Lányok! Hogy viseltétek az elköltözést a szülői házból? Nyáron költözünk össze párommal és elég furi lesz biztos, hogy új környezetben élek majd.
Köszönöm válaszaitokat, várom a továbbit.
Szerencsére azzal nem lesz probléma, hogy önállósodjak. Sokáig albérletben laktam, így hozzászoktam, hogy magamnak kell főzni, mosni, takarítani, bár őszintén megvalva szeretem csinálni.
szerintem ez nagyon nagyon boldogság és öröm lehet az összeköltözés, azért pár kilométer nem a világ vége, bármikor láthatod a szüleidet és elmentek hozzájuk ha hiányoznak...
mennyi idősek vagytok? mert fiatalabban még biztos nagy a kötődés a szüleid iránt is:)
24 évesen költöztem el a szülői háztól, ugyanannak a városnak egy másik szegletébe, ennek lassan egy éve.
Eleinte sok-sok mindentől tartottam: nem tudtam főzni (tényleg és konkrétan), féltem magától a háztartás vezetésétől (nem külön-külön: takarítás, bevásárlás, rezsi... hanem úgy egyben, a felelősségtől). Érdekes, de úgy voltam: szüleimmel és öcsémmel találkozhatom "itthon" és "otthon" is, viszont a kutyusunkat jobban sajnáltam :) mert tudtam, ő nem tud "csak úgy meglátogatni" :)
Végül azt mondhatom, mindenbe ügyesen belejöttem: főzés, önellátás, háztartás, sőt, még a kert gondozása is -> ugyanis az elmúlt nyáron-szezonban a kertet is műveltem veteménnyel, virágokkal, fákkal együtt.
A karácsony még új élmény volt így egyedül - anno féltem is tőle, sokat gondoltam rá 2011-ben, hogy "ez az utolsó a családom körében". Persze ez így nem igaz, mert ugyanúgy együtt töltöttük a Szentestét, de már volt saját fácskám, dekorációm, igazi meglepi-ajándékaim stb.
Sztem, ennyi :) ez is elég, sok is! Végkövetkeztetés: ez már nagyon kellett, elvégre 20 éves korom óta dolgozom, ideje volt a saját lábamra állni, sikerült, és ezért sokat köszönhetek a szüleimnek hogy eddig velük lehettem, és büszke lehetek magamra is egyaránt, hogy megvalósulhatott. Így egészséges, külön tőlük, jobb is a kapcsolatunk - már csak martuk volna egymást otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!