Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti megharagudnátok nagyszüleit...

Ti megharagudnátok nagyszüleitekre, ha a dédszülői házat nem vennék meg, padig anyagilag megtehetnék? És úgy, hogy engem sok emlék fűz oda, ők is tudják, állnám a felét, nekik kellene a másik felét, úgy, hogy a negyedét már megörökölték most Déditől.

Figyelt kérdés

Dédi háza elég régi, kb 80 éves, szerkezetileg kifogástalan, persze az idő vasfoga nyomot hagyott rajta, de egy vakolás, és annyi. Nincs ugyan fürdőszoba benne, de kialakítható lenne. Én szeretném azt a házat, de nagyszüleim mindig azzal jönnek, hogy akkor az ő házukkal mi lesz? (azt akarják, h oda költözzek) de nem értik meg, hogy most meg tudnánk venni kb 2-2,5 millióért, és pár év múlva az nem annyit fog érni, hanem többet. Ők inkább berakják nekem ballagásomra a pénzt bankba, és 4 év múlva lesz az 50.000-ből 54321Ft. Meg van még bent valamennyi, az vagy 150.000 Ft, összesen 200.000 Ft, meg nekem is van pénzem, kb 500.000 Ft, meg eladogatok dolgokat, akkor megint lesz egy kb 200.000 Ft, meg addig még gyűlik is, tehát én 1 millióval be tudnék szállni, nekik csak a maradék 1 millió kéne, abból most kaptak 500.000-et. Nem halnának bele abba az 500.000-be, de nem értem, miért nem hajlandóak segíteni. Már ott tartok, hogy nem is megyek feléjük, ha így folytatják. Folyton sírnak, hogy nincs pénz, meg minden, amúgy meg van nekik. Nem olyan rengeteg, de van. De nem az, hanem hogy nem is segítenének, inkább hátráltatnak, h minek az meg ilyenek. Azt meg hozzátenném, hogy dédit elég sokat látogattam míg otthon volt is, meg amikor már otthonba volt is. Amíg jól volt, hetente, aztán hogy már nem volt olyan jól, csak 2 hetente, aztán amikor már ágyba fekvő volt ők nem engedtek, a 4 hónap alatt kétszer voltam. A kórházba meg megint nem engedtek be. Hogy ne úgy emlékezzek rá. Pedig Dédi még utolsó 3 napba is engem keresett, és el sem mondták. És nem hogy nem vittek be, nem is engedtek h bemenjek. A temetésen meg elmondták a szomszédokat, meg az unokákat, akik az utolsó 2 évbe évi 4-5x ha voltak, engem meg nem, pedig én aztán tényleg sokat jártam. Tavaly nyáron pl 2 hetente voltam, hol mamáékkal, hol anyámmal. Volt hogy sűrűbben. Amíg itthon volt hetente volt hogy kétszer is voltunk. Volt hogy 2-3 órát beszélgettünk, én ott maradtam, anyámék meg visszajöttek értem meg ilyenek. És semmi, egyedül a pap jött oda hozzánk is a temetésen. De még semmi, még csak annyit modtak, hogy az öregotthonba két lánya folyamatosan látogatta. Én nem azért voltam, de ezt szerintem illett volna megemlíteni. Sok minden összejött, de ezt még felfogtam úgy, h nem emelnek ki meg minden...

De amikor ilyeneket mondanak, h nem kell az nekem meg ilyenek. Épp meg tudnám szerezni én az egész árát is akár, csak el kellene adnom olyan dolgokat, amik közel állnak a szívemhez, de nem annyira, mint ez a ház. Régiség gyűjtő vagyok, és olcsón beszerzem a dolgokat, de eddig még semmit sem adtam el. Semmit. Tudnék keresni is nyáron pár százat, 2-3-at nyári munkával, tehát már 1,5 milliónál járok, tehát éppen meg tudnám saját erőmből is szerezni, de nem szeretném, hogy ezt most átírják mindenki nevére, mert aztán ez is eltűnik, az is meghal, aztán ott vagyok hogy sehol. (egyik fia dédinek beteg, és olyan baja van, hogy most él, de lehet hogy már most nem) így azt szeretném, ha a hagyatékin már ott lenne a papír, hogy egyből a mi nevünkre kerüljön. És így akkor nekik is megspórolnánk egy kis pénzt, meg nem lenne még az, hogy akik a kapcsolatot nem tartják megint eltűnnek, nekik ott előtte kifizetni ami jár, és már a nevünkre is írják. Beszélünk az ügyvéddel, és még aznap mindenkivel megcsinálnánk. És akkor már a nevünkön lenne, mehetnénk át, és milyenk lenne. De nekem nem a pénz kell, hanem az emlék, és azt akarják elvenni tőlem. Ez nekik úgymond semmibe nem lenne, mert mindig azt mondják, hogy semmit nem visznek el magukkal a sírba, úgy is a milyenk lesz. Akkor miért jobb nekik, ha x év múlva öröklünk x milliót, amiből lehet venni egy telket, vagy most kisrészéért ezt megszerezve van egy befektetési tőkénk.

