerekkérdést. És az benne is megvan, amit itt írt valaki: hogy ha másért nem, azért mindenképp besegít majd, hogy nekem könnyítsen.
Köszi mindenkinek a választ, és légyszi kíméljetek meg attól, hogy "te kértél véleményt, akkor miért nem tetszik, amit írtunk". Köszönöm a véleményeteket, és elfogadom, ha így gondolkodtok, de abba is gondoljatok bele, MIT javasoltok. Az ilyen hozzáállás miatt van ennyi válás a világban. Köszi, de én inkább harcolok a házasságomért, és nem dobom be a kesztyűt ilyesmi miatt.
A kérdésedben még azt írtad, hogy kocka, most pedig azt hogy nem függő. Ez csak számomra érdekes?:)
Nem értem, hogy mi a különbség a pc-s és a netes játék között, tudtommal mindegyik gépen történik, tehát gépezés, vagyis KOCKA! Nekem volt kocka barátom, hát leköpném magam legszívesebben miatta. Elég sokáig, 2 évig voltunk együtt, ahhoz képest milyen fiatal voltam. Ő többféle játékkal nyomult, és persze a munkakeresés rovására ment az egész, majd a kapcsolatunkra. Szó szerint megkért délután, hogy aludjak, addig ő játszik. Állandóan késésben volt, találkozókról, majd munkából is (ki is rúgták emiatt) Adtam neki 2 hónap haladékot, hogy leálljon a kockulással. Férfi létére SÍRT (!!), könyörgött (!), hogy ne hagyjam el, én vagyok neki a legfontosabb és értsem meg, mennyire nehéz neki. Eltelt 4-5 hónap, semmi változás. Kidobtam.
Egy ilyen ember soha de soha nem fog megváltozni, tapasztalat!
23L
Ha el tudod fogadni azt, hogy adott esetben NEM VÁLTOZIK MEG, ha gyerek lesz, akkor semmi gond. HA nem, akkor át kell gondolnod, hogy mi a fontosabb, egy gyerek vagy az, hogy övele élj továbbra is.
Elválni CSAK akkor lenne érdemes, ha semmiképpen nem tudnál beletörödni, hogy a gyerek mellett is gépezik elég sokat, úgy meg nem akarsz VELE gyereket, hogy nem foglalkozik vele eleget.
CSAK azért elválni, mert szeret gépen játszani, szerintem is nagy hülyeség lenne. De sajnos van egy csomó ember, akinek a legkisebb problémára az az a megoldása, hogy elválni!!!!
24-es érdekes kérdéseket vet fel.
"A kérdésedben még azt írtad, hogy kocka, most pedig azt hogy nem függő. Ez csak számomra érdekes?" Szerintem igen. Nekem a kettő nem ugyanaz. A kocka nekem azt jelenti, hogy a hobbija a számítógép. A férjem ilyen szakot is végzett fősulin, más tészta, hogy nem ebben dolgozik (amiért nagyon hálás vagyok). Szereti, ez a hobbija, a szabadidejét a gép előtt tölti. Ezzel nem is lenne semmi baj (én is a gép előtt töltöm a szabadidőm van részét, csak én nem játszom, hanem GYK-zok, FB-ozok, olvasok stb), a baj ott van, hogy képes 3-4 órát egy huzamban játszani, és nem veszi közben észre, hogy el kellene mosogatni, vagy én igényelném, hogy abbahagyja fél órára, és beszélgessen velem. Ilyenkor szólok neki, megállítja a játékot, és jön.
Amúgy ez a lényeges különbség nekem a PC-s és az online játékok között. Ha online játszik valaki, gyakran van olyan, hogy "most nem tudok menni, mert épp öljük klánban a főgonoszt", meg másokhoz kell igazodni, akik szintén a gép előtt ülnek a világ más tájain. Na, ezt utáltam. Akkor inkább játsszon a gépen, amit bármikor megállíthat, és tud figyelni.
Az én férjemnél nem megy a munka rovására a játék. Pl ha nappalos műszakban dolgozik, és kelnie kell reggel 5-kor, akkor lefekszik időben, nem marad fent a játék miatt. Ha nem kell időben kelnie, akkor sajna fennmarad. De ha meló van, akkor az van előtérben elég egyértelműen. Nincs olyan, hogy a játék a legfontosabb, ezt tudja kezelni. Ezért is mondom, hogy nem függő. A függőknek a játék az ELSŐ. A férjemnek nem.
"Szó szerint megkért délután, hogy aludjak, addig ő játszik." Nálunk ilyen sincs, ezt pl nem tűrném, az biztos. "Állandóan késésben volt, találkozókról" - ilyen sincs. És abban is biztos vagyok, az én férjem sosem sírna és könyörögne, ha választás elé állítanám, hogy vagy a gép vagy én. Engem választana. De ilyet meg nem kérnék tőle amúgy sem, mert tudom, hogy ez a hobbija, és szereti. Csak kordában kell tartani.
Na a végén kiderül kérdező, hogy értelems vagy. A legutolsó hozzászólásod minden mondatával egyetértek. Bizony vannak nagyobb játékosok, akik egyáltalán nem kockák. Teljesen mást jelent. De ha egy férfi 1 órát játszik, akkor kocka, ha a nő 12 órát fészbúkozik vagy 5 órát vásárol, akkor nem kocka? Innen is látszik, hogy jó pár nőből hiányzik a logika és az érzelem.
Kérdező, honnan veszed, hogy ez hiba? Meg lehet ám unni a játékokat is, majd a barátod is megunja. Szeritem fogadd el, hogy ez neki hobbi és akkor ő is változni fog.
Ja és egy olyat kérdeznék, ohgy lányok. Nem lenne egyszerűbb olyan pasit választani, akinek a hobbija nem zavar benneteket? Meg kérdező, miért szerencse az, hogy nem a végzettségének megfelelő szakmában dolgozik? Mert a számítógépekkel foglalkozna? Csak a pénz miatt vagy vele? Az én öcsém is programozó, és a barátnője már az első hónapban állandóan meg akarta változtatni. Csak a pénzéért van vele és a mai napig ezt gondolom.
Én is olyan nőt választok (sajnos kevés van), akinek a fő hobbija a sport és az olvasás.
Bármi megtörténhet, de nem érdemes erre alapozni!
Szóval vagy elfogadod így, vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!