Ti megharagudnátok nagyszüleitekre, ha a dédszülői házat nem vennék meg, padig anyagilag megtehetnék? És úgy, hogy engem sok emlék fűz oda, ők is tudják, állnám a felét, nekik kellene a másik felét, úgy, hogy a negyedét már megörökölték most Déditől.
Dédi háza elég régi, kb 80 éves, szerkezetileg kifogástalan, persze az idő vasfoga nyomot hagyott rajta, de egy vakolás, és annyi. Nincs ugyan fürdőszoba benne, de kialakítható lenne. Én szeretném azt a házat, de nagyszüleim mindig azzal jönnek, hogy akkor az ő házukkal mi lesz? (azt akarják, h oda költözzek) de nem értik meg, hogy most meg tudnánk venni kb 2-2,5 millióért, és pár év múlva az nem annyit fog érni, hanem többet. Ők inkább berakják nekem ballagásomra a pénzt bankba, és 4 év múlva lesz az 50.000-ből 54321Ft. Meg van még bent valamennyi, az vagy 150.000 Ft, összesen 200.000 Ft, meg nekem is van pénzem, kb 500.000 Ft, meg eladogatok dolgokat, akkor megint lesz egy kb 200.000 Ft, meg addig még gyűlik is, tehát én 1 millióval be tudnék szállni, nekik csak a maradék 1 millió kéne, abból most kaptak 500.000-et. Nem halnának bele abba az 500.000-be, de nem értem, miért nem hajlandóak segíteni. Már ott tartok, hogy nem is megyek feléjük, ha így folytatják. Folyton sírnak, hogy nincs pénz, meg minden, amúgy meg van nekik. Nem olyan rengeteg, de van. De nem az, hanem hogy nem is segítenének, inkább hátráltatnak, h minek az meg ilyenek. Azt meg hozzátenném, hogy dédit elég sokat látogattam míg otthon volt is, meg amikor már otthonba volt is. Amíg jól volt, hetente, aztán hogy már nem volt olyan jól, csak 2 hetente, aztán amikor már ágyba fekvő volt ők nem engedtek, a 4 hónap alatt kétszer voltam. A kórházba meg megint nem engedtek be. Hogy ne úgy emlékezzek rá. Pedig Dédi még utolsó 3 napba is engem keresett, és el sem mondták. És nem hogy nem vittek be, nem is engedtek h bemenjek. A temetésen meg elmondták a szomszédokat, meg az unokákat, akik az utolsó 2 évbe évi 4-5x ha voltak, engem meg nem, pedig én aztán tényleg sokat jártam. Tavaly nyáron pl 2 hetente voltam, hol mamáékkal, hol anyámmal. Volt hogy sűrűbben. Amíg itthon volt hetente volt hogy kétszer is voltunk. Volt hogy 2-3 órát beszélgettünk, én ott maradtam, anyámék meg visszajöttek értem meg ilyenek. És semmi, egyedül a pap jött oda hozzánk is a temetésen. De még semmi, még csak annyit modtak, hogy az öregotthonba két lánya folyamatosan látogatta. Én nem azért voltam, de ezt szerintem illett volna megemlíteni. Sok minden összejött, de ezt még felfogtam úgy, h nem emelnek ki meg minden...
De amikor ilyeneket mondanak, h nem kell az nekem meg ilyenek. Épp meg tudnám szerezni én az egész árát is akár, csak el kellene adnom olyan dolgokat, amik közel állnak a szívemhez, de nem annyira, mint ez a ház. Régiség gyűjtő vagyok, és olcsón beszerzem a dolgokat, de eddig még semmit sem adtam el. Semmit. Tudnék keresni is nyáron pár százat, 2-3-at nyári munkával, tehát már 1,5 milliónál járok, tehát éppen meg tudnám saját erőmből is szerezni, de nem szeretném, hogy ezt most átírják mindenki nevére, mert aztán ez is eltűnik, az is meghal, aztán ott vagyok hogy sehol. (egyik fia dédinek beteg, és olyan baja van, hogy most él, de lehet hogy már most nem) így azt szeretném, ha a hagyatékin már ott lenne a papír, hogy egyből a mi nevünkre kerüljön. És így akkor nekik is megspórolnánk egy kis pénzt, meg nem lenne még az, hogy akik a kapcsolatot nem tartják megint eltűnnek, nekik ott előtte kifizetni ami jár, és már a nevünkre is írják. Beszélünk az ügyvéddel, és még aznap mindenkivel megcsinálnánk. És akkor már a nevünkön lenne, mehetnénk át, és milyenk lenne. De nekem nem a pénz kell, hanem az emlék, és azt akarják elvenni tőlem. Ez nekik úgymond semmibe nem lenne, mert mindig azt mondják, hogy semmit nem visznek el magukkal a sírba, úgy is a milyenk lesz. Akkor miért jobb nekik, ha x év múlva öröklünk x milliót, amiből lehet venni egy telket, vagy most kisrészéért ezt megszerezve van egy befektetési tőkénk.
