Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nincs a nőkben tartás?

Miért nincs a nőkben tartás?

Figyelt kérdés

Hogy lehet az, hogy nyakra-f@aszra jönnek olyan kérdések, hogy szar a kapcsolat, verik őket, megalázzák, csalják, kapcarongyként bánnak velünk nőkkel és mégis állandóan visszatérnek hozzájuk, mindenféle kifogásokkal, hogy szeretik őket, meg nem tudnak elszakadni, teljesen függelmi viszonyt alakítanak ki a párjukkal és ezt még tetézik egy gyerekkel.

Hogy a fenébe van az hogy aki titeket megcsal megaláz annak megbocsájtotok, majd sírtok ríttok, hogy én nem ezt érdemlem és mit csináljak, hogy viseljem el, nincs lehetségem elmenni sehova ( a függelmi viszony miatt, anyagi helyzet, közös lakás).

Ne haragudjatok de egy mocskos pillanatig nem tudom az ilyeneket sajnálni, akik tudják mibe mennek vissza és mégis megteszik, gyerekkel meg főleg, ennyire leszarják hogy mit él meg a gyerek, csak azért hogy nekik jó legyen? ez nem önzőség? és milyen példát mutattok a nevelt gyermekeiteknek? hogy majd ő kis ezt csinálják mert ezt látták követendő példának?

Hol van a női tartás belőletek? egyáltalán tudjátok mi az hogy egy nőben tartás van?

29/N

2009. aug. 29. 17:34
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
A NANE-val az a baj - sok egyéb mellett - hogy ők is "tutujgatják" a megvert nőket, azt a meggyőződést alakítják ki bennük, hogy nekik ugyan nem kell semmit tenniük magukért, mert az a társadalom kötelessége. A lópikulát! A NANE írja, hogy a nő körül élő embereknek kötelessége figyelni rá, és észrevenni a bántalmazás jeleit. (aha, a szomszéd csak ezzel fog foglalkozni...) A NANE oldalán szerepel az is, hogy a bántalmazott nő jelentse fel... a Rendőrséget (!!!) ha a férjét nem viszik el azonnal, ne adj' isten látleletet mernek kérni tőle. Csakhogy: ahogy te is írod, kérdező, a nők ilyenkor legtöbbször már másnap közlik, hogy ők vissza akarják vonni a feljelentést, mert a férjük végül is nem rossz ember, stb., stb. Ha a bántalmazott nő kijelenti, hogy őt ugyan NEM verte meg senki, mégis, mit lehetne tenni?! (A legdurvább mégis az volt, mikor a Családsegítőben a kékre-zöldre vert, kétgyerekes nő kijelentette, hogy "De ha elválnék a férjemtől, akkor el kellene mennem dolgozni!". Hm.
2009. aug. 29. 18:40
 22/35 anonim ***** válasza:
83%

Hát, ha a nő nem hagyná magát, más lenne a helyzet. én még csak 19 (fiú) vagyok, de teljesen ki vagyok akadva, amikor a hülye liba már ötödjére(5!) megy vissza a férfihoz, aki eddig sem törődött vele egyáltalán, de ő nagyon szereti és édeske meg stb... meg a másik eset, amikor két férfi között kell választania: az egyik a kedves, de visszahúzódó új srác, a másik meg a régi bunkó pasi, aki már nem egyszer megcsalta, és mindezek ellenére a bunkót választja, mert a csendes az "olyan gáz meg nem trendi".

Az ilyentől a falra tudok mászni, de inkább nem törődök vele, mert csak magamat idegesítem más hülyeségével.

Mondjuk én alapból nem akarok olyan nőt, aki hagyja magát, meg ilyen anyámasszony katonája és inkább él a sz*rban, mert úgy könnyebb. A nő is lehet igenis erős és felléphet a saját érdekéért és igazáért, de ne legyen belőle terrorizálás, mert az már a másik véglet.

Mottóm/életfilozófiám: Aki hülye, haljon meg!!

2009. aug. 29. 18:43
 23/35 anonim ***** válasza:
87%

Milyen tartásról beszélsz? Te kapsz egy maflást és otthagyod a pasit aki visszakönyörögi magát. Más férfi nem könyörög, hanem hajadat tépve visszavisz. A legtöbb nem csak létbizonytalanság miatt húza be a farkát, hanem örök fenyegetésben van a hellállal.

Én szerencsére nem vagyok érintett, de az egyik sogórnőmet a fagyos télbe benzinnel leöntve és felgyújtava dobta ki az éjszakába a férje. A rendörség meg sem védte, a bíróság nem tudja érvényre juttatni a távoltartásit. A gyerekek meg azelött születnek mielött megtörténne a keményebb erőszak. Azzal vannak zsarolva.

És az a nő sem tudja mi a büsztkeség, akit a saját apja már csecsemőkorában laposra vert. Ezek a nők eleve így vannak nevelve. És van a másik véglet akik pedig sosem találkoztak ilyen erőszakkal, és nem tudják mit kell ilyenkor tenni. Nem kell sajnálni őket mert mindenki maga sorsának kovácsa, de hogy miért jutottak idáig az nem biztos hogy megvetésre méltó.

