Baj ha összeköltözés előtt a párommal csináltatok egy vagyonjogi papírt?
No, tipikusan azok jönnek elő a "bizalmatlanság"-szöveggel, akiknek még nem volt viharos válása vagy mérhetetlenül naívak. Amikor az ember kapcsolata megromlik, amikor napi szinten megy a veszekedés, neadjisten ordibálás, amikor nem tud a másikkal már semmit értelmesen megbeszélni, akkor hidd el, jól jön ez a papír. Igen, mindenki úgy kezdi, hogy szereti-imádja a másikat, de ez tart néhány évig, utána változik a helyzet. Amikor váge a lángolásnak, akkor jó esetben szeretet lesz a kapcsolatból, kevéssé szerencsés esetben közöny vagy utálat. Ez az élet rendje.
Nem kiakadni kell, hanem használni az eszedet. És akkor nem jársz rosszul.
12-esnek teljesen igaza van. Akármilyen előrelátó döntés és akárhogy is nézzük, ez bizony bizalmatlanság. Kár szépíteni. Persze sokan inkább kerülik, sőt haragszanak ezért a kifejezésért, mert nem hangzik olyan szépen, de hát az igazság nem mindig hangzik szépen.
Vannak kivételes esetek, de az ilyesmit a legtöbbször a bizalmatlanság szüli, mint a kérdező esetében is.
Nem mondom, hogy ez elítélendő, vagy követendő, vagy hogy jogos, vagy nem jogos (tény és való, hogy ha bukik a kapcsi, anyagilag előnyösebb így), nem az én dolgom eldönteni, ki hogy éljen, de akkor is nevezzük már nevén a dolgokat és ne szépítsünk!
Én elhiszem, hogy nem könnyű teljesen megbízni a másikban, mert az jócskán kockázatos.
Szia kedves kerdezo!
Ha van mit feltened, igen is feltsd! Soha de soha senki nem tuthatjs mi var ra! Es ha ezt valaki bizalmatlansagnak hivja ajkor hivjuk annak. Ez mar csak reszlet kerdes!
A mai vilagban igenis mindent felteni kell.
Jol teszed ha papirt iratsz! Mindenki vigyaz arra amit eddig elert az eletben ennyi!
"Soha, senki nem tudhatja, meddig tart egy kapcsolat "
Bizony, bizony! Ezt senki nem tudhatja. De még sokan azt sem merik biztosra venni, hogy akivel összekötik az életüket, nem-e kisemmizi, tönkreteszi, a padlóra küldi őket, ha esetleg ez megtörténik. Ez pedig bizalmatlanság, még ha a sok rossz példa alapján teljesen érthető is a mai világban. Sokszor az jár jobban anyagilag, aki bizalmatlanabb. Ettől függetlenül ez, gyerekek, sajnos bizalmi kérdés, akárhogy is fáj.
Na, de nem kell ezen megsértődni, hiszen manapság sokszor a józan ész, a tapasztalat diktálja ezt a bizalmatlanságot.
Hozzátenném, mielőtt még lehurrognátok, hogy persze, nekem biztos nem voltak rossz tapasztalataim, hogy az előző barátommal simán csináltam volna vagyonjogi szerződést és ha arra került volna a sor, házasságit is. Tényleg úgy éreztem, nagyon szeretem, de ilyen téren voltak vele kapcsolatban megérzéseim és volt bennem némi bizalmatlanság iránta. Úgyhogy megértem, ha valaki nem bízik vakon.
17. voltam.
17.
kösz, h átvetted az érvelést. én már feladtam, mert eddig rajtad kívül mindenki félreértette a mondandómat. a hozzászólók azt hiszik, h a "bizalmatlanság" egy szitokszó és szapulom őket. szerintem akkor sem ütközhetnék nagyobb ellenállásba, ha ad hoc jelleggel k.rv.anyáznék :)
Ez nem bizalmatlanság, hanem realizmus. Mindenki arra számít, hogy örökké szerelmes lesz; a realista belátja, hogy ez sajnos nincs így, történhet bármi.
Ez kb. ugyanolyan, mint a biztonsági öv. Nem azért kapcsolom be, mert azt hiszem, anyám direkt nekivezeti a kocsit a fának, hanem mert ha esetleg baleset lesz, jobb biztonságban lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!