Amúgy 16. éves vagyok ,nem vagyok hülye, jogba is benne vagyok kicsit, érdekel. Ti hogy állnátok hozzá ehhez a hozzáálláshoz?
Nekem egyetlen egy valami ragadta meg a figyelmemet, a többit nem szajkóznám, megtették már mások, látom nincs értelme.
Milyen ember vagy te? Avagy milyen ember lesz belőled? Megzsarolod a nagyszüleidet, hogyha nem adnak pénzt, nem veszik meg neked a házat, a TE nevedre, akkor többé feléjük sem nézel? Hát a pofám leszakadna, ha velem egyszer majd ezt művelné az unokám, a gyerekem vagy akárkim. 22 éves vagyok, némi félretett pénzen kívül nincs semmim, de legalább tudom mi az a tisztelet!! Már csak a két nagyim él, de ők majd akkor vesznek nekem bármit is, ha ők szeretnének, nem pedig kizsarolom belőlük!! Egy szelet csokiéért is hálás vagyok nekik, nem hogy követelőzzek, hogy váltsák valóra az álmomat és vegyenek egy javarészt értéktelen ingatlant nekem, amihez csak álmok és emlékek kötnek, más nem...
Teljesen normálisan gondolkoznak, szerintem nem sok tini van, akinek füttyszóra vettek egy házat! Arról nem is beszélve, hogy ne te tudd már jobban, hogy mennyi pénzük van. Ha van is, azt JOGUK van arra költeni, amire akarják és őszintén szólva megértem, hogy nem egy 80 éves parasztházba akarják fektetni, amiből nekik SOHA nem lesz hasznuk, sőt...! Ha beteszik a bankba, abból lesz. Érzed a különbséget?
Tehát egy 2,5 vagy 4 vagy hány milliót érő ház, ami gondolom nem piaci ár, manapság vályogházat, fürdő nélkül max Budapest belvárosában adsz el ennyiért. Hogy egy példát mondjak, nagyvárosban, nyugis környéken, az én nagymamám 2 szintes téglaépítésű háza, fürdővel, hatalmas telekkel, hátsó kerttel, nyári konyhával ér 13 milliót jelenleg BECSÜLT értéken, eladni jó ha 8-ért lehet, de inkább 6! Hozzátenném akármennyi emlék is köt oda nem venném meg, pedig jó állapotban van! Azért még is lenne mit csinálgatni.
Az ilyen régi házakban pl előfordul, hogy a parketta alatt homok van csak, hopp érdemes aláalapozni, lebetonozni. Tégla-vályog illesztésnél repedés --> süllyedés szaga van, már pedig akkor ott végig repedt minden és régen rossz, ha egy ház nem egyenletesen süllyed. --> a régi vályog házak kivételesen jók ebben, ne akard tudni mennyibe kerül ezt megcsináltatni, ha a gyanúm beigazolódik
A vályog jó szigetelő igen, de sokra mész vele, ha a nyílászárók sz*rok. Számold ki mennyibe kerül a házon minden nyílászárót kicseréltetni! Ha nem erre megy rá a gatyád, akkor majd a fűtésre, szóval javarészt tök mindegy! Ja, hogy nem te akarsz ott élni? Akkor mindegy... De csak disznó tartásra tök fölösleges megvenni.
