Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért utálnak a szüleim?

Miért utálnak a szüleim?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne a gondom, hogy mostanában úgy érzem, hogy utálnak a szüleim. Nem, tudom miért, eddig is veszekedtünk. NÉHA. De nem egyfolytában!

Apám cigizik, naponta 10 szálat kb. Pedig akkor minek vesz nikotin tapaszt, ha mellette cigizik? Gépszerelő, nem megy valami jól a boltja, mindig sík ideg, ha meg nem akkor cigizik. Este fél 11 és hajnal 2 között ér haza. Reggel 7-8-kor már kel is fel. Ugye hogy ne aludjon el a kocsiban, iszik energiaitalt, meg taurin, koffein tablettákat. Plusz még szed valami Nilacid nevű gyógyszert, elméletileg fejfájásra. Tehát minden nap 1 energiaital, 5-10 cigi, nilacid + élénkítő tabletta. Így is olyan ideges minden nap. Nem lehet vele normálisan beszélni. Pl. Ugye szülinapokra kapok pénzt. Arra, amire szeretném. De azért semmit nem enged(nek) rajta venni amit szeretnék. Pl. Telefont, Xbox360-at. Pedig összegyűjtöttem rá a pénzt, nem tőlük kérem külön. Jah, és tudniilik szeretek számítógépezni. Egy nap 5-6 órát. Persze ő engedi, de anyám nem, mert idióta technofób. Így anyám felidegeli apámat (ami nem valami nehéz feladat), ekkor ő is leüvölt engem, hogy találjak valami más hobbit, mert hallja, ahogy más gyerek 1-2 órát gépezik egy nap. De azt bezzeg nem említi, hogy más gyereknek, aki 1-2 órát gépezik naponta, az mellette ugyennyit Xbox-ozik(ami nekem nincs), tv-zik. Az ugyanolyan egészségtelen mint a gépezés.

Jah, és anyám meg a 16 éves lánytesóm(aki 100.000 ft-os modellbabákra gyűjt), úgy felidegesítenek, majd utána becsapom az ajtót befogom a fülem, fél perc múlva abbahagyom, és hallom, hogy még mindig arról beszél, hogy idegbeteg vagyok, nyugtató kéne nekem, meg hogy nem enged majd gépezni 3-4 napig! Erre a tesóm még rákontrázik, úgy mégtöbb büntetés lesz, majd később mondja, hogy jobb is ha nem megyek a gimibe, ahol ő tanít, ilyen hülye idegbeteg oda ne menjen, és este, amikor lenne fél perc csönd este, akkor vagy hív a mamám, aki ha nincs is igaza akkor is anyámnak ad igazat, és jól leszid, vagy pedig anyám elkezd engem szidni, hogy hogy merek én így beszélni. Ha pedig végleg nem tud igazat adni anyámnak akkor jön a szöveg, hogy szegénynek annyi dolga van, maradjak már. Meg azt hiszi anyám, hogy ő bármit megtehet velem, én pedig semmit, és ha nincs éppen kifogása akkor haggyuk már abba. Valamint nagyon sokat veszekednek a szüleim. Mindenen.

Teljesen szét vagyok esve, öngyilkosságon is gondolkodtam már, hisz minden családtagom utál, de tudom, hogy nem merem megtenni, ezért majd csak egyszer kapok valami szívinfarktust, akkor meg már hiába beszél hozzám szépen, már mindegy..

Szerintetek mit tegyek? Semmit nem tudok tenni csak bemegyek a szobámba és sírok...

12/F

2013. jan. 15. 15:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Mélyen együttérzek veled, ...
2013. jan. 15. 16:07
 2/15 MacsekCicus ***** válasza:
Az tény, hogy jobban oda kellene rád figyelniük, de valószínüleg sok a gondjuk. Nem utálnak! Néha én is érzek így de minig minden renbe jön. Ha esetleg dumálnál, akkor írhatsz.... 13/L
2013. jan. 15. 16:09
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi az együttérzést. Amit kifelejtettem az az, hogy anyum a tesómmalvse valami kedves, pl. gyakran mondja neki, hogy de jó lesz, ha betölti a 18-at, és mehet el a francba. Van amikor kedvesek, de nem szeretnek.
2013. jan. 15. 16:10
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem utál téged senki sem, most abban a korban vagy, hogy érzékenyen reagálsz mindenre. Hiszen látod az apud mennyit dolgozik, milyen keveset alszik, és miket csinál, hogy ébren maradjon. Ez kihat az egész család nyugalmára. Abban meg igazuk van, hogy 5-6 óra nagyon sok arra, hogy gépezzél.Akkor mikor tanulsz, mikor pihensz, mikor olvasol egy jó könyvet.stb?

A hülyeségeket meg verd ki a fejedbõl, annak semmi értelme, hallgassál a szüleidre, mert csakis õk,akik jót akarnak neked! Fel a fejjel!