Amúgy 16. éves vagyok ,nem vagyok hülye, jogba is benne vagyok kicsit, érdekel. Ti hogy állnátok hozzá ehhez a hozzáálláshoz?

2013. jan. 15. 20:32
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
88%
Ne bántsátok szegényt, hát ő régiséggyűjtő, olcsón szerzi be a cuccokat, ráadásul nyári diákmunkával összeszed 2-300.000 Ft-ot, ő megélne 4 kocából egész évben. Amellett 16 évesen a gyámügy nélkül akar rendezkedni álmai házának lakhatási jogáról. Mert ő benne van a "jogba"...
2013. jan. 15. 21:28
 22/43 A kérdező kommentje:

nem az a lényeg, de aki akar meg tud élni. Nem fogom tovább bontogatni, de meg lehet. Amúgy meg ez már szokás, hogy mindenki sír, hogy nincs pénz, stb.

A kérdés kiegészítésekkel együtt él tovább. tehát 2 millióból lenne egy 4 milliós házunk, ami után nem kellene egy fillért se fizetni, és még hasznot is hozna. A ház lakható. Aki szerint ezt szigetelni kéne, annak megjegyzem, hogy télen a környéken le van olvadva a tetőről a hó, ott nincs, pedig van bent 24-25 fok. Régen megcsinálták normálisan. Rá van dolgozva a falra a tető, ott is szigetelve van.

2013. jan. 15. 21:29
 23/43 anonim ***** válasza:
71%
21-es: Ez fergeteges volt :D
2013. jan. 15. 21:29
 24/43 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, itt most egyedül te sírsz, hogy nincs pénzed a házra.

Amúgy persze, malacok eladásából meg lehet élni, ha... ha annyiért meg is veszik tőled, amennyiért el akarod adni.

Ja, látni valamit és csinálni ugyanazt, az két különböző dolog.

2013. jan. 15. 21:31
 25/43 A kérdező kommentje:
Gyámügy nélkül? Kiskorú nevére is lehet házat venni, ha az nincs terhelve. Ez mivel nincs, így lehetne. Kellene egy meghatalmazott, aki intézkedik az ügyekben, (sajnos a neve most nem jut eszembe, bocs) és annyi. Nekem szűk 3 év és szabad a ház, de ez még húzódik úgy is egy kicsit. Tehát az adás-vétel után nekem 2 év se lesz, hogy betöltsem a 18-at. De látom, itt legjobban az oltás megy, meg a kötekedés.
2013. jan. 15. 21:34
 26/43 A kérdező kommentje:
Na a malacokat rakjuk el, nem azokon van a lényeg. Én így, te úgy. Én meg tudok, te nem. 25-30 kilós átlagsúllyal 600 Ft-os áron viszik. (most lehet csak 550) Ez egyéni szocproblem. Az árát össze tudom szedni, az nem akadály, csak a hozzáállásuk.
2013. jan. 15. 21:40
 27/43 anonim ***** válasza:
84%
Tényleg soha nem hallottad még, hogy a gyámügy engedélye nélkül semmilyen, a kiskorú vagyonát érintő változás nem történhet? Azt írtad, értesz a joghoz...
2013. jan. 15. 21:42
 28/43 A kérdező kommentje:
A gyámügy ENGEDÉLYEZ minden olyan vagyon változást, ami nem jelent a kiskorúra pénzügyi veszélyt, tehát nem terhelt adóssággal, nem fog a gyámügy ellenkezni. Egy papírt meg be tudunk nyúltani 5 perc alatt.
2013. jan. 15. 22:12
 29/43 anonim ***** válasza:
90%

Így végigbogarászva több dolog is az eszembe jutott, elsőként az az alaptulajdonságod ami (lehet csak a téma miatt de lehet állandó jelenség nálad) eléggé átüt. Szenvedélyesen belebogarásztad magad a témába fikciók és elképzelések légvárát építve, csak írsz írsz fél oldalakat a válaszok nem is érdekelnek ezért az én véleményem se fog sokat nyomni a szemedben, csak annyira belemerültél, hogy lévén nagyszüleidnél, rokonságnál már eleget jártál most boldog-boldogtalannak feltárod kis vágyálmodat. De azért elgondolkodtattál, ezért mégis leírom.

Tiszta fejjel pár dologra rájöhetnél ha lenyugszol. Vesd pro - kontra papírra.

1,Egy 80 éves ház ami most 2-2,5millió sose fog már 8-at érni, ha nem újítod fel. Az pedig nem egyszerű.