Huzalok áthúzása, szakembert igényel! Annak a munkabére, plusz az új huzalok, szét gányol mindent, helyre állítás, festés újabb kiadás...
Ahol a wc van, nyilván víz is van, de újabb csöveket kell betenni ha zuhanyzót akarsz, újat ha fürdőkádat... Ha már szét van bontva minden, akkor nem árt az ezer éves vízcsöveket is kicseréltetni, már ha egyáltalán van rendes cső. --> Bárhol szivároghat, újabb kiadás!
És akkor még csak a járulékos költségeket említettem, amit mindenképpen meg kell csinálni, de téged ez úgysem érdekel.
Hogy visszatérjek eredeti témámhoz, sajnálom a nagyszüleidet, hogy ilyen unokájuk van, a szüleid helyében pedig adnék egy istenes atyai pofont, hogy felébredj már végre mikről is beszélsz!
Ha így álltál a dédszüleidhez is, akkor nem csodálkozok, hogy még csak említést sem tettek rólad a temetésen! Sajnállak, hogy ez volt a legnagyobb fájdalmad és nem az, hogy olyas valakit temettetek, akit szerettél...
Dolgozz meg a javaidért, ne a nagyszüleidet zsarold!! Jobb helyeken mások is így csinálják!
Tőlem az ő nevükre is vehetik, de azt nem fogják, mert akkor arra külön öröklésit kéne írni, vagy a régit megváltoztatni. Az apáméra meg ne is írassák, mert ő bolond, ha olyanja van lebontja a házat, ha olyanja kiveri a kerítést, mert kell a tűzrevaló. És ők mondták, amikor apámék vettek egy házat, hogy miért nem a mi nevünkre íratják, így később megint pénzbe fog kerülni az átíratás. (öcsémé lesz az a ház, és ha nekem meg meg lenne ez, akkor egába lennénk)
De azt nem értitek, hogy ők NEKEM akarják hagyni mindenüket? Tehát ha 10 év múlva kapok 3-4-5 milliót, azzal nem leszek előrébb annyival, mint ha ezt most megvesszük. Nekem is van félretett pénzem, pedig 16 vagyok. És tudom mi az, hogy tisztelet. De amikor nagyanyámék meg testvére után én voltam ott legtöbbet, és ő is engem keresett mindig, ha nagyanyámék egyedül mentek mindig azt kérdezte, hogy hol vagyok, miért nem mentem, akkor a szomszédok mellett (akikkel egyébként abszolút nem volt jóba, kivéve 2-t, de felsorolták még a kertfarosi szomszédot is, akivel épp hogy köszönőviszonyba voltak.
Ők is vesznek nekem cuccokat, névnap, szülinap, karácsony,húsvét mindig kapok egy 5.000-et, vagy valami normális dolgot.
De igazából nem is ők vennék, csak beleadnának. Én állnám felét. És hagy tudjam már mennyi pénzük van, ha elmondták, jó? Még a másik fiuk is mondta, hogy mennyi van. És azóta csak örököltek. 2 milliót. /1,8 milliót, a pontosság kedvéért, mert az adót még akkor be kellett fizetni, mert nem egyenesági leszármazott, valamint még mindig van egy 1 milliós tétel, amit ha eladnak akkor újabb millió(az első fele, 1,3 tisztán, a másik 0,5, tisztán, mert egyenesági/ és arra a 2 millióra nem is számoltak, előtte is azt mondták, hogy még marad is nekünk belőle egy kis felújításra, tehát van nekik annyi, amiből ők vidáman elélnek. Még ez a szaros 500.000 nélkül is. De ők is mondják, hogy jól jár aki azt most megveszi, mert 3 éve még a szomszéd TELKET adták el 6 millióért, és semmi nem volt bekötve, valamit hót törmelék volt az udvar. Ez gondozott udvar, LAKHATÓ HÁZ, MELLÉKÉPÜLET (20 éves).
