Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok! Hogy viseltétek az...

Lányok! Hogy viseltétek az elköltözést a szülői házból? Nyáron költözünk össze párommal és elég furi lesz biztos, hogy új környezetben élek majd.

Figyelt kérdés

2013. jan. 2. 12:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Ha szeretitek egymást és jól megvagytok együtt a pároddal,akkor ez sokkal jobb lesz,hogy külön költöztök,mint a szülökkel....nem egészséges együtt lakni az ősökkel,akármilyen jó is a kapcsolat,mert akarva akratlanul beleszólnak az életetekbe,és ez feszültséget kelt.Jó lesz így meglátod,ha minden rendben van köztetek,akkor probléma nem lehet..Sok sikert!
2013. jan. 2. 12:51
 2/15 anonim ***** válasza:
79%
Én imádtam minden percét! 21 éves voltam, attól a naptól kezdve érzem magamat igazán felnőttnek.
2013. jan. 2. 12:59
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az volt a legfurább, hogy egyáltalán nem volt fura. Szeptemberben költöztem össze a párommal, de azóta is minden hétvégén hazalátogatok. Anyunak nagyon nehéz megszoknia, de igazából több mint 4 éve vagyunk együtt a párommal és vannak terveink a jövőre nézve. Ez szükségszerű lépés volt ennek megvalósításában.

Az igazat megvallva sokkal nagyobb volt az öröm, a közös jövő miatt, mint a bánat, hogy már nem egy fedél alatt lakom a szüleimmel.

2013. jan. 2. 13:02
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
Na jaja, de arra azért figyelj, hogy ne áll önálósság legyen, hogy okés, nem laksz otthol, de a kaja meg minden más onnan jön, mert az nem elköltözés, hanem csak simán ott alszol néha máshol akkor. És ezt nem rosszindulatulag mondom, de az az igazi önállóság, ha nem minden másnap otthol pislog az ember mint hal az akváruumban. :P
2013. jan. 2. 13:15
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
az nem volt fura, hogy nem lakok otthon, kicsit hiányoznak anyuék, de sokkal jobb a kapcsolatunk, az volt nehéz, hogy nem volt, aki kitakarít, főz, mos, vasal, és ezt be kellett osztanom, mind időben, mind energiában, hála a jó égnek a párom semmilyen házimunkától nem irtózik, pl. kijelentette, hogy csak ő porszívózhat:D szóval ezen a téren kicsit nehéz volt, illetve még az, hogy nagyon oda kell(ett) figyelni az anyagi kiadásaimra, hiszen a rezsi az rezsi:) 1,5 éve élünk együtt, az első 3/4 év volt nehezebb, most már szupi:)
2013. jan. 2. 13:32
 6/15 A kérdező kommentje:

Szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk a párommal, már jegyesként költözünk össze.

Igazság szerint mindketten nagyon várjuk már az új, közös életünket.

Annak a lehetősége, hogy naponta hazaugorjak kicsit költséges lenne, 40 km fogunk lakni a szüleimtől. :)

2013. jan. 2. 13:33
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól viseltem :) Végre senki nem szólt bele, hogy hogyan takarítok és mit főzök. Nem keltett fel anyum reggel azzal, hogy zörög a konyhában. Sokkal nyugodtabb vagyok és ez a házasságomra is jó hatással van. Örülök, hogy a sajátunkban lakunk, ahol azt csinálok amit szeretnék és akkor amikor szeretném. Mindennek tudom a helyét és senki nem nyúl hozzá engedély nélkül. Anyumnak volt nehezebb. Ő most majdnem mindennap átjár hozzánk, szerintem hiányzunk neki, bár amikor együtt laktunk akkor azon imádkozott, hogy mikor költözünk el :) Nem jó a szülőkkel együtt lakni, ha felnőttek vagytok már. Mindenkinek kialakul már az élete, de a szülők ezt nehezen kezelik, vagy fogadják el. Neked már a Kedvesed lesz első körben a családod és nem a szüleid. Ez az élet rendje
2013. jan. 2. 13:40
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Előtte már évek óta koleszos voltam, úgy, hogy alig jártam haza (néhány havonta egy-két napra), szóval szerencsére elég önálló voltam már, mire megismertem a páromat, és összeköltöztem vele.
2013. jan. 2. 13:52
 9/15 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon szerettem, őszintén mondom, hogy bár azt hittem, addig milyen önálló voltam, és nem lesz semmi változás, nem így volt. Bizony furcsa volt, hogy hazaértem a munkából, és nem volt kaja, vagy ha otthagytam egy tányért este, az reggelre varázslatos módon nem mosta el magát, és nem mászott be a szekrénybe, hanem türelmesen megvárt, ott, ahol hagytam. Kb. egy hónap volt a teljes átállás.

Ami még nehézséget okozott, az a bevásárlás tervezése, régen otthon anya mindennel ügyesen bűvészkedett, mindig tele volt a hűtő, meg a kamra, én bizony sokszor kaptam (magamtól) pofont, hogy basszus, mit főzzek? És holnap? És holnapután??? Meg, hogy hirtelen nemhogy magamról, hanem egy másik emberről (akkor még csak barátom, ma férjem) kellett gondoskodnom. De fiatalok voltunk, együtt nevettünk a bénázásaimon is, meg élveztük, hogy magunk vagyunk, egymásé vagyunk, együtt vagyunk. :)

A mai napig emlékszem az első karácsonyra, meg az első menüre, a kaja nem is sikerült valami fényesen, de olyan boldogok voltunk, mint két kis tini. :)

2013. jan. 2. 14:00
 10/15 anonim ***** válasza:

nem tudom, nekem nem okozott olyan nagy megrázkódtatást. nem is vártam különösebben, nem is tettem érte semmit, csupán szembe találtam magam a kész helyzettel.

anyám elköltözött a pasijához, én pedig megkezdhettem az önálló életemet. anyagilag nem igazán, mert még egyetemre jártam, és nem volt akkora fizum mellette, h mindent én álljak, de apróbb dolgokra jutott.

nos, lassan alakultak ki a saját szokások, de már előtte sem esett le a gyűrű az ujjamról, ha takarítani, mosogatni kellett. előtte is sokat voltam egyedül, a háztartást megtanultam vezetni.

annyiban volt jobb, h anyám nem szólt bele hogyan csinálok bizonyos dolgokat, nem szörnyülködött, ha túl későn, illetve inkább korán értem haza egy buliból :)

aztán később, mikor összehozott minket a sors a párommal, odaköltözött hozzám, de mivel a halál kukiján volt az a szennyes lakás, és már én is elvágyódtam prolifalváról, így eladtuk és vettünk egy normális, kultúr környéken lévőt.

mivel már nagyon vártam, h 20 év után végre egy belvároshoz közeli kerületben éljek, így teljesült az álmom, nem volt szokatlan az új környezet sem, és a régi egyáltalán nem hiányzik.

anyummal hetente tudok összefutni, de ingyen hívjuk egymást, szóval néha esténként az éteren keresztül megy a pletyiparty :)

2013. jan. 2. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!