Melesleg az elsőhöz hozzászólva nem az idézet a lényeg, hanem a két rossz közül ha választanod kell melyiket választod? Ha vernek, vagy ha megölnek?

2009. aug. 29. 18:48
 24/35 A kérdező kommentje:

Igazatok van, persze nekik is kell valakihez fordulni, volt egy barátnőm Andi, pasija állandóan össze vissza verte, többször elhotam onnan és próbáltam vele beszélni, 2 napig ostromolta a pasi és visszament, mert azt mondta szereti. ( 2 év múlva gyereket szűlt neki )

Sokan valóban "kényelemből" nem lépnek, mert melózni kellene, mert vissza keen szülőkhöz költözni akkor meg a kutyák meg a macskákat hova vigye...

Az ilyen bántalmazott nők 99%-a tudna lépni.Anyám is amúgy visszament férjéhez...( lett volna hova mennie, és anygilag sem áll rosszul)pedig mindent elkövettem, ezért is ingerel ez a téma. Kértem is hogy nekem ne panaszkodjon, mert értelmetlennek tartom. A férjének annyit mondtam, ha még egyszer megüti, nem érdekel mennyit kell ülnöm, de megölöm, hálistennek a szóbeli terorr maradt csak meg de legalább a fizikai nem.

2009. aug. 29. 18:49
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a nők betegek. Lelkileg betegek. Nem azért döntenek így, mert a józan eszük ezt diktálja, hidd el. Nem mindenki tud kilépni egy ilyen házasságból/kapcsolatból, mert nincs erejük. Két és fél évig tűrtem egy olyan férfinek, aki mindent adott csak szeretet és megbecsülést nem. Nagyon nehezen, de rávettem magam, hogy elköltözzek. Mikor megtettem akkor jöttem rá szép lassan, hogy nem is én voltam, aki a kapcsolatban részt vett. Mint, ha hályog lett volna a szememen.

Nem kellett, hogy sajnáljanak, tudtam, hogy az én döntésem, csak nem tudtam változtatni. Pedig gyerek sem volt.

Az ilyeneknek erő kell, amit csak maguknak tudnak gyűjteni. A sajnáltatás és önsajnálat pedig pont elveszi az erőt.

Nehéz, de nem szabad így leélni egy életet, főleg nem gyerekkel. Ha valaki azt mondja, hogy nem lehet ott hagyni, meg ilyenek az csak kifogás. Olyan ember nincs, akit nem lehet ott hagyni, mint ahogy olyan probléma sincs, amit meg ne lehetne oldani.

2009. aug. 29. 18:50
 26/35 A kérdező kommentje:

De az miért beteg aki tud lépni és tudja hogy megtehetné és mégsem teszi? ezek nem betegek, max. függőségi viszonyban vannak.

Egy előző válaszolónak: Énis láttam mi zajlik anyámmal mégsem olyan lettem mint ős és senkit nem szídtam. ezt már többször elmondtam, szimplán elég határozott vagyok a témában. A felgyújtott nőnek nem a rendőrség kell hogy segítsen, hanem a családja. Mondjuk az apja vagy testvére péppé szedhette volna. ha velem ilyen történne apám szerintem meg is ölné az illetőt. és nem hagyná hogy ott éljek egy percig sem tovább.

A pszichikai betegségek és a nem lépek, mert az új lenne és félelemetes, meg félek , meg egyedül maradnék című fejezetek közt oriási skála van.

ismétlem ezek a nők többsége tehetne valamit. A felgyújtott nő valszeg nem ebben a többségben van. Én sem az egyik, sem a másik csoportot nem szídom nem bántom, tudom milyen érzés, miért is tenném.

2009. aug. 29. 18:57
 27/35 A kérdező kommentje:

Annyira éreztem, hogy az itt lévő érintettek nem fognak ebbe belevonódni, és mégpedig azért mert tudják ezeket amiket leírtunk ide ők is nagyon jól.

szomorú, de komolyan.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

És persze jöhetnek még.

2009. aug. 29. 19:12
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
én vagyok aki a felgyújtott nőt írta. A történetet a család is csak későn tudta meg. mikor már a férj elvált és elvette tőle mind a 4 gyerekét. akkor mert csak beszélni róla. sokan vannak testérei, de mindenki más megyébe költözött, és nem tartják a kapcsolatot mindenkivel. űgy mondhatnám, hogy a körülmények szerencsétlen egybeesése is közrejátszott
2009. aug. 29. 19:20
 29/35 anonim ***** válasza:
69%

Nos, köszönöm, hogy lepontoztátok a véleményem. Igazán büszke lehet az magára, aki ily reálisan látja a dolgokat és meg tudja ítélni, hogy egy vélemény jó vagy sem.

a 17:42-as válaszoló

2009. aug. 29. 19:54
 30/35 anonim ***** válasza:
67%
Egyetértek,lassan nem érdemes válaszolni, ha csak ennyire értékelik a véleményt.
2009. aug. 29. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!