Azt meg hogy egyes emberek a kicsinyes fejükkel nem bírják felfogni, hogy itt ennyi a ház értéke, ott annyi, amott amannyi, az az ő szegénységi bizonyítványuk. Nekem. A 2,5 az a piaci ára, amúgy 1-1,5 egy telek jelenleg. Ha esetleg belegondolsz, hogy ma a fiatalok mekkora része kezd valamit is a kerttel, akkor láthatod, hogy a te esetedben a nagy kert csak hátrány.
A parketta alatt beton van, szigetelve. Tehát, neked egy repedés gondolom egy méteres lyukat jelent, de itt NEM. Ez csak repedés, nem hasadás! Kb annyit látsz, mint a röntgenfelvételen egy törött végtag, végig az oldalán, amire még 5 éve azt mondta a mester, hogy ha behálózzák akkor nem fog megrepedni 20 évig. A falát megcsináltatni nem szükséges. 2 sor vályog, egymás mellett, stabil alapon. A talajvíz nem tudom hol van, de egy méter felett nem találsz vizet, a város egy magas pontján van. /régi öregektől hallottam, de ezt dédiék nem tudták, hogy mivel a legmagasabb házak egyike volt akkor a városban, német mesterlövészek voltak a padlásán a világháborúban, amit esetlegesen bizonyíthat is a padláson talált német egyenruhagomb-darab/ A nyílászárókat minden házba ki kell cserélni szinte, ha nem újat veszel. Ezzel bárhol számolhatsz. De hidd el, hogy nem ment rá a gatyájuk, a cserépkályhák olyanok, hogy reggel begyújtottak, másnap reggel még nem volt hideg a kályha, nagy hidegbe bekapcsolták éjszakára a konvektort, havi 12.000 Ft-os átalánnyal, és még főztek is, minden nap főzött dédi egy kávét, egy teát, és kétnaponta valami kaját, havonta sütött tésztát(kalácsot, pogácsát, mikor mit). A fát meg nem nagy dolog itt beszerezni, itt ha kivágnak egy fát szemét, mert nincs az embereknek kályha. Csak gázos. Volt hogy egyik szomszéd, másik szomszéd kivágta, átvitték, ha gallyaztak is volt egy kis anyag, a kertbe tengeri volt vetve, a csutkával is tüzeltek. Nem vettek fát. Amúgy mindenhol dupla ajtó van, így a levegő, mint a legjobb hőszigetelő anyag elvégzi a munka egy részét, meg a nagykonyhába télire a két ajtó közti rést kibélelték ronggyal, mert ott nem fűtöttek, (ott is van cserépkályha is meg konvektor is) és kellemes idő volt bent.
Áthúzás nem nagy dolog, apám villanyszerelő. Nem gányol szét semmit, kívül van vezetve a falba a vezeték, és úgy van befúrva a konektor, a kapcsoló, meg a padon van áthúzva másik oldalra, a padról megy le a lámpa. A csövek is ki lettek cserélve, amikor újítottak, akkor rakták be a mosógépet is. A WC-t meg már pár éve. A fürdőszobát nem ott alakítanánk ki, hanem a nagykonyhát feleznénk el, és lenne egy kis előtér, egy kis fürdőszoba. (a konyha 24 m2, ebből elmenne 6 m2 előtérnek) Szüleim helyébe, te befognád, mert nem vagy se anyám, se apám, és nem ismered őket. Ha rajtuk múlik már 5 éve nem járok nagyanyámék, dédit meg a két év alatt 2-3x megnézem, fél órára. Erről ennyit. Nem ismersz, így nem beszélhetsz így rólam, nem így álltam hozzájuk, sőt. Dédipapát nem is ismertem, ő meghalt 32 éve. 32 évet, 10 napot élt nélküle dédi. Tehát amikor tudtad, hogy meg fog halni, már hetekkel előtte megmondták az orvosok, hogy napjai vannak hátra, és olyan is volt, hogy szóltak hogy menjenek, mert annyi, aztán még 4 napot élt, jobban lett, és végül...
Tehát úgymond lelkileg már tudtuk. Meg amikor ágyhoz van valaki kötve, és nem bír megmozdulni, én nem szeretnék úgy élni. És ő sem szeretett volna, mert mondta is többször, hogy ő úgy akar meghalni, hogy elalszik és nem kel fel. Hidd el, hogy fájt az, hogy elment, de mit tudtunk csinálni? Semmit. Mennyivel eltt volna jobb, ha még él egy évet, lélegeztetőgépen, gyomorszondán, és mindene fáj? Szerintem semmivel. Ő sem akarta. Neki így a jobb, ahogy ő mondaná Istennel van.
