Egy majdnem 40 éves embernek akinek soha nem volt párkapcsolata, de szeretne, hogyan lehetne neki segíteni?
Kívételesen magas inteligenciájú és műveltségű emberről van szó. Viszont az emberi kapcsolatok terén sose tudott megfelelni. Ebben részben közrejátszik, hogy mivel kevés emberrel találta meg a hangot, ezért nem tudott barátokat szerezni. Ha egy lány érdelkődött a társasága iránt, ő rögtön szerelembe esett és elkezdett nagyon ragaszkodni ezzel teljesen elijeszteni a lányt, de ő még ezek után is évekig nem tudott túllépni ezeken a dolgokon.
Magánéleti sikertelenségei miatt a munkába menekült, ezáltal már a 30-as évei közepére egy komoly és sikeres céget tudott összehozni, anyagilag teljesen független, de a magánéletben nem tudott előre lépni.
Nem túl jó képű, valahogy a külseje nem jön be a lányoknak, ráadásul szexuális kapcsolata se volt soha, persze neki lenne igénye rá, nagyon is. Nagyon rossz neki egyedül. Hogyan lehetne segíteni neki? Próbálkozott társkereső oldalakkal is, de ott is csak kudarcok érték.
"Kívételesen magas inteligenciájú és műveltségű ember"
Ergo nem k*rvákra vágyik..... -.-"
tudod vannak emberek, akik párkapcsolatot szeretnének és vannak akik összefekszenek minden jött-ment sarkon állóval... no comment...
Sajnos fönn áll a veszélye annak,hogy beleszeret az örömlányba (persze marha sok veszély van az életben)
de szerintem is az lenne a lényeg,hogy menjen társaságba és ne rögtön párkapcsolatot keressen hanem érezze jól magát,bulizzon, szocializálódjon,szálljon le a magas lóról.
Se a k...a se a pszichológus nem megoldás.
Az emberektől vagy fél, vagy szétszedi őket... Nem véletlenül ért el ilyen sikereket az üzleti életben. A pszichológust szédszedné tutira. túl okos hozzájuk, magán mégse tud segíteni...
Sajnos az egyetemi évei a kutatás mellett arra ment el, hogy reménytelenül futott egy lány után... Majdnem egy évtizedig...
Értem is hihetetlen milyen lépéseket tett. Mindenféle különleges könyvet, ékszert küldött évekig. De én már az elején megmondtam neki, hogy a barátságnál többet nem tudok neki adni. Mai napig nehezen fogadja ezt el...Volt olyan, hogy évekre meg is szakítottam vele minden kontaktot.
Értékes embernek tartom és úgy segítenék neki, de nem tudom, hogy hogyan. :(
Valószínűleg Te csak nagyon nehezen tudnál segíteni, pont a kötődése miatt. Még akár bíztatásnak is veheti, tapasztaltam már ilyet (utána még rosszabb lett a helyzet).
Viszont azt érdemes lenne kielemezned, mi alapján választotta ki eddig a lányokat, hol, milyen tulajdonságokra felfigyelve. És hogy mik voltak azok a tényezők, ami miatt visszautasították sorozatosan. Az első abban segíthetne, hogy merre terelgessétek, hol tud esetleg ismerkedni, a második pedig abban, hogy mit kellene fejlesztenie magán, vagy éppen elkerülnie. Persze csak ha tudatosan akar dolgozni ezen a témán. Ezt más nem teheti meg helyette.
hát ha szétszedi a pszichológust, akkor az a pszichológus adja vissza a diplomáját :) ne viccelj már ...
én elhiszem h nagyon művelt és okos, na de miből gondolod hogy egy többdiplomás pszichológus pont hülye? azért nem egészen így megy ez ...
és hát a leírtak alapján ráférne mert valami nagyon nem okés a személyiségében.
volt barátom ilyen, kb segítésből jöttem összevele amikor 26 éves volt, mert addig csak a számítógépével volt érzelmi meg egyéb kapcsolata
ő most házas , és gyereke van, mondjuk néha ir nekem valszeg boldogtalan, mert mesterségesen akarta összerakni magát
pl. kiolvasott 2 pszichológia könyvet és azt mondta, hogy most már ért engem (elég nehéz eset vagyok és nagyon mély érzelmü, sajnos)
akit leírtál annak valami súlyosabb személyiségzavara lehet, lehet nagyon rosszul nevelték, alázgatták, büntudatkeltéseken kellett gyerekkorában átmennie, ezért nehezen nyílik meg
csoportterápia kéne neki, jó szakember vezetésével
32n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!