2013. jan. 15. 16:15
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok se erős se sportos, lelkileg se. Bár van olyan osztálytársam aki még könnyebben kiborul, de én is.
2013. jan. 15. 16:16
 6/15 A kérdező kommentje:

Figyelj, reggel 7 körül kelek. 7-től 7.30-ig készülök. 7.45-re beérek a suliba. 2.00-kor hazamegyek 2.30-ra. Délután 3.00-tól tanulok, vagy 1 órát, vagy van amikor 2-3 órát. Kb. este 6.00-tól 7 vagy 8.00-ig gépezek. Vagy amikor befejezem a tanulást. Pl. Ha 3.30-ra végzek, akkor onnantól gépezek. 1 héten 4 nap gépes 3 nem. Amúgy sem a napirendem a téma, hanem a szüleim, csak gondoltam leírom, ha ennyire érdekli egy vad idegent a napirendem... -_-

Bocsi, nem akartam, csak tudod.... Ideges vagyok... :(

2013. jan. 15. 16:27
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Akkr itt van az alkalom, hogy sportoljál és lelkileg is erõsebb leszel, és nem a gép elõtt töltöd az idõdet.
2013. jan. 15. 16:27
 8/15 anonim ***** válasza:

Az, hogy szigorúak, és nevelni próbálnak, nem jelenti azt, hogy nem szeretnek. Egyszerűen csak sok gondjuk van, és sok helyzetet nem tudnak megfelelően kezelni (ld édesapád, akinek nem ilyen szarokkal kellene kikészítenie magát, hanem normálisabban osztani be az idejét, bár meg kell jegyezni, h sem a cigit, sem az energiaitalt nem tartom elítélendő dolognak, egyszerűen csak károsnak, amit mellőzni kellene, ha van rá mód).

Teljesen egyetértek a szüleiddel, hogy nem engednének sokat gépezni, mert ebben a korban egyáltalán nem egészséges. Ennyi idősen én a környékbeli fiatalokkal múlattam az időt a lakótelepen, és sokkal jobban éreztük magunkat, mint a gép előtt bambulva. Most, 21 éves fejjel, egyre közelebb az informatikusi diplomámhoz még mindig abból áll a beszélgtések nagy része, hogy mikor és hol találkozunk. A gép munkaeszköz, nem több.

Édesanyád talán nem a megfelelő módszerekkel próbálja elérni a céljait veled kapcsolatban, de jót akar neked. Ha feleannyit ülnél a gép előtt, és az idő másik felét tanulásra fordítanád, sokkal jobb kilátásokkal néznél a jövő elé. Talán hülyeségnek hangzik, amit mondok, ennyi idősen én is annak tartottam, de van benne igazság.

A nővéred fura hobbijával sem tudsz mit csinálni, minden normális emberben van egy kis kattantság, mindenkinek vannak fura szokásai, hobbijai.

Időfel fel fogsz nőni annyira, hogy megértsd őket, és rájöjj, nem rosszat akarnak neked, csupán annyit, h ne tegye tönkre a szemed a monitor, ne vágja szét a gép a valódi kapcsolatokat, és, hogy több időt tölts hasznosabb dolgokkal.

Próbálnak megtanítani arra, hogyan kellene bánnod a pénzzel, de sajnos ezt sem a megfelelő eszközökkel teszik. Rajtuk sajnos nem tudsz változtatni, de talán, ha kicsit érettebben állnál hozzájuk, megpróbálnád megérteni őket, és alkalmazkodnál egy kicsit, kevesebb surlódás lenne köztetek.

2013. jan. 15. 16:32
 9/15 A kérdező kommentje:

Persze, jót akarnak, csak nem megfelő módszerrel. DE HA NEM JÓL CSINÁLJÁK, AKKOR ÉN HOVA ALKALMAZKOSJAK? A ROSSZHOZ? ELMONDOM, HOGY VAN BARÁTOM, SZOKTAM IS VELE LÓGNI, DE HA SENKI NINCS OTTHON ABBÓL A HÁROM GYEREKBŐL AKIVEL EGYETÉRTEK AZ OSZTÁLYBÓL MERT ŐK MÉG ÉRETLENEBBEK, PEDIG IDŐSEBEK. TE BELENYUGODTÁL VOLNA GYEREKKORODBAN ABBA, HOGY IDEGBETEG VAGY. CSAK JÓT AKAR A DILIHÁZZAL, UGYE? HÜLYE VAGYOK, MENJEK ODA, UGYE?

Komolyan ugye ezt nem gondoltad komolyan?

2013. jan. 15. 17:23
 10/15 anonim válasza:
0%
Torz vagy ne csinálj semmit fogadj szót a szuleidnek es kesz.
2013. jan. 15. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!