Mint már leírtam, én állnám felét, másik felét állnák ők, és azt is csak úgy, hogy azt a pénzt nekem szánják.
És képzeld, nekem egy olyan ház az álmom, mert én már csak ilyen paraszt vagyok. Engem nem zavar, ha téged zavar, nem muszáj írni. Én nem akarok oda költözni, mert nagyanyámék is nekem akarják a házat, ami újabb, de én ott későbbiekben tudnék bulizni akár, akár műhelyt csinálni, 70 m hosszú kertbe lehet mit építeni. A ház 160 m2, akár raktárnak, akár bárminek jó lehet. De nem akarok vele semmi olyat. Ha meglesz akkor sem költözök oda, mert nem akarok. Meg még lakni is fognak. Nekem még 3 év a gimi, utána még ki tudja mi lesz, de én a várost itt nem hagyom, vagy ha mégis, akkor az egész országot. Akkor már nagy baj lesz. Későbbiekben ott lehetne bulizni, élhetnék hobbyjaimnak, amik közt szerepel a borászkodás, a gyümölcsös, a méhészet, és egyéb dolgok, mert pl nem szivesen vinném be a központba a méheket, mert ki is hajtanának velem együtt. Jogosan. Ez már pont nem a belvárosi terület, egy utca választja el. Itt már nyugodtan lehetne minden. Van pince a bornak, a gyümölcsnek, zöldségnek, korabeli ház, megvan a varázsa. Ti ott nem tudjátok elképzelni, hogy amikor sírnak a TV-be az emberek, hogy jajj, nincs pénz így-úgy-amúgy, akkor nagy részüknél a lustaság is ott van. Akinek van egy 1000m2-es telke, az ott meg termelne magának zöldséget-gyümölcsöt, állatot, ha nem lenne lusta megfogni a kapát, és kézbevenni, vagy épp nem lenne neki büdös a disznó, vagy undorító a tyúk. De vesz 2 pár galambot, bezárja őket, eteti egy évig, lesz utána fióka, amit már ha kienged nem megy el, és vághatja le azokat is. Nincs olyan, hogy valaki éhenhal, ha nem beteg, vagy nem lusta. Ismerek olyan nénit, akinek alig van nyugdíja, de nem sír, hanem már ilyenkor kezd palántát nevelni, jóidővel kiülteti, kapálja, vett egy szivattyút és locsolja. És nem mondom, hogy hú de jól megél, mert nem, de nem kell neki zöldséget venni, megtermel mindent, van neki pár tyúk, minden évbe nevel egy disznót, felét eladja, felét elrakja, kijár piacra eladni a tojást, nyáron a zöldséget, van neki pár fa, cseresznye, sárgabarack, alma, körte, azt is eladja meg berakja, és a kis nyugdíjából megvan. Nem hal éhen, és nem panaszkodik. Tesz ellene. Ennyit erről.
Kérdező, az utolsó kommented kicsit... hogy is mondjam... beteges.
Elárulod, mi köze a II.világháborús német mesterlövészeknek ahhoz, hogy a nagyszüleid nem akarnak "szaros" 500.000-et adni annak a háznak a megvásárlására?
Össze-vissza zagyválsz a kis álomvilágodról, nincs értelme veled vitatkozni. Ám fenyegesd meg a nagyszüleidet hajrá... Ha neked ez a módi.
Tudod... te szidod itt a pénzért kuncsorgókat, akik sírnak, hogy nincs miből megélni, te meg 16 évesen hisztizel szaros 500 ezerért!! :D
Valósítsd meg az elképzelésed, majd meglátod hogyan boldogulsz... De a saját erődből!! A nagyszüleidet nem fejheted kedvedre, fogadd el a döntésüket ez van. Én meg úgy beszélek hozzád/rólad, ahogy kedvem tartja, minden kommentedet végig olvastam és borzalmas a hozzáállásod mindenhez, semmilyen véleményt nem fogadsz el, ennyi. Akkor TE minek tetted fel ezt a kérdést? :)
#33, semmi köze, csak ezt megjegyeztem. Mert nektek a házzal van bajotok, komolyan nem bírjátok felfogni, hogy attól, hogy 80 éves, nincs baja. Engem ez a része is érdekel a történelemnek, városnak. Ha épp nem tetszik, ugord át kérlek azt a rész.