Mert kinek is adnál el? Csóróknak, de nekik is kell fürdőszoba. Az pedig engedélyek, szakember, anyagár,kivitelezés stb. sokba kerül. Az már nem csak vakolat meg festés vagy néhány egércsalád gondja. Tetőcsere, vizesek-e a falak, szuvas-e a gerendázat, nyílászárók, szigetelés, áramkörök, fűtés, egyáltalán vályogházas-e amihez nehéz hozzáépíteni. Csak az érzelmeid miatt kell.

Egyáltalán a dédmamádhoz kapcsolodó érzelmeidet minek akarod igazolni? Jogod van hozzá, nem téma.

2, Ehhez jön még, hogy gyorsabban pusztul egy ház amiben nem laknak. De mikortól tudsz majd ténylegesen bent lakni, számlákat fizetni, fát venni fűtéshez.

3, Milyen ember fogja veled élni az életed egy faluban disznótenyésztésből, romos házban a (ennél még fontosabb) saját álmait félretéve? Ha megismernél egy embert akinek meg az lenne a szépséghibája "csak", hogy neki meg az ő dédije háza kell, vagy máshol lakna-dolgozna stb. Nem lenézésből írom ezt (semmi bajom a gazdálkodókkal), hanem azért, hogy vesd össze mekkora mértékű ez az elhatározás s milyen erős is benned. Mennyit ér neked ez? Reálisak a terveid?

4, Olyan pénzből gazdálkodj ami a kezedben van vagy van rá reális, tényszerű reményed, hogy megszerzed mondjuk 3 hónapon belül. Miért? Mert lehet valaminek szerinted/számodra x értéke ha sokan szegények s senki nem adna érte annyit. Vagy nem kapsz munkát. Nagyobb a füstje mint a lángja, ez füst pénz. Ezzel te számolsz oké, de más miért tegye?

5, Ne őket hibáztasd, hogy nem támogatnak egy ekkora tervben, hanem ha komolyan gondolod (nekem úgy tűnik mert eléggé belelovaltad magad) ne rinyálj mint egy 16 éves, szerezd meg a pénzt és csendben, komolyan csináld a felnőttesdit ha már csinálni akarod.

2013. jan. 15. 22:13
 30/43 A kérdező kommentje:

Utolsó!

2; A ház állapota statikailag kifogástalan. Annyi repedés van rajta, ahol a téglát átveszi a vályog. (régen úgy csinálták, hogy a ház elejét téglából, és hátrébb vályogból. Tető nem ázik be, a gerenda egy ölnyi vastag, tökéletes, a lécekkel sincs semmi baj. Nyílászárók cserére szorulnak, de aki lakik benne neki megfelel. ott lakik 40 éve. Falak nem vizesek. Áramkört mindenhol cserélni kell, de azt bármelyik házba, ha házat veszel. Bár itt annó szakember csinálta, és tudják mi hol van, át kellene húzni az alu drótot rézre, de ez ráér. Minden helyiségben van cserépkályha, és gázkonvektor is, mindenhol van kémény, tehát bármi lehet. Van pince is, az sincs beázva, száraz. Már amennyire egy pince száraz. Vályog. De eleje tégla, de amúgy vályog, de én csak vályogból építenék vázat, mert jobb a hőszigetelése, nem penészedik, és kicsit szellőzik, de nem megy ki a hő.

2; Laknak ott.

3; Én nem akarok oda költözni, nem célom. Én ott gazdálkodni szeretnék, mint dédiék is régen, meg anno a tanyán. Aki ott lakik nem költözik el, ő ott lakik amióta a ház a dédiéké. Nem is várjuk el.

4; Hát igen, a pénz nagy úr. De ez az, hogy ha adnának, akkor minden ok lenne.

5; Hát én csinálom, de ők nem fogadják el. Még ne menjek sehova, mert kicsi vagyok, vigyázzak a disznóval mert nekem jön. Persze bene van a pakliba, hogy nekemjön, de abból van pénzem, és csinálom. Én így tudom, más úgy. Én is sziesebben venném anyuci apuci havi 100.000 Ft-os zsebpénzét, már rég megoldottam volna a dolgot, még Déditől megveszem. Ő ide is adta volna, lehet ingyen is, csak az egyik lánya, az nem engedte. Elhordta mindennek, mindenért, és nem akartam se én összeveszni vele, se hogy ők összevesszenek. A dédipapa része meg szét van a gyerekeik nevén. A ház 160 m2-es, tehát baromi nagy, egy nagy szoba, egy kis szoba, egy nagy konyha, egy kis konyha, egy speiz, meg egy hely, ahol most van a wc, ilyenek, oda be lehetne rakni egy zuhanyzót, kádat, ott van a pincelejáró, padlásfeljáró, meg a kemence.

Én komolyan gondolom, csak nekem most nincs annyi mindent eladni, hogy az egész ára megjöjjön.

2013. jan. 15. 22:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!