Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 12 hetes terhességem tényét...

12 hetes terhességem tényét nem régen jelentettük be férjem családjának, amit a nővére eléggé sértően reagált le. (Bővebben lent) Ugye nem én vagyok túlérzékeny, ha erről az alábbiakat gondolom?

Figyelt kérdés
Férjem szülei nagyon örültek, de a nővére annyit mondott: "Részvétem", majd később szájhúzva : gratulálok. Elképesztően sértő volt. Ezek után nem hogy azt nem engedem, hogy születendő gyermekünk keresztanyja legyen, de látni sem bírom többet. Ugye nem én vagyok túlérzékeny ?
2013. jan. 15. 01:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
60%
Akik erre azt írják, hogy a kérdező csak túlreagálja az még nem volt hasonló helyzetben. Én is tuti ki lennék akadva és voltam is ilyen helyzetben csak én az esküvőmön... de szerencsére nem családtag miatt. A sógornőd meg megérdemelt volna egy kis helyreigazítást a párodtól. Így még viccből sem reagálunk egy terhességre.
2013. jan. 15. 03:40
 12/28 anonim ***** válasza:
65%
nem kellene ennyire felfujnod. Mivel neki mar van gyereke, nagyon jol tudja hogy mennyi szenvedes es kinlodas var ratok... minden elso gyereket varo leendo szulo alomvilagban el es azt hiszi, hogy a gyerekvallalas csupa moka es kacagas. Emlekezz majd erre es arra amit a sogornod mondott kb. 8 honap mulva is.
2013. jan. 15. 03:41
 13/28 A kérdező kommentje:
5-ös válaszoló: Nem vagyok hisztis, de az ilyen minden alapot nélkülöző rosszindulatot, és családon belüli ellenségeskedést nem tudom hová tenni. Valószínűleg mivel én magamból indulok ki, nem tudnék idegen felé sem így megnyilvánulni.
2013. jan. 15. 03:42
 14/28 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem is bunkóvolt a sogórnőd.Ha egy gyerek nem is mindig móka és kacagás,normális ember ilyent akkor sem mondd.Én sem vettem volna viccesre a dolgot.Én már azt sem értem neki miért fáj az,ha neked babád lesz.Nézz átrajta oszt jónapot
2013. jan. 15. 05:15
 15/28 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem is bunkóság volt, én biztos visszaszóltam volna valamit...

De azért nem kell annál jobban felfújni, mint ami történt :)

2013. jan. 15. 07:46
 16/28 anonim ***** válasza:
64%

Ha viccnek is szánta a sógórnőd, ilyennel bunkóság viccelni...

Az már más kérdés hogy szerintem az sem a legillendőbb hogy anyósód születésnapján jelentettétek be.

2013. jan. 15. 08:10
 17/28 anonim ***** válasza:
29%

Mi a baj azzal hogy szülinapon jelentik be?

Mi is úgy mentünk hozzájuk,hogy szülinapján köszönteni,havonta tudunk menni,igy akkor mondtuk el. A reakció könnyek között meghatódva az volt,hogy szebb ajándékot csak akkor tudtunk volna adni szülinapjára,ha aznap születik.

2013. jan. 15. 08:41
 18/28 anonim ***** válasza:
88%

Na jó, attól is függ, milyen a viszony anyóssal. Biztos van aki örül neki, ahogy a te anyósod is. De én ismerek olyat aki biztosan fel lenne háborodva, hogy merték elrontani a szülinapját. Lehet ez csak az én hülyeségem, de én se esküvőn, se szülinapon nem jelenteném be hiszen az a nap nem rólunk szól.

Kérdező: Azért gratulálok! :)

2013. jan. 15. 08:46
 19/28 anonim válasza:
72%

Először is gratulálok és sok boldogságot a babához!

Valamennyire biztos érzékenyebb lettél az átlagosnál, de ez terhességnél normális. A feleségem életében nem sírt annyit, mint a terhessége alatt. :) Ilyenkor a kismama érzékenyebben reagál olyan dolgokra is, amelyeket egyébként valószínűleg fel sem venne. Ez az ízetlen beszólás is jó eséllyel ez a kategória. Ennek a beszólásnak több oka is lehet. Lehet akár féltékenység is. A kismama ilyenkor a figyelem középpontjába kerül, ő pedig ettől fél(het). De egy "sima" irigység is elképzelhető. Te most átéled majd életed legcsodálatosabb élményét, ő pedig (már) nem. Ez is több értelmű. Lehet, hogy vágyna újra arra az érzésre, amit ez a várakozás ad és ezt irigyli, de lehet, hogy most öregnek érzi magát. Nem tévedés! Ő már túl van azon, amit te most élsz át és sok nőnél a terhesség valami pszichés vízválasztó az élete során. Annyi minden jár egy nő fejében, simán elképzelhető ilyen túlkombinálás is. :)

Aztán lehetett ez egy átgondolatlan poénkodás is. Intelligencia kérdése. Van, akinek előbb jár a szája, mint az esze. De akár még az is előfordulhat (nem tudhatjuk) hogy az ő terhessége nem egy várt, tervezett dolog volt, hanem így sikerült. Vagy más kellemetlen élményt köt ehhez az időszakhoz, amiről nem beszél. Szóval ok rengeteg lehet, nekem az a magánvéleményem, hogy ne kaszáld el egy életre! Ha megszületik a baba, nálad is helyre fognak rázódni a hormonok, máshogy fogod látni a dolgokat, szerintem egy beszélgetést megér a dolog. De csak akkor!

2013. jan. 15. 09:18
 20/28 anonim ***** válasza:
75%

Ezt nem az anyós szülinapján kellett volna bejelenteni.

Azért voltatok ott, és a nővér is, hogy az anyóst ünnepeljétek, de ehelyett utána rólad meg a babáról szólt minden.

Nem illik elvenni mástól az ünnepet.

2013. jan. 15. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!