Igazság annyi, hogy én 16 éves vagyok, akit általába anyuci-apuci tart el, pénzeli. Ha nem lesz meg most, meg lesz 1 vagy 2 év múlva, el nem adják, nincs is aki megvegye, mert itt nem lehet házat eladni, meg annyira azért tudok rájuk hatással lenni, hogy nem írnak alá. Csak annyi különbséggel, hogy ha én saját pénzemből megveszem, akkor igazából nekik annyi beleszólásuk nem lenne, hogy mikor megyek oda, mit csinálok ott.
Tehát ha úgy beszélsz velem, ahogy akarsz, akkor én is. De inkább nem, tudod, ne veszekedj hülyékkel, mert legyőznek a tapasztalatukkal... Hát vesztésre állok. :)
Tehát én megszerzem, csak ha most akikkel nincs kapcsolat, megint eltűnnek, akkor azokat megkeresni megint idő, és pénz, ha meghal addig a testvér, akkor az megint idő, mert ott is hagyatéki, minden, és ha nem, meg ő könnyen vesz fel rá hitelt. Eddig még nem vehetett, a haszonélvezeti jog miatt, így ha a hagyatékin már a nevünkre jönne, valamint még az nap a másik részt is átírnánk, akkor nem terhelne rá a bank se semmit.
Nektek csak olyan véleményetek van, hogy milyen ház amit megveszel 2 millióért, miért ne kelljen, miért szar, mit kell költeni rá, mennyibe lesz, ha csinálok belőle egy 22. századi luxusvillát. Azt nem fogjátok fel, hogy ott még laknak, és lakni is fognak, ami engem nem érdekel, mert én nem akarok oda költözni. Ő nem fog ott se ablakot cserélni, se ajtót, se tetőt. Neki 1963 óta ez jó, mindenkinek jó volt, úgyhogy nekem is jó lesz így. De mindegy, mert nektek azzal van baj, hogy irigyek vagytok, hogy nekem van pénzem. igen, 16 éves korom ellenére 1-2 éven belül önerőmből meg tudom venni. Hogy ez nektek fáj, az már nem érdekel. Én meg fogom szerezni, ha nem így, akkor úgy. Nekem az kell, és kész. De ha nektek valaki azt mondogatná, hogy úgyis a tied lesz minden, meg mindent neked szánunk, és mondjuk abból a mindenből amit 10-20-30 év múlva lenne, most kérnél egy kis hányadot, és azzal jönnének, hogy akkor az ő házukba ki fog lakni, (kicsinyes zsarolás, mert eddig meg azzal voltak, hogy ha nem adják el, és költöznek emeletbe, meg vesznek egy nyaralót a hegyekbe). Én hiába elmondtam, hogy nem költözök oda, ők akkor is, hogy akkor mi lesz az ő házukkal. Mellesleg ott is ki kéne cserélni az ajtót, ablakot, a vezetéket áthúzni, a parketta meg van süllyedve, a vízvezeték a falon kívül megy, mert pár éve csőtörés volt, és nem rakták falba, azt eltüntetni, valamint a tetőt lecserélni, mert most ilyen szuroklap van rajta, de nekem nem jön be, és eléggé retek is. És se egy cserépkályha, semmi ilyen, csak gáz meg villanykályha. Azt meg gondolom tudjátok, hogy mennyire megéri gázzal, villannyal fűteni, ha ingyen lenne fa. Apámék is fával tüzelnek, de ők az egész mindenséget fűtik, télen egész nap ég a tűz, így nem elég a hulladék, hanem vesznek is fát, és még így is jobban megéri, mint a gáz.
Le lehet zárni az egészet, annak a pár értelmes válaszolónak ment a zöld, aki meg nagyon okoskának hiszi magát, annak a piros.
Menjetek a bankba dugdossátok a pénzeteket nekik, hagy nyúlják le még jobban a népet, a nép pénzéből, ez kell nektek, nem is az, hogy felfogja valaki, hogy a forint érhet 20 eurót, vagy 0,002 eurót, mert a ház akkor is érték lesz. Párdon, hogy jobban tetszen, TELEK. Most lent vannak az ingatlan árak, később fent lesznek, és ha akkor akarnék venni, nem ennyi lenne, hanem többször ennyi. Van olyan ház, amit 5 éve nem adtak 8 millióért, most 4 ért is odaadnák, de nem kell senkinek. Ez a befektetés, nem a bank 1 év alatt csinál 100.000 Ft-ra 5.000-et, és boldogan mondod, hogy jajj, megint van 5.000-em, amikor a forint egy év alatt 10-15%-ot inflálódott. Piaci elemzők szerint ez az utolsó év, hogy ennyire lent vannak az árak, bár a gazdasági helyzetet elnézve, kis hazánkba ez még pár évig nem fog jelentőset emelkedni.
Kérdező, egy dolgot érts meg: nekünk itt semmivel sincs bajunk, hiszen ez nem a mi problémánk. Bajod egyedül neked van, ráadásul valami általam ismeretlen és nem is igazán érthető okból kezed-lábad töröd, hogy meggyőzz minket ... bár már nem is tudom, miről is? Össze-vissza zagyválsz itt tetőről, elektromos vezetékekről, német mesterlövészekről, megélhetést biztosító kocákról, szétszaladt rokonságról, "szaros" 500.000-ről, meg arról, hogy a gonosz nagyszüleid nem hajlandók neked házat venni.
Őszintén: te tudod még, miről beszélsz? Mert én már nem, de igazából már nem is érdekel. Te nem tanácsot vagy segítséget vársz, a rétestésztává nyújtott történetednél meg van jobb programom ma estére.
ijenkor legszívesebben elhívnám ide az okoskodókat, és szétnézetnék velük, hogy a központba, 10 perc sétával mindent elérsz, telek 3 millió forint, társasházat építhetsz rá, bent van a közmű. És 4 éve hirdetik, elején 8 millió volt. Éppúgy központba kapsz 1-2 millióért telket, csak ott nincsenek engedélyek, meg nem olyan a fekvése, mint ennek.
Most jöhet bármi, de nézzük már meg a privatizáció utáni 500 Ft-os termőföld aranykorona árakat, és a mistani 40-50.000-ezrest. ki járt jobban? Aki akkor hú de jó árba eladta a 200 Ak-ját 200.000 Ft-ért, berakta bankba (20 év, jó esetbe van neki belőle 1.000.000 Ft-ja) vagy aki meghagyta, és esetleg most adja el, 10.000.000-ért, vagy 8-ért? A TSZ 4000 Ft-ért gyümölcsöst adott, termő fákkal, most 6-700.000 Ft az a gyümölcsös, kiöregedett fákkal. De csak hogy a közelmúltból említsek, amikor nagybátyám 2001-ben megvett egy rossz kis házat 3,6 millióért, és a válság előtt szerencséje volt, és eladta 4,5 millióért. Elemzők szerint lassan emelkedni fognak az ingatlanárak, főleg ha a válságnak vége, és nem lesz ekkora nyomor.
Azt hogy senkinek nem kel csak onnan veszem, hogy öregek itt nem vesznek ilyen házat, mert panelba mennek, fiataloknak meg megint nem kell egy ekkora telek, mert aki gazdálkodni akar, az nem a városba megy, hanem tanyára, meg a telek alapterülete is ferde, de ez nem vész, mert az első 20 méter nem, több meg nem kell egy háznak, meg a szomszédok mindegyike adna el a kertjéből, mert egyik sincs gondozva.
Az meg hogy leírtam a dolgokat, pl a mesterlövészt csak leírtam, mint érdekesség, hogy mik azok, amik kötnek engem oda. De ha felsoroltam volna Dédi egyéb dolgait, meg ház építését lerészleteztem volna az se tetszett volna